FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Der findes rigtig mange spørgsmål omkring blogging – så derfor har vi oprettet en FAQ. Herigennem forsøger vi at besvare de spørgsmål som vi ofte støder på, når det kommer til blogging. Vi har således samlet alle de spørgsmål vi igennem tiden har fået på e-mail, som kommentarer på diverse indlæg eller igennem de sociale medier. Har du flere spørgsmål så send og gerne en e-mail med dit spørgsmål.

hvad er et indlæg i en blog

Et blogindlæg er en artikel, der skrives af en blogger på deres blog. Indlægget kan handle om alt muligt, afhængigt af bloggerens interesser og målgruppe.

hvordan skriver man et blog indlæg

Et godt blogindlæg starter med en klar ide og en målgruppe i tankerne. Derefter skal du skrive en overskrift, der fanger læserens opmærksomhed, og indholdet skal være informativt og engagerende.

hvad er en personlig blog

En personlig blog er en blog, hvor bloggeren deler personlige tanker, oplevelser og interesser. En personlig blog kan handle om alt fra rejser til madlavning og personlig udvikling.

hvordan skriver man en personlig blog

En personlig blog skrives på samme måde som enhver anden blog. Start med at definere din målgruppe og derefter skriv informativt og engagerende indhold om emner, du er interesseret i. Det “personlige” kommer i, at du faktisk tør give noget af dig selv i bloggen som helhed og i hvert enkelt indlæg. I nyere tid er det særligt de personlige blogs som har vundet indpas i Danmark. Og her er det ikke så meget folk der føler de følger en “blog” men mere “en person”.

hvordan ser en blog ud

En blog består normalt af en række indlæg, der vises i omvendt kronologisk rækkefølge på forsiden af ​​bloggen. Indlæggene kan have forskellige kategorier og tags, og der kan også være en sidebar med yderligere oplysninger om bloggeren.

hvordan skriver man en blog

For at skrive en blog skal du først vælge en platform (det er her hvor vi anbefaler “WordPress”) og derefter vælge en designskabelon. Derefter kan du begynde at skrive og dele dine indlæg med verden.

hvordan følger man en blog

Du kan følge en blog ved at abonnere på dens RSS-feed eller ved at følge bloggerens sociale medier, hvor nye indlæg ofte deles. Ofte vil man i dag følge blogs på sociale medier – f.eks. instagram. Det er også derfor at “instagram blogs” er blevet en ting, hvor det ikke længere er nødvendigt med en faktisk www.-hjemmeside.

hvad kendetegner en blog

En blog er normalt en personlig platform, hvor bloggeren deler information, tanker eller meninger om forskellige emner. Det er også interaktivt og giver mulighed for kommentarer og feedback fra læserne.

hvor lang er en blog

Der er ingen fast længde på en blog. Det afhænger af indholdet og formålet med indlægget. Du kan starte med 1x indlæg, på en hjemmeside, og så har du faktisk en blog. De enkelte indlæg har heller ikke nogen bestemt længde, da f.eks. billeder og video også “tæller” med. Det afhænger alt sammen af, hvad dine læsere faktisk gerne vil have fra dig.

hvad betyder blog

Ordet blog stammer fra ordene “weblog” eller “online dagbog”. Det er en platform, hvor en person kan dele deres tanker, meninger og oplevelser med resten af verden.

hvad er forskellen på en blog og en hjemmeside

En blog er normalt en form for hjemmeside, men det er en mere personlig platform, der fokuserer på regelmæssige opdateringer og interaktion med læserne. En hjemmeside kan derimod have mere statisk indhold og færre opdateringer.

hvordan laver man en blog på instagram

Du kan oprette en blog på Instagram ved at oprette en Instagram-profil. Der er nemlig ikke den store forskel på en Instagram blog og så en normal profil på Instagram. Den eneste større forskel er, at en instagram blog altid er 100% åben hvor man med de private profiler oplever flere lukket profiler.

hvordan tjener man penge på en blog

Man kan tjene penge på bloggen igennem flere forskellige metoder. Disse omhandler ofte “affiliate marketing” og “samarbejdsaftaler”. Alt dette kan du læse mere omkring her.

Scroll to Top