Sådan laver du en statisk side (fremfor en blog)

Statisk blog-2

Nogle gange kan man som blogger står overfor en situation hvor, man ønsker en statisk hjemmeside på sit domæne (fremfor en dynamisk hjemmeside med de nyeste blogindlæg). Dette kan f.eks. være, hvis du ikke regelmæssigt ønsker at opdatere domænet med blogindlæg. En af de ting som gør WordPress genial er, at du nemt kan lave en statisk hjemmeside, en dynamisk blog eller en kombination af begge disse.

Læs mere » Sådan laver du din egen hjemmeside

En blog er dynamisk, hvilket betyder, at den ændres regelmæssigt. En hjemmeside, der ikke ændrer sig (en “traditionel” eller “almindelige” hjemmeside) kaldes statisk. WordPress kan give dig begge – eller en kombination.

Hvornår skal man bruge en statisk hjemmeside?

Der kan være flere grunde til, at ville ønske en statisk hjemmeside – også selvom man allerede er blogger. Herunder har vi listet nogle af de grunde vi ser, for at skulle oprette en statisk hjemmeside.

  • Din virksomhed. Tilbyder du ydelser som f.eks. freelancer, så kan en statisk hjemmeside, udover en blog, være en måde at gøre opmærksom på dit arbejde.
  • Enkelt produkt. Hvis du har skrevet en e-bog eller tilbyder andre produkttype, så vil en dedikeret hjemmeside være en fordel. Har din e-bog f.eks. et navn, køb og markedsfør dette domæne.
  • Dig selv. Er du forfatter, foredragsholder etc.? Så vil det være fornuftigt at have en statisk hjemmeside, med oplysninger omkring dine bøger, foredrag etc.
  • Dit CV. Fremvis dig og dine projekter igennem et online CV, som vil være tilgængelig for potentielle arbejdsgivere.
  • Alle dine projekter. Har du gange i mange projekter (blog, konceptsider etc.), så kan det være en fordel med en statisk hjemmeside, som skaber et overblik over alle dine sider og linker hertil.

Real world examples.. I den danske blogverden findes der mange bloggere indenfor fitness feltet, som benytter en statisk hjemmeside. Disse benyttes ofte til, at fremvise deres evner som personlig træner etc.

Sådan opsætter du en statisk hjemmeside

Denne guide starter ikke helt fra bunden, da vi allerede har lavet en guide til købe af domæne og webhotel. Har du endnu ikke selve domænet, så start ud med denne guide. I guiden herunder fremviser vi, hvordan du på en almindelig WordPress installation, kan opsætte en statisk hjemmeside.

  1. Opret den side, som skal fungere som din statiske forside. Dette gøres ved at gå til Dashboard -> Sider -> Tilføj ny (kald den forside).
  2. Gå til Dashboard -> Indstillinger -> Læsning. Her skal du vælge indstillingen ” A static page (select below)”.
  3. Fra dropdown menuen vælger du den side, du lige har oprettet. Gem dine ændringer.

Sådan skal din indstilling se ud

Hvis du ønsker at tilføje en blog-funktion til din statiske hjemmeside, men ikke ønsker din forside at vise dine seneste blogindlæg (som er kendetegnet ved en normal blog), så skal du yderlige benytte disse indstillinger.

  1. Opret endnu en side (Dashboard -> Sider -> Tilføj ny) med titlen blog eller noget lignende. Du skal ikke skrive noget på denne side.
  2. Gå til Dashboard -> Indstillinger -> Læsning. Herunder skal du vælger den nyoprettet side (blog) under ” Posts page”.
  3. Gem dine ændringer.

Den videre udvikling af hjemmesiden

Du skal nu blot udfylde informationerne til forsiden, under siden som vi oprettede og kaldte forside. Alt hvad du skriver i denne, vil blive udgivet på din forside. Ønsker du flere side for f.eks., at få en om-mig side, så skal du blot oprette disse under sider.

Skal der gives adgang til disse fra forsiden, så skal du gøre brug af menuer (udseende -> menu). Det afhænger af dit design hvor, du kan indsætte denne menu, men dette kan ofte ske under din banner.

Sådan kan en menu se ud på din hjemmeside

WordPress giver dig muligheden for at linke direkte til dine sider, men ønsker du at linke til andet, så vil dette også være muligt.

Benyt også links i din menu

Hvis du fulgte de sidste indstillinger, så har du udvidet din statiske hjemmeside med en blog-funktion. Det vil også være en fordel, at tilknytte denne blog til din menu-struktur. Dine blogindlæg vil stadig ikke være tilgængelige fra forsiden, men siden vi oprettede og kaldte blog, vil nu fungere som en fremvisning af dine sidste blogindlæg.

Har du oprettet en statisk hjemmeside? Link gerne til denne herunder, og fortæl os til hvilket formål. 

1 thought on “Sådan laver du en statisk side (fremfor en blog)”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top