3 alternativer til aktier

Hvis du tjener penge på din blog, kan det være en god idé at investere nogle af dem i aktier. Der kan imidlertid være mange grunde til, at du ikke ønsker at investere netop i aktier – måske har du allerede investeret en god del af dine penge heri, eller måske føler du ikke, at aktier er det rette investeringsaktiv for dig. Heldigvis findes der masser af alternativer til aktier, og i denne artikel sætter vi fokus på tre af dem. Er aktier ikke det rette valg for dig, kan du derfor med fordel læse med her i stedet.

CFD’er

Det første alternativ, vi skal se nærmere på, er CFD’er. En CFD er en såkaldt Contract For Difference, og dette begreb dækker over en finansiel kontrakt, hvor du ikke køber det direkte aktiv, men i stedet en kontrakt, der blot følger prisen på aktivet. Det kan f.eks. være i form af en aktie – køber du en CFD i Mærsk, ejer du således ikke en Mærsk-aktie, men i stedet et værdipapir, der følger Mærsk-aktiens kursudvikling i stedet. Det er der flere fordele ved; bl.a. er det væsentligt nemmere at shorte CFD’er sammenlignet med almindelige aktier. Er du nysgerrig efter at vide mere om CFD’er, kan du læse mere om, hvordan de fungerer, her.

Ejendomme

Et andet alternativ til aktier er ejendomme. Desværre er der mange investorer, der ikke ser ejendomme som et reelt alternativ, fordi de har den opfattelse, at ejendomme kræver langt mere kapital. Det er forså vidt også korrekt – i hvert fald så længe, at du selv aktivt køber ejendomme.

Der findes dog flere alternativer, hvor du kan investere i ejendomme uden, at du skal købe hele ejendommen selv. En mulighed er f.eks. at investere i ejendomsfonde, hvor du kommer til at eje en brøkdel af en større ejendomsportefølje – lidt på samme måde, som når du ved køb af aktier ejer en andel af en virksomhed.

Kunst

Det er de færreste, der er på hjemmebane, når det kommer til at investere i kunst. Heldigvis behøver du ikke at være ekspert i hverken kunst eller investering for at kunne opnå et godt afkast – der findes nemlig forskellige hjemmesider på nettet, hvorfra du kan investere i kunst sammen med eksperter på området. Her kan du også se tidligere købs- og salgspriser på kunsten, så du kan danne dig et billede af afkastpotentialet. Her investeres der også sammen med andre således, at du ikke behøver at skulle investere enorme summer for at blive medejer af dyr kunst. I stedet kommer du til at eje en andel af et eller flere kunstværker alt efter hvor mange kunstværker, du ønsker at investere i. Kunst kan derfor sagtens fungere som et brugbart alternativ til aktier.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top