Skal du køb dig til flere followers på Instagram? (Svaret: nej!)

Etikken bag

Rigtig mange bloggere bruger Instagram enten som supplement til bloggen, eller blot en personlig collage af hverdagsglimt. Om det er af den ene eller anden grund, er det selvfølgelig sjovest at dele billeder, når der er nogen på den anden side som liker, kommenterer og følger ens profil. Der er mange måder at få følgere på. Man kan gøre meget ud af at være synlig på mediet og selv like, kommentere og følge andre brugere så man bliver ’opdaget’. Sådan gør de fleste, men med tiden har de sociale medier udviklet sig, og det er nu muligt at øge antallet af følgere på sin Instagram-profil for under tre dollars.

[optinform]

Det lyder jo tiltrækkende, for vil alle ikke gerne have mange følgere? De fleste vil nok svare ja, men have forbehold for metoden – det er jo ikke ”rigtige” følgere man kan købe. Men hvis mange følgere laver flere følgere, er det måske fint nok som en slags booster til at skubbe antallet af rigtige følgere i vejret? Der kan være mange grunde til at ønske mange følgere, og en af dem er spørgsmålet om status. Der er stor fokus på antallet af følgere og mange brugere ser det som et statussymbol at have mange følgere tilknyttet sin profil. Instagram brugere ligger ofte i stærk konkurrence om, hvem der har flest følgere, så på den måde bliver tallet sat i fokus.

Få flere likes

En anden grund kan være ønsket om, at skabe trafik til sin blog eller webside igennem sin Instagram-profil. Det er der rigtig mange bloggere der gør med succes, men problemet opstår så snart de mange følgere ikke er ægte – så genererer det ingen trafik. Som blogger, kan det være ønskværdigt med mange følgere i og med at man bliver mere attraktiv for firmaer der ønsker at markedsføre deres produkter igennem bloggere. På den måde kan man med et højt antal følgere tiltrække flere firmaer, som vil bruge en i deres markedsføring, da de får mere værdi ud af samarbejdet. Men denne værdi er vel ikke helt ’rigtig’ når det nu er falske følgere?

En anden sag er de falske likes og kommentarer, som man også kan købe sig til. Hvorfor skulle man ønske at benytte det? Nogle vil sige, at det ser bedre ud med hjertet og antallet af folk der liker, end blot et par brugernavne under billedet som måske signalerer at brugeren og billedet ikke er så in som andre brugere.

Hvad siger brugerne?

Vi spurgte en række instagram brugere om, hvorvidt antallet af følgere influerer om man vælger at følge, eller ikke følge? Og på baggrund af dette, om de selv var tilbøjelige til at følge dem med mange følgere. Du kan læser deres svar herunder.

@juliemonberg siger:
For mig betyder det ingenting – overhovedet! Hvis jeg synes, at en person er interessant og kan lide de billeder, som personen uploader, så følger jeg personen – det er dét, der er afgørende for mig, og på ingen måde antal følgere. Samtidig tror jeg dog, at nogle, der måske selv er ude efter at få mange følgere, er tilbøjelige til at følge dem med mange følgere, da en kommentar til et billede, som personen med mange følgere har lagt op, vil blive set af mange. Måske kan personen, der ønsker flere følgere, se det som en form for “markedsføring” af sig selv og sin egen profil.”

@coffee_clothes_columns siger:
Jeg følger mere efter kvaliteten af billeder, og kendskab til person, eller brand i forvejen end antallet af følgere. Dvs. jeg ikke følger profiler med mange følgere, hvis de har billeder der ikke siger mig noget, men til gengæld gerne vil følge en med få følgere med smukke billeder. Så egentlig mere et spørgsmål om de billeder der kommer i mit feed når jeg logger på Instagram. Og så følger jeg gerne personer eller brands jeg kender i forvejen og er her lidt mindre kræsen med billedkvaliteten.

@liseemilia siger:
For mig personligt, har det absolut ingen værdi, at andre på instagram har mange følgere. Det er på ingen måde afgørende for, om jeg vælger at følge en profil. Jeg ser meget mere efter det visuelle, er billederne flotte, underholdende og/eller virker personen interessant, så klikker jeg følg.

 Automatiske likes

En anden side af dette er at sætte en bot til automatisk at like bestemte hashtags. Er det smart markedsføring af sit brugernavn, en smart måde at samle billeder der inspirerer en, eller blot spam? Jeg kan sagtens se fordelene ved at få samlet alle billeder med et hashtag, som man interesserer sig for, men så alligevel – man kan jo bare trygge på hashtagget og få det samme ud af det. Dette efterlader os med markedsføring af sit brugernavn og spam, som vel egentlig kan klistres sammen til én. Spam med sit brugernavn. Er det okay?

 

Smid en kommentar herunder og giv det besyv med. 

2 thoughts on “Skal du køb dig til flere followers på Instagram? (Svaret: nej!)”

  1. Pingback: Instagram clean up - Mette Vinther

  2. Det eneste argument jeg ser som valid i dit indlæg er nr 1. Og ja selvfølgelig engagerer falske followers sig ikke i dit indhold? Imidlertidig fungerer det høje antal af followers på en given profil som et ‘Social Proof’ for at din profil faktisk har noget ordenligt at byde på, og derved får flere nye ‘rigtige’ followers. Jeg læste en artikel, hvor en studerende fra MIT havde foretaget et forsøg vedrørende netop dette. Én profil startede med 5000 followers, en anden med 0, ellers helt samme forudsætninger for at skaffe flere nye ‘rigtige’ followers. Resultatet var at den profil der startede med 5000 followers fik 31% flere nye ægte followers. Så nej du får ikke direkte mere engagement i dit indhold, det er afledt af den effekt det har at have mange followers, men kan i den grad være med til at rykke ting for dig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top