Tjen penge på din blog – Vi fremviser hvordan du kan tjene penge på nettet!

Ønsker du at tjene penge på din blog?

Når du har fået opbygget din blog, publiceret en masse gode indlæg og fået faste følgere – så kan du begynde at tjene penge på din blog.

For de fleste bloggere vil det være muligt, at tjene penge på nettet igennem din blog. At begynde at tjene penge på sin blog, kan være en stor beslutning og man skal derfor overveje nøje, om dette er det rigtige valg.

Følgende skal du tage stilling til, før du påbegynder at tjene penge på din blog.

– Hvordan har dine læsere det med, at du tjener på din blog?
– Er der en sandsynlighed for, at du mister læsere på dette?
– Hvordan skal det fremgå af din blog, at du tjener penge på det?
– Skal pengene kun dække omkostningerne til din blog, eller være en indtægtskilde?
– Skal du ændre skrivestil fra personlig til professionel?

 

Dette var blot et par af de områder, som du skal tænke over inden du begynder at tjene penge på bloggen. Når du har besluttede dig for, at du vil tjene penge på at blogge, så har du følgende 4 muligheder at benytte (klik på emner for, at læse mere herom).

[one_half]

Affiliate Affiliate marketing

[/one_half]

[one_half_last]

Virksomheder Samarbejde m. virksomheder

[/one_half_last]

[one_half]

Adsense Google Adsense

[/one_half]

[one_half]

webshop Egen Webshop

[/one_half]

 

Men, men, men…

Vi vil starte med at gøre det klart og tydeligt – ønsker du kun at oprette en blog for, at tjene penge på denne, så bliver det meget hårdt. Start en blog fordi du virkelig har lyst, og synes det kunne være en fed hobby.

 

Hvornår kan det så lade sig gøre at tjene penge på sin blog?

Før vi kigger på de muligheder du har for at tjene penge på din blog, så lad os lige snakke om de basale krav, før du overhovedet kan overveje at tjene penge på din blog. Der er forskellige måder at tjene penge på sin blog, som har hver deres ”krav”, men herunder er opstillet nogle af de simple.

– Jo bredere dit blogemne, jo flere læsere. En nicheblog vil derfor, for det meste have behov for færre læsere for, at kunne tjene penge.
– Dit blogemne skal være ”salgsbart”, dvs. jo flere virksomheder som sælger produkter indenfor emnet, jo nemmere er det for dig at tjene penge.
– Blog på eget domæne (læs mere omkring dette i vores hvordan laver man en blog-guide). Flere af de efterfølgende metoder vil enten kræve, eller være nemmere, at blogge på eget domæne.

 

Hvilke måder er der for, at tjene penge på en blog?

Der findes rigtig mange forskellige måder, at tjen penge på at blogge. Om disse metoder vil være brugbare for dig, afhænger meget af hvilken type af blog du driver. Vi kan desværre ikke give dig svar på, om du kan tjene penge på din blog, men vi vil i følgende afsnit beskrive de forskellige måder du kan benytte.

Vi har opdelt disse måder at tjene penge på, i 3 forskellige typer. Disse typer omfatter Affiliate-markedsføring (vi anbefaler Partner-ads), Google Adsense samt samarbejde direkte med virksomhederne.

 

Affiliate

Sådan tjener du penge på din blogDer findes flere store affiliate netværk, som kort fortalt står for kontakten imellem din blog og en masse virksomheder, som ønsker at blive markedsført. For at give en bedre forståelse af, hvordan du tjener penge igennem affiliate netværks, så har vi beskrevet den normale proces herunder.

1. Opret dig hos Partner-ads (læs vores guide her).
2. Ansøg en affiliate partner.
3. Afvent godkendelse (maksimalt 10 dage).
4. Indsæt elementet på din blog.
5. Modtag indtjening når folk klikker eller køber igennem indsatte element.
6. Følg løbende din indtjening hos affiliate netværket.
7. Modtag betalingen efter 10-30 dages ventetid.

Hvad kan du benytte af elementer igennem affiliate

Når vi skal fortælle omkring mulighederne du har igennem affiliate netværket, så opdeler vi ofte dette i de muligheder du har for, at indsætte elementer på din blog samt dertilhørende indtjening. Du har normalt følgende muligheder, når det kommer til hvilke elementer du kan indsætte på din blog.

– a) Banner. Du indsætter en bannerreklame på din blog – det kan enten være i selve dine indlæg eller i din sidebar, topbar eller footer.
– b) Link. Du kan indsætte link direkte til et produkt i dine blogindlæg.

Den faktisk indtjening kan forekommer igennem følgende muligheder:

– 1: Indtjening igennem klik. Ved denne type indtjening får du en pris pr. klik du sender fra din blog, over til siden du samarbejder med igennem affiliate netværket.
– 2: Indtjening igennem salg. Dette er efterhånden den mest kendte metode, hvor du får en %-sats af det du sælger. Disse procenter kan ligge alt fra 1-20%, og afhænger af hvilken branche du er indenfor. Bonusordninger kan ligeså forekomme.
– 3: Indtjening igennem tilmelding (lead). Her får du et fast beløb, når besøgende fra din blog tilmelder sig den side du linker til igennem affiliate netværket.

Hvis du ønsker at påbegynde affiliate markedsføring på din blog, så har vi skrevet en guide til hvordan du kommer i gang med Partner-ads (Find den her).

Har Partner-Ads ikke lige den hjemmeside, som du ønsker at linke til. Så kan du bruge Adfinder. Her kan du søge efter en valgfri hjemmeside/webshop (f.eks. qUINT), og så kan du se om den hjemmeside/webshop er partner hos en af de mange affiliate netværk.

 

Google Adsense 

bloggen og pengeLigesom med affiliate, så er Google Adsense en metoder til, at få reklamer på din blog, og på denne måde tjen penge på at blogge. Google Adsense er nemmere at tilgå for nybegynderne, men mulighederne for valget af reklamer er begrænset.

For forståelsens skyld, så fremviser vi her processen for Google Adsense.

1. Du oprette en profil hos Google (Find guide til Google Adsense her).
2. Du opsætter Google Adsense koden på din blog, hvor du ønsker reklamerne.
3. Efter en kort indekseringsperiode, vil bannerreklamerne fremgå af din blog.
4. Du tjener penge, så snart dine bloglæsere klikker på bannerreklamerne.
5. Efter en venteperiode på 30 dage, får du udbetalt din indtjening fra Google.

Grunden til at Google Adsense er en nemmer løsning med mindre valgmuligheder er, at Google står for at indeksere dit website, og på denne måde fremviser relevante reklamer. Du skal herved ikke selv finde relevante samarbejdspartnere til din blog, som ønsker reklame igennem annoncer mv. Når Google skal bestemme hvilke reklamer at fremvise på din blog, så vælges der enten reklamer som stammer fra hjemmesider som den besøgende allerede har interesse indenfor, ellers fremvises der reklamer der er relevante for din blog (baseret på det indhold du har på siden). Har du interesse i at få Google Adsense på din blog, så tjek vores guide her.

Læs mere » 10 ideer til blogindlæg der skaber trafik

 

Samarbejde med virksomhed

Samarbejd med virksomhederSom blogger har du også muligheden for at samarbejde med virksomhed, dette kan gøres på mange forskellige måder, og vil kort blive fremvist herunder.

a) Anmeldelse af produkter. Denne type samarbejde er en af dem vi ofte ser i blogland i dag, hvor virksomhederne fremsender produkter til bloggerne, som herefter anmelder disse på bloggen. Produktet må efterfølgende beholdes, og kan betragtes som betaling. I visse tilfælde, er det muligt at indgå en aftale med virksomheden omkring betaling bestående af penge oveni produktet.

b) Produkter til konkurrencer. Denne type samarbejd går ud på, at du giver et produkt til en af dine læsere i en giveaway-konkurrence. I visse tilfælde får bloggerne samme produkt som betaling.

c) Sponsorerede indlæg. Denne type samarbejde går ud på, at du som blogger bliver betalt for at skrive omkring et bestemt produkt, serviceydelse etc. Det kan både være med og uden produkter, men det er kun selve omtalen der er i fokus.

Det er selvfølgelig kun fantasien der sætter grænser, og derfor kan der selvfølgelig indgås flere forskellige typer af samarbejdsmuligheder med virksomheder.

Det er vigtigt at du er bevist omkring, at alt den indtjening du opnår igennem din blog betragtes som B-indkomst, og skal derfor indmeldes hos skat. Du kan læsere omkring disse regler her. Ønsker du at indgå samarbejde med virksomhederne, så læs vores guide til dette her.

 

Egen webshop

Du har også mulighed for, at starte din helt egen webshop. Dette kan gøres simpelthen ved at lave en hjemmeside, hvorpå du sælger enten dine egne ellers andres produkter. Når du har fået lavet denne webshop på din egen hjemmeside, så kan du nemt gøre opmærksom på denne igennem din blog og bloggens sociale medier.

En af de nyeste metoder til, at sælge produkter i en webshop er Zircles, hvor du får et skræddersyet webshop-system dedikeret til bloggere. Fordelen ved benyttelsen af Zircles er, at du slipper for regnskab, forsendelse og returinger. Læs meget mere omkring Zircels webshop her.

 

Mere inspiration til at tjene penge online

Er du på udkig efter mere inspiration til, at tjene penge online på din blog eller hjemmeside, så anbefaler vi at du kigger forbi Tue på Onlinebijobber. Her kan du få en række tips til, hvordan du tjener penge online f.eks. igennem digitale produkter. Vi anbefaler at læse dette indlæg, hvor Tue ser på 10 forskellige hjemmesider samt, hvor meget folkene bagved tjener igennem disse.

 

13 thoughts on “Tjen penge på din blog – Vi fremviser hvordan du kan tjene penge på nettet!”

 1. Hej Nicolaj
  God artikel!

  Jeg benytter mig også selv af affiliate marketing på min blog, og bruger både Partner-ads som du anbefaler, samt Euroads.

  Har hørt om mange bloggere som også har succes med sponsorede indlæg 🙂

  1. Hej Christoffer

   Mange tak.

   Ja, mange bloggere har fået øjnene op for samarbejde med virksomheder (igennem f.eks. sponsorede indlæg). Jeg vil således tro, at dette for mange nye bloggere også er blevet deres primære “indtægtskilde” fra bloggen. Har skrevet mere omkring samarbejde med virksomheder her: https://unitate.dk/samarbejde-med-virksomheder/

 2. Lækkert med en omfattende gennemgang for de mange begyndere der bliver forvirrede over de mange begreber og koncepter 🙂

 3. God starter artikel til de mange unge bloggere der vil i gang 🙂 Hvordan er dine tanker omkring at have både Adsense og affiliatelinks på sin blog? bliver det for meget med begge dele og skræmmer det læsere væk?

  Mvh Jakob

  1. Nicolaj Nielsen

   Tak Jakob.
   Adsense og Affiliate kan sagtens kombineres, hvis du har størrelsen og målgruppen til det. Men vil anbefale de fleste blogger at starte med en, og tester derefter 🙂

 4. jeg har undret mig og set flere bloggere lave den der sidste note hvor der står lidt om jer selv, er det en plugin til WP eller hvordan fungerer det ?

  1. Hej Ole

   Jeg antager du mener den tekst, som hos nogle bloggere, fremgår i bunden af hvert indlæg?
   Denne at enten indkodet automatisk i post-template, eller blot indsat manuelt hver gang 🙂 Der findes formentlig en plugin som ligeså kan gøre dette, men dog ikke et jeg er stødt på 🙂

   (Mener du derimod blot “om bloggen/om mig” siden, så er disse bare oprettet som side og skrevet indhold dertil)

 5. Jacob Kildetoft Henriksen

  En anden vigtig pointe er også, når du har en affiliate hjemmeside, eller lignende, at det skal være klart og tydeligt, at der er tale om sponsoreret links.

  Det er gjort tydeligt, at man skal oplyse om, at man reklamerer i markedsføringsloven. Der er vildt mange bloggere, som ikke overholder denne regel.

  Blot til info til ny kommende bloggere – ellers en fin artikel 🙂

 6. Hej Nicolaj

  Nu kan jeg se at dit indlæg er ved at være et par år gammel, men derimod stadig meget aktuel. Her er mange gode råd at tage til sig. Havde ikke selv tænkt på kombinationen af affiliate og Google AdSense. Det skal da bestemt prøves af.
  Tak for det og god påske!

 7. Tak for en rigtig spændende artikel om at tjene penge online. Jeg ved, at mange prøver at tjene penge i håbet om lidt ekstra lommepenge. Jeg er selv begyndt, at se på ejendomsinvestering, blot på crowdfunding måden. Det er et super spændende emne man også kunne kigge på.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top