Hvordan laver man en blog (opdateret 2019)

Hvordan laver man en blog?

Man laver nemt en blog ved, at finde på det rette blognavn, udvælge et webhotel og efterfølgende opsætte WordPress derpå. Når dette er gjort, kan du nemt skrive indhold online på din blog og udgive dette efterfølgende.

Hvordan laver man en blog?

Vi har svaret – og tro mig – det er faktisk ikke svært!

Vi vil besvare spørgsmålet i dette indlæg – og mere end det – fremvise alt!

Vi vil guider dig således, at du kan lave din helt egen blog. Igennem vores gennemførlige guide vil alt blive forklaret, og du behøver ingen teknisk forståelse.

Og hvorfor kan vi så guide dig til at lave en blog?

Vi er blogeksperterne, efter i mange år at have drevet mange forskellige blogs (f.eks. Vinterfryd.dk, Unitate.dk, JustBrowsing.dk, nicolajvinter.dk og mange andre)

Vi har således lavet og drevet rigtig mange blogs!

Stadig ikke sikker, så læs omkring holdet bagved Unitate her.


— 4 steps til at lav din blog på eget domæne —

Step 1 Step2

Step 3 Step 4


Step 1: Hvordan laver man en blog

Før vi besvarer dit spørgsmål omkring hvordan man laver en blog, så er der enkelte punkter du skal være bevidst omkring.

Disse vil vi kort tage nu, så de er afklaret inden vi påbegynder at lave bloggen.

Vi har selv været igennem disse tre grundlæggende punkter masser af gange, så vi ved præcis hvordan du kommer igennem dem nemmest muligt.

Step 1.1: Valg af blognavn

Selve navnet og således også URL’en på din blog, er en af de vigtigste punkter at have styr på, før vi viser dig hvordan man laver en blog.

Dit blognavn er “nøglen” som læseren skal bruge for, at finde din blog.

Vi har sammensat nogle enkelte gode råd, som du kan benytte dig af, når det kommer til valg af blognavn, når du laver en blog første gang. Med disse enkelte råd, burde du hurtigt kunne vælge det perfekte blognavn som passer til dig og din blog.

– Beslut hvorvidt blognavnet skal være baseret på dit navn eller emnet.
– Sørg for at vælge den kortest form af blognavnet.
– Tjek om blognavnet ligger tæt op af andre blogs eller hjemmesider.
– Sørg for at dine mindste søskende kan udtale og stave til blognavnet.
– Sørg for at blognavnet hænger fast

Har du problemer med at finde på det rette navn, så prøv at tænke på navne på eksisterende blogs, som du ser op til og som du ønsker at blive som.

Tjek f.eks. denne liste for store danske blogs (Husk dog at det kan være en fordel, at give læserne MERE end hvad allerede eksisterende blogger giver dem).

(NB: søge på domænenavnet med den endelse du ønsker, således du f.eks. søger på valgtenavn.dk eller valgtenavn.com).

Step 1.2: CMS-system og design (Brugerfladen)

Du skal beslutte hvilken brugerflade/CMS, som du ønsker at benytte på din blog. Dette er den brugerflade som du møder når du logger ind ”bagved” din blog, hvor du skriver og udgiver din blogindlæg.

Vi benytter selv WordPress på denne blog samt størstedelen af de andre blogs vi har. Vi har prøvet næsten alle CMS-systemer på markedet, og anbefaler at du benytter WordPress da det er nemt for nybegyndere samt fremtidssikret.

Hvordan laver man en blog -Guiden tager således udgangspunkt i WordPress.

Når du har valgt dit CMS-system, så skal du have valgt det design som passer til din blog. Vi fremviser i guiden nogle gode temaer – både gratis og betalte – så kan du selv vælge det design, som passer præcis til din blog.

Step 1.3: Webhosting (hvor din blog ”ligger”)

Der skal også tages stilling til hvor du ønsker at have din blog ”hostet” – dette betyder kort og godt, at du skal vælge hvor du vil have at din blog ”ligger”.

Det kan blive meget teknisk, men vi vil i denne guide forsøge at forklare dig omkring dette (og guider selvfølgelig til alt når du laver din egen blog).

Step 2: Sådan laver du en blog

Du har spurgt ”hvordan laver man en blog?”, og nu begynder det endelig at tage form.

Du har besluttet dig for, at lav din egen blog på dit eget domæne samt har fundet på et super fedt navn (ikke?!), som efterfølgende skal tiltrække en masse læsere.

Nu skal vi have lavet selve bloggen og fået sat dig på den vej til, at blive en af Danmarks fedeste bloggere.

Hvert skridt i guiden til at lave din egen blog, vil være beskrevet grundigt således, at nybegyndere med deres første blogs og folk som allerde har blogs, har mulighed for at benytte sig af guiden.

Step 2.1: Køb af domæne/blognavn og webhosting

Der findes mange forskellige udbyder, som kan klare webhosting for dig i Danmark. For ikke at besværliggøre processen, så har vi valgt udbyderen Simply.com (tidligere UnoEuro). At benytte Unoeuro vil være en fordel for dig, da:

1. Denne guide viser dig alt du skal bruge!
2. De har en nem installations af WordPress!
3. De tager daglig backup af alt på din blog!
4. Din mor kan ikke hjælpe dig med at vælge!

Sådan laver du en blog, følg punkterne herunder

1. Følg linket her som leder dig over til UnoEuro, hvor vi påbegynder registreringen.

2. Øverst på siden under ”Søg efter dit domæne” skriver du det blognavn du har valgt til bloggen (som det fremgår af skærmbilledet herunder).

3. Dette bringer dig til siden, hvor du skal vælge om dit domæne skal være .dk, .com eller en af de andre muligheder. Vi anbefaler at du anvender .dk eller .com.

Fordelene ved at benytte .dk er, at folk ved at det er en dansk blog, af en person fra Danmark. Herudover er folk også mere trykke med, at besøge denne typer af blog og hjemmesider. Hvis du vælger .com kan du både skrive på dansk og engelsk – folk er efterhånd blevet vant til, at begge kan forekomme derpå. Ingen af de andre anbefales af os.

(Psst. det er billigst at købe et .dk domæne). Tryk på ”Bestil” udfor det domæne som du ønsker.

4. På næste side skal du vælge hvilken type af webhosting du ønsker. Der er flere valgmuligheder, og under disse er der listede hvad de forskellige pakker indeholder. Hvis du ikke har forstand på noget af dette, så vælg ”Bronze”. Med denne pakke får du alt som du har behov for som ny eller medium blogger. Endvidere er det efterfølgende nemt at opgradere til en større pakke. Tryk på en af de 2 ”Bestil nu”-knapper under den pakke du ønsker at bestille.

5. På næste side fremgår dit endelige domæne valg. Hvis du har fortrudt, kan du nu ændre på navne eller hvorvidt det skal være .dk eller .com. Er alt som det skal være, så trykker du blot ”Næste”.

6. På næste side skal du blot indtaste dine oplysninger. Det er vigtigt, at disse er rigtige og du har mulighed for at afhente post på denne adresse. Mere omkring dette vil blive forklaret senere.

7. På følgende side, er der nogle tekniske elementer du skal udfylde. Du skal blot vælg ”PHP” ud for ”Produkt”, hvilket gør at vi senere kan installere WordPress. Slutligt skal du vælge hvilken adgangskode der skal benyttes til bloggen – vælg en adgangskode du kan huske, men som samtidig er sikker. Udfyld billedet som fremvist herunder.

 

8. Ved næste side vil du komme til betalingssiden, hvor du blot indtaster din oplysninger og betaler. Unoeuro slår sig fast på, at det koster 1 euro om måneden at have en blog hos dem. Med alle omkostninger til bloggen, vil prisen ligge imellem 230-240 kr. i alt.

Tillykke

du er nu et skridt tættere på, at begynde det fantastiske blogeventyr.

Step 2.2: Godkendelse af bloggen

Så snart du har gennemført bestillingen, så tager Unoeuro kontakten til DK Hostmaster, som varetager kontrollen med de danske domæner (dvs. alt som ender på .DK).

Alt som du skal vide omkring DK Hostmaster er, at de varetager dit domæne og at du årligt skal betale 50 kroner for dette (pr. 1. januar 2018)

Dette er en pris som du skal betale, hvert år du ønsker at have bloggen. Den første betaling til DK Hostmaster skete igennem Unoeuro, og er således allerede betalt.

Så snart du har registreret domænet igennem Unoeuro, så fremsendes der efterfølgende en e-mail samt et brev fra DK Hostmaster.

Du modtager både en e-mail vedr. reservation af dit domæne, og endnu vigtigere, en e-mail omkring at du skal aktivere dit domæne. Følgende besked vil fremgå af denne e-mail:

Du kan opdatere dine oplysninger ved at logge på ‘Selvbetjening‘ på DK Hostmasters hjemmeside www.dk-hostmaster.dk/selvbetjening/ med dit bruger-id og adgangskode!

Sådan godkender du din blog hos DK Hosmaster…

1. Følg linket i e-mailen (e-mail nr. 2 omkring aktivering af domænet).
2. Login med oplysningerne som du finder i første e-mail (jf. vedhæftet pdf).
3. Godkend dit website (sæt kryd udfor domænet og tryk aktiver)

Når du har godkendt dit domæne hos DK Hostmaster, så kan der gå en smule tid, før Unoeuro kan se dette. Heldigvis kan du påbegynde næste skridt allerede før dette er sket. Der kan forekomme ventetid undervejs, hvor der skal sendes information imellem Unoeuro og DK Hostmaster (vi forklarer hvornår i guiden). 

Step 2.3: Installation af WordPress (Dit CMS-system)

Så er vi kommet til den sjove del af  hvordan laver man en blog –guiden, nemlig hvor du skal have installerede dit CMS-system. Vi har allerede tidligere nævnt, at WordPress er det system vi anbefaler, da det er meget brugervenligt og giver mange muligheder ift. design. Ved at benytte WordPress, er du sikret en blog som fungerer i mange år fremadrettede.

1. Login på din Unoeuro-konto. Du skal bruge de loginoplysninger, som du fik da du bestilte bloggen (Tjek din e-mail fra Unoeuro).

2. Når du er logget ind på Unoeuro, så skal du gå ind under ”kontrolpanel” hvor du i venstre side finder ”1-Click installation”.

3. På denne side kan du se alle de CMS-systemer, som du har mulighed for at benytte. Du skal trykke på ”Vælg” under WordPress.

4. På den efterfølgende side gives der mulighed for forskellige indstillinger. Det eneste du skal indtaste på denne side er ”password” samt ”administrator’s e-mail”. Du behøver ikke at indtaste flere oplysninger, og kan blot trykke næste. For en god ordensskyld, så kan du få forklaret de resterende oplysninger ved at trykke herunder.

5. Efterfølgende fremkommer en ansvarsfraskrivelse, som du blot skal acceptere. Så snart dette er sket, så vil du selve installationen af WordPress påbegynde.

6. Efterfølgende vindue oplyser, at det kan tage optil flere minutter før WordPress er installeret. Lige så snart dette er sket … Tillykke. Du er nu meget tæt på at være blogger og har lavet en blog.

7. Selve lav en blog processen er færdig, og det er nu tid til at besøge din blog for, se hvordan den ser ud. Alt efter hvilket WordPress design der pt. er standard, så vil du blive mødt af noget ala denne side.

Det kan ske, at du er en smule hurtigere end Hostmaster og Unoeuro. Hvis dette er tilfældet, vil du formentlig blive mødt af følgende billede. Der kan gå op til 24 timer fra du køber domænet til det er aktiveret.

Det kan sagtens lade sig gøre, at installere WordPress imens du venter på at Hostmaster og Unoeuro kommunikerer ift. registrering mv. Du kan dog ikke se resultat, og skal lige vente de 24 timer (så hop du bare i seng, så forsætter vi i morgen – Husk at gemme hvordan laver man en blog -guiden, således du kan finde den i morgen!). 

Step 3: Dit design

Så er tiden endelig kommet, du lavet din egen blog og kan faktisk begynde at skrive allerede nu!

Men først er du sikkert ivrig efter, at komme i gang med at finde det rigtige design. I dette afsnit vil vi hjælpe dig med, at finde det helt rigtige design til din nye blog.

Der ligger et par enkelte WordPress designs på din nylavede blog allerede, men du vil sikkert gerne finde et design som passer perfekt til dig og din blog. Følgende guide viser hvordan du installere og søger efter design til din blog.

1. Login på din blog igennem følgende link DITNAVN.dk/wp-admin

2. Under ”Appearance” vælger du ”Themes”

3. På denne side ser du alle de temaer, som allerede er installeret på din blog (der fremgår flere her, end der vil på din blog).

4. Ved at trykke øverst på ”add new”, kan du søge på designs (også kaldet tema) direkte fra din blog. Det kan dog være svært, at finde det perfekte design på denne måde, så hvis du ikke finder noget du kan bruge her, så læs med længere nede, hvor vi fremviser flere tricks hertil.

5. Du kan i søgefeltet skrive din søgning efter et tema, og underneden kan du vælge f.eks. hvilken farve temaet skal komme i, hvor mange kolonner teamet skal have samt mange andre ting, som skal være med til, at finde det rette tema til dig.

6. Når du har fundet det tema som du ønsker at benytte, så skal du blot vælge dette, og trykke på “activate“.

Du har nu lavet en blog med et standard tema, og kan nu begynde at blogge på dit eget domæne. Det er dog ikke altid, at disse gratis temaer til din blog er de bedste. I efterfølgende afsnit vil vi fremvise gode tips til, at finde de bedst designs til din blog.

Step 3.1: Lave en blog med fedt design

Du spurgte hvordan laver man en blog, og vi gav dig den ultimative guide til at gøre dette. Men en blog er ikke en rigtig blog, før man har fundet lige præcis det design som passer til den, og som giver besøgende en forståelse af, hvem du er og hvorfor de lige præcis skal blive faste læsere af din blog.

Når du skal finde et design til bloggen, så afhænger det selvfølgelig også af, om du ønsker et klassisk blogdesign, et magasin design, et fotograf design eller noget helt fjerde. Herunder har vi samlet en række råd således, at du nemt finder det rette design til din blog.

a) Fortag Google søgningenbest wordpress themes 2017”. Dette giver dig en masse hjemmesider, som har lavet nogle rigtig gode lister med temaer. Ønsker du at temaet skal være gratis, så tilføjer du bare ”free” og hvis du ønsker at betale for et flottere tema, så skriver du bare ”premium”. F.eks. så kan du tage et kig på denne liste fra 2017.

b) Find inspiration hos andre bloggere. Det kan være en fordel, at finde inspiration hos andre bloggere for, at finde ud af hvad der allerede benyttes (husk dog, at det altid vil være en fordel, hvis du er anderledes). Når du har fundet en blogger med et pænt design, så kan du tjekker hvem der har lavet dette ved, at kigge i koden eller benytte denne hjemmeside.

c) Vælg et højkvalitetsdesign hos Elegant Themes, som pt. har 87 kvalitets temaer du kan vælge imellem. På deres hjemmeside kan du vælge at få fremvist en liste med temaer indenfor forskellige kategorier, for på denne måde at finde præcis det tema som passer til dig.

Af temaer som er værd at ligge mærke til, synes vi f.eks. at både Origin, Nexus og eNews er værd at stifte bekendtskab med. Du kan enten vælge at betale kun for temaet, eller betale for adgang til hele deres univers af plugins og temaer. F.eks. har de et plugin til e-mail (Bloom), som virkelig er en af de bedste e-mail/nyhedsbrev plugin der findes.

Step 4: Første SEO-optimeringer

Når du laver din egen blog, så vil det være fordelagtigt også at gør bloggen optimal overfor Google, således du modtager besøgende derfra – udover fra de sociale medier og andre steder hvor du ønsker at være aktiv. Derfor fremviser vi her, nogle af de første SEO-optimeringer du kan foretage på din blog.

1. Opsæt rigtig URL-struktur. Under ”settings” vælg ”permalinks”. På denne side vælger du ”post name”. Inden andre rettelser skal gøres på denne side. Læs også disse 8 ting, som du skal gøre efter installationen af WordPress.

2. Opsæt side titel. Under ”settings” og ”general” kan du skrive en side title for din blog. Dette kan f.eks. være noget ala ”DIT DOMÆNE NAVN”  (i site title) og ”En blog omkring ..” (i tagline).

3. Opsæt kontrol af kommentar. Under ”settings” og ”discussion” skal du fjerne hakket i ”Comment author must have a previously approved comment” og sætte det i ”Comment must be manually approved”. Dette gør således, at du skal godkende alle kommentarer der kommer på bloggen (samt undgår spamkommentarer – se også plugin Akismet til dette).

4. Installation af SEO-plugin. Installer plugin ved navn ”Yoast – WordPress SEO”. Dette gøres under ”plugins” og ”add new”. Søg på Yoast.

Du kan læse vores guide omkring brugen af Yoast lige her. Har du lyst til at lære mere omkring søgemaskineoptimering for bloggere, så kan du læse med her.

Tillykke! Nu er hvordan laver man en blog -guiden færdig, og du kan kalde dig selv for blogger. Smid en kommentar herunder med din blog URL, så andre nye blogere benytte den til inspiration.

–Blog FAQ–

Vi får jævnligt en række spørgsmål fra kommende- eller nye bloggere, som henvender sig til skabelsen af deres blog. For at gøre det nemmere for de kommende problemstillinger, så har vi taget alle de spørgsmål vi har modtaget igennem bloggen og de sociale medier, og besvaret dem herunder. Finder du ikke svaret på dit spørgsmål, så kontakt os endelig og vi hjælper dig.

Det mener andre omkring vores guide

[RICH_REVIEWS_SHOW]

Vil du fortælle hvad du synes omkring vores guide?

[RICH_REVIEWS_FORM]

[RICH_REVIEWS_SNIPPET]

[et_bloom_inline optin_id=”optin_5″]

82 thoughts on “Hvordan laver man en blog (opdateret 2019)”

 1. Sanne Heden Andersen

  Hej Unitate

  Mange tak for jeres fede guide – jeg havde nogle enkelte problemer, men efter en kort e-mail til dig, så var der styr på alt, og min blog venter nu blot på godkendelse. Glæder mig så meget til at komme igen.

  //Hilsen Sanne – Snart med blog

  1. Hej Sanne

   Perfekt du fik styr på alt! Jeg har nu tilrettet guiden på baggrund af din e-mail. Du skal være velkommen til, at skrive igen, hvis du får flere problemer.

   /Nicolaj Nielsen

  1. Hej Ducky

   Tak for dit spørgsmål. Så vidt jeg har forstået, så mangler du din pluin-knap i venstre side af bloggen – og du har hostet din blog hos WordPress (dvs. dit domæne hedder domæne.wordpress.com).

   Du har helt ret – så længe du ikke har en blog på eget domæne (som f.eks. Unitate.dk), så har du ikke mulighed for at bruge plugins (eller kun et meget lille udvalg). Da du er i gang med et SEO plugin (ift. det link du fremsender) så typer det på, at du vil være mere seriøs med bloggen – derfor vil jeg anbefale dig at bruge denne guide til, at oprette din blog på dit eget domæne. Når dette er sket, så kan du bruge denne guide til, at optimere din SEO: https://unitate.dk/sogemaskineoptimer-din-blog-med-yoast/

   Lad mig endelig høre, hvis du har andre spørgsmål 🙂

   /Nicolaj

 2. Pingback: tips til at blive en god blogger | Cecilie Stenfeldt

 3. Pingback: Mine tips til nye bloggere

  1. Hej Jennifer

   Det er faktisk meget simpelt. Da din blog på Bloggers Delight allerede er på en WordPress platform, så kan du nemt flytte indholdet fra den til den nye blog. Du laver dig en blog på dit eget domæne ved at følge guiden herover, og så efterfølgende flytter du indholdet over.

   Jeg skriver en guide til det sidste skridt her i weekenden – så kig gerne tilbage når du har genenmført denne guide, så er næste skridt nemlig klar 🙂

   UPDATE: Her er guiden: https://unitate.dk/flyt-fra-bloggers-delight-til-eget-domaene/

   /Malene & Nicolaj

   1. Hej Nicolaj
    Jeg kan simpelthen ikke finde min blog på blog lovin. Jeg ved ikk om jeg skriver det forkerte URL. Men har prøvet 1000 gange og er snart ved af opgive. Ved simpelthen ikk hvad jeg skal gøre for at finde den. Har prøvet under claim blog og skrive mit domæne. Men jeg er i tvivl om hvad mit URL er. håber du kan hjælpe. Jeg kan ikke finde en mail til jer. Så måtte skrive her 🙂 hilsen Nanna

    1. Hej Nanna

     Du er ikke den eneste der står i situationen – vi hører i ny og næ fra folk, som har problemer med det? Det lyder som om det er selve “claim blog”-processen du går galt med – har du fulgt vores guide her: https://unitate.dk/bloglovin-blog/ .

     Ift. URL’en, så benytter vi følgende ved Unitate.dk derpå: https://unitate.dk.

     Lad os vide, hvis guiden ikke virker 🙂

 4. Mange tak for guiden 🙂
  Jeg havde et par problemer med min blog (som ikke var lavet i WordPress), så ville lige sikre mig at det var så nemt som jeg troede, inden jeg lavede mig en ny blog i WordPress 🙂 Men det ser ud til, at der er rigtig (rigtig) nemt faktisk.

  Venlig hilsen Arne

  1. Hej Arne

   Godt vi kunne hjælpen. Det er rigtig rigtig nemt at oprette en ny. Det kan til tider være svært at flytte indhold fra gamle blogs, men selv der er der i de fleste tilfælde en nem løsning. Så skulle du have et problem med dette, så læg endelige en kommentar med dit gamle CMS – så guider vi dig.

   /Nicolaj

 5. Hej Unitate

  Mange tak for guiden. Jeg har et enkelt spørgsmål, som jeg håber i kan besvare?
  Det ser alt sammen rigtig nemt ud, og jeg vil gerne oprette min blog på eget domæne – men kan jeg flytte min eksisterende blog med? Dvs. alt indhold, kommentarer etc.?

  Jeg går ud fra der er en måde, men jeg har ikke helt fundet den endnu 🙂 på forhånd tak

  Hilsen Ida M.

  1. Hej Ida

   Alt efter hvilket CMS du kommer fra, så er der forskellige måder. Jeg kan se at du har en blog på WordPress’ platform, hvilket gør det rigtig nemt for dig. Ved WordPress er der nemlig en export/import-funktion.

   Først laver du bloggen som fremvist i denne guide, og når dette er sket, kan du blot importere indholdet fra den gamle blog. Dette gør du nemt ifølge disse trin:
   1. Eksporter en fil fra den gamle blog (Tools -Export)
   2. Godkend alt og download filen
   3. Importer filen på den nye blog (Tools -Import)
   4. DONE

   Ved at bruge denne proces får du både blogindlæg, billeder samt kommentarer med over på din nye blog.

   /Nicolaj

 6. Tak for den gode guide.

  Jeg har ikke fået oprettet min blog endnu, men brugte guiden til at købe mit domæne (er pt. på blogspot). Kunne forstå fra jer (og vennerne), at det var en rigtig god ide at “sikre” dette, indtil man beslutter sig for at flytte. Flytningen sker sikkert også snart, når jeg nu har været igennem hele guiden 🙂

  De bedste
  Martin

  1. Hej Martin

   Rigtig godt valg. Det er altid en god ide at købe sit domæne (domæne.dk), når man har en blog ved f.eks. BloggersDelight eller Blogspot. Selvom man ikke ønsker at flytte på nuværende tidspunkt, så vil det være ærgerligt, at en blogger med samme navn oprettes af en anden.

   Senere har man så den fordel, at man oprette/flytte bloggen overpå det domæne 🙂

   /Nicolaj

 7. Mange tak for hjælpen 🙂

  Så er jeg kun få skridt for at være færdig med bloggen – afventer kun at de hos dk host aktivere det hele 🙂 Det bliver så fedt at komme i gang med at blogge 🙂

  I har så mange andre fede artikler, så jeg ser frem til at få læst dem alle samme 🙂 Ser ud til at være et par gode tips at hente

  /Stine

  1. Mange tak Stine.

   Håber du bliver glad for bloggen 🙂
   Som helt ny blogger findes du en masse gode artikler her på Unitate – men har du et spørgsmål som vi ikke besvarer i en artikel, så lad os endelig høre fra dig.

   /Nicolaj

 8. Hej Unitate.

  Jeg har fået oprettet min blog ved hjælp af jeres rigtig fine skridt for skridt guide.
  Vil dog gøre opmærksom på at under step 2.4.1 er der en væsentlig fejl.
  Jeg er ikke just god med computere, og anede ikke at man ikke må slutte en URL med et punktum (DITNAVN.dk/wp-admin.).
  Så jeg troede faktisk ikke at min blog virkede i 2 døgn, indtil jeg søgte hjælp.
  Lidt bittert at man følger jeres guide 100%, men at der så er en fejl 😉

  1. Hej Sabrina

   Godt at du fik lavet bloggen 🙂 Og mange tak fordi du påpeger fejlen 🙂

   Punktummet er fra en afsluttende sætningen, men da det kan skabe forvirring har vi nu fjernt det 🙂

 9. Hej Nicolaj

  Nu har jeg været igennem hele guiden, og har endelige fået lavet min blog. Jeg stødt på lidt bump undervejs, men kom endelige i mål til sidst (råd herfra, når I laver en blog, læs et par step fremaf – og læs grundigt 😀 ).

  Bloggen er nu blevet lavet og det første blogindlæg er blevet udgivet. Jeg sidder dog og er ved at kigge på alle de muligheder man har, når det kommet til design/tema. Er du vimmer! Det er jo til at bliv helt tosset af at se, hvor mange muligheder der er. Mit spørgsmål er, hvad skal jeg kigge efter når jeg vælger et tema?

  Det ligner jo meget hinanden, nogle lidt mere fancy endnu andre, men går ud fra, at der er nogle fælder man skal undgå når man vælger. Ville blot nødig forelske mig i et tema, få det installeret, komme i gang med at blogge – for så at finde ud af, at de slet ikke virker, eller sætter andre begrænsninger for mig.

  Udover disse råd, så kunne det være fedt hvis du kunne pege mig i den rigtige retning 😀 Hvor skal jeg kigge aller først, når jeg skal findet det “perfekte” tema 😀

  Mange hilsner KristianKris

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Kristian

   Godt at du kunne bruge guiden – selv du stødte på lidt problemer 🙂 Men ja, når man laver en blog så kan det være en god ide, at læse hele guiden igennem inden. Men tillykke med at bloggen nu endelige er blevet lavet 🙂

   Det er rigtig svært at vælge et tema, og også at give de rigtige råd dertil. Derfor har vi heller ikke særlig mange tips med i denne guide til lige præcis dette. Men her er nogle af de punkter, som jeg selv kigger efter, når jeg vælger det rigtige tema:
   – Hellere betale for et (250-500 kr), da du således får support med.
   – Sørg for at gennemgået temaet (live preview) igennem inden, hvor du især kigger på ; sidebar (jo flere indstillingsmuligheder jo bedre), footer (jo flere indstillingsmuligheder jo bedre), CSS/styling (er der indbygget, at du nemt kan ændre typografi, farve etc.).
   – Simpel er altid bedre en komplekst (dette ser jeg f.eks. ofte ved magasin-designs, hvor det “flotte” design ofte ødelægger brugervenligheden samt SEO muligheder).

   Jeg har selv en præference for temaer fra themeforest, som laver en række designs/temaer i høj kvalitet. Her kan du f.eks. Google top 50 fra themeforest, som sikkert giver en masse gode bud. Ellers vil jeg forsøge at finde den “niche” du befinder dig i, og benytte dette til, at lave nogle Google-søgninger (f.eks. best fashion themes 2015).

   Håber disse tips hjælper 🙂

   /Nicolaj Nielsen

 10. Hej Unitate

  Jeg er i den situation, at jeg har en gammel WordPress blog (på wordpress) som jeg gerne vil have flyttet. Jeg vil gerne have et .dk domæne fremfor det .com jeg har i dag. Er der nogen måde hvorpå, at jeg kan lave en blog igen (med .dk) og få flyttet det gamle indhold med over. Jeg er bevidst omkring, at nogle flot køber deres domæne igennem WordPress – men jeg vil ikke have .com længere (og herudover er der sikkert også andre ulemper).

  Har du en guide til dette?

  På forhånd tak, Julie

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Julie

   Vi har faktisk ikke en guide lige nu, men er i gang med den 🙂 Men for at du ikke skal vente på dette, så kommer der lige en kort guide her 🙂 Det er faktisk meget nemt at lave en ny blog, og flytte sit gamle indhold fra WordPress til en ny WordPress blog.

   Først laver du bloggen som fremvist i denne guide, og når dette er sket, kan du blot importere indholdet fra den gamle blog. Dette gør du nemt ifølge disse trin:
   1. Eksporter en fil fra den gamle blog (Tools -Export)
   2. Godkend alt og download filen
   3. Importer filen på den nye blog (Tools -Import)
   4. DONE

 11. Kære Malene & Nicolaj

  Jeg har haft min blog i et par måneder, og synes ikke det går helt så godt som jeg gerne vil have det. Jeg ved selvfølgelig at det taget tid fra man har lavet bloggen, til man begynder at få faste læsere og kommentarer – men synes godt der måtte komme lidt. Hvis man gerne vil have mere trafik (og måske lidt hurtigt) bare for, at man får lidt selvtillid og ikke stopper? Herudover har jeg overvejet, om jeg skulle forsøge med et mindre emne fremfor, at blogge lidt omkring det hele – ved ikke om dette kan være løsningen?

  Knuz Natascha

  1. Hej Natascha

   Kan godt forstå din bekymring. Sådan er der mange bloggere der har det i starten, jeg tror at en måde hvorpå du hurtigt kan få lidt feedback på i starten er ved, at benytte dig at kommentarer samt de sociale medier. Udarbejd en liste med bloggere (store som små), som alle er “vigtige” for din blog (f.eks. fordi de har det samme emne, eller et emne tæt relateret hertil). Disse blogs skal du så begynde at følge dagligt, hvor du gør dig synlig med RIGTIG gode kommentarer ofte. Herudover skal du bruge en masse tid på, at finde grupper på f.eks. Facebook, som passer perfekt til dine emner – del dine bedste indlæg her.

   Ift. det at have have en mere specifik blog, så er dette ofte en anbefaling for os. Det er nemlig nemt at blive “én i mængden” hvis man blot blogger om det hele, lige som så mange andre “livsstilsbloggere”. Så har du muligheden for det, så vælg ét eller flere emner som du synes om, og blog indenfor disse områder. Dette vil hjælpe dig på sigt 🙂

   /Malene

 12. Jeg har fået en mærkelig side-url, som jeg ikke helt kan få til at blive som jeg gerne vil. Hver gang jeg retter i mit url-felt på min side, så retter den sig automatisk tilbage – har I oplevet det før?

  Jeg har siden som hedder/kontakt-2, men jeg synes det ser dumt ud, og vil selvfølgelig gerne have den til at være /kontakt – What to do? (det er ved at blive ret irriterende = jeg er perfektionist).

  Louise

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Louise

   Det har vi oplevet et par gange før, og næsten altid er det fordi, at du allerede har haft en kontakt-side oprettet, som er blevet slettet. Hvis denne side stadig ligger i papirkurven, så “optager” den stadig dette navn, og derfor kan du ikke ændre din nye side til at hedde dette. Hvis blot du sletter denne gamle side helt fra din papirkurv, så burde du kunne ændre din URL/Navn til det korrekte (tjek din “pages”-side, hvor du øverst finder “Trash”).

   Lad os endelige vide, hvis det løser/ikke løser problemet.

   /Nicolaj

 13. Hold da op, jeg fatter ikke ret meget af alt det opsætning (og engelsk) har lige nu fortrudt rigtig meget. Hvis jeg vælger en der er lavet og trykker på install, kan den så ses på siden(andre se den) inden jeg når at redigere i den. Med venlig hilsen Anette

  1. Hej Anette

   Har du nyeste installation af WordPress (hvilket du formentlig har, hvis du lige har lavet din blog), så har du faktisk begge muligheder.

   Normalt vil temaet blive synligt med det samme du installerer det, men du har mulighed for at se en ”preview” version inden du aktiver det. Dette gør du under Appearance -> det vælge tema -> Live Preview.

   Vi er kede af at du har fortrudt, lad os endelige vide hvad der skaber besvære – så kan vi henlede til de guides som kan hjælpe dig.

   /Malene

 14. Hej Unitate

  Jeg er ved at lave mig en blog, og selve oprettelsen er også gået rigtig fint. Nu sidder jeg så med WP og synes det er lidt svært – især det her med pages og posts. Hvornår skal man bruge hvad etc.?

  Mit egentlige spørgsmål går på, hvordan jeg får oprettet en om-mig side og tilknyttet denne til en menu. Kan i hjælpe her? Jeg vil også gerne have gjort det samme med en kontakt side 🙂

  Ellers rigtig fed guide!

  /Trine

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Trin

   Godt at høre du er kommet i gang med bloggen 🙂 Ift. URL’en, så er der ikke forskel på pages/sider og post/indlæg. Forskellen kommer først rigtig, hvis du bruger bloggen på den “traditionelle” måde. Forsiden kan nemlig sættes til at fremvise Post/indlæg løbende, når disse udgives, hvilket ikke gøres med sider. Snakker vi om pages/sider, så benyttes disse ofte til mere statisk indhold (som dem du nævner med om mig og kontakt).

   Når det så kommer til at få oprettet din “om mig” og “kontakt”-side, så skal dette gøres igennem Pages/sider. Når disse oprettes fremkommer disse ikke automatisk nogle steder på bloggen, og skal således enten sættes fast i menuen eller sidebar/footer. Alle disse områder er forskellige steder, alt efter hvilket tema du har valgt. Som regel er der en menu øverst, og enklte gange en i bunden. Du fastsætter disse sider i din menu således:
   1. Gå til Appearance -> Menus
   2. Vælg “primary”-menu eller opret en, hvis der ingen er
   3. Indsæt et link til de suder du ønkser, tryl på gem
   4. Besøg Apperance -> Customize (på det enkelte tema)
   5. Vælg den menu du har lavet under “navigation”
   (skriv endelige tilbage hvis du ikke forstår disse, så skriver vi en guide med billeder).

 15. Hej Nicolaj

  Jeg har med stor glæde læst og fulgt din guide til at lave min første blog, der omhandler en motorcykel tur igennem Sydafrika. Den er skrevet undervejs, og mange steder med elendig internetforbindelse. Well, den var mest ment som en forlænget hukommelse og til at holde familie og venner orienteret om turens forløb. Billeder kunne der ikke indsættes mange af på grund af de dårlige internetforbindelser. Bloggen hedder ohansen.dk/sydafrika.

  Jeg er nu ved at gøre klar til en tilsvarende tur ned igennem Europa og vil gerne starte en ny blog f. eks med navnet ohansen.dk/bulgarien, eller måske et mere sexy navn, efter at have læst nogle af dine blog indlæg.

  Jeg har formodentlig downloaded WordPress til siden ohansen.dk/sydafrika. Hvordan starter jeg en helt ny blog, uden at skulle nyinstallerer WordPress.

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej O

   Dejligt at høre, at du har fået oprettet bloggen med hjælp fra Unitate.dk 🙂

   Så vidt jeg kan forstår på dig, så ønsker du stadig, at skrive omkring næste tur på hoveddomænet ohansen.dk? I dette tilfælde vil jeg ikke anbefale dig at installere en ny installation af WordPress, men derimod blot skrive indlæg forsat på ohansen.dk, og så vælge disse skal være i en kategori med relevant navn (f.eks. bulgarien), så vil de komme til at ligge på “ohansen.dk/category/bulgarien”.

   Så vidt jeg kan se, så har du nemlig installeret wordpress direkte på domænet, og alle dine indlæg omkring den første tur, kan man således også se på ohansen.dk. Ved at udgive indlæg herpå, så vil disse komme i forlængelse heraf på bloggen 🙂

   /Nicolaj

 16. Når jeg laver en blog, og gerne vil “sikre” mig både .com og .dk, hvad er så det bedste at gøre? og er det overhovedet en god ide når man laver en blog, at købe begge domæner?

  Synes jeg ser danske bloggere som både bruger .dk og .com, så tænker det vil være en god ide at skaffe sig begge – også sådan at andre ikke kan tage ens navn 🙂

  /Kathrine

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Katrine

   Jeg vil helt sikkert anbefale at du køber dem begge, opretter bloggen på den ene og 301 viderestiller det andet 🙂
   På denne måde ender alle på den samme blog og du er sikret, at ingen andre tager dit domæne 🙂

   Du kan evt. blot købe domænet med en DNS opsætningen, og herigennem opsætte en 301 viderestillingen 🙂 Dette vil ofte kun koste 100 kr., og efterfølgende 45 kr. pr år.

   /Nicolaj

   1. Hej Nikolaj
    Hvis jeg er kommet til at slette min konto fra uneo, efter at have betalt, er det så muligt at få den igen? Eller er jeg nød til at lave en ny? I så fald, skal jeg så flytte mit domæne fra hostmasters?
    På forhånd tak!

    1. Nicolaj Nielsen

     Hej Elisabeth

     Det er aldrig en situation jeg har stået i, men ville tro at deres support er et forsøg værd. Hvis det ikke kan lade sig gøre, og du starter forfra med en ny profil, så skal du blot ved vælge “flyt” domæne hos Unoeuro (indtast i toppen, som skulle du starte forfra). Dette vil sende en forespørgsel til DK Hostmaster omkring det som hedder redelegering, som du blot skal godkende. Så bliver dit domæne “flyttet” over til din nye profil hos Unoeuro.dk.

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Elisabeth

   Ja, hvis ikke du kan få åbnet den gamle profil, så skal du ved oprettelsen af en ny Unoeuro-profil betale for webhotellet. Når du opretter en ny profil hos unoeuro, og igennem processen indtaster dit domænenavn og vælger “flyt”, så vil du få alle mulighederne som f.eks. 1clikinstallation ved domænet.

 17. Hej Nicolaj
  Nu fik jeg styr på det. Nu har jeg bare et problem: på min gamle blog havde jeg en mærk baggrund, så alt min tekst var hvis i stedet for sort. Det har den ikke flyttet med til min nye blog. Og jeg har selfølgelig glemt alt om hvordan jeg ændrede farverne på mine indlæg og titler permanent til hvid. Hvordan gør man det?

  1. Hej Elisabeth

   Ofte findes der indstillinger tilknyttet selv designet, som du kan benytte hertil (tjek derfor først de grundlæggende indstillinger for dit tema). Hvis de ikke findes her, skal du rette i stylesheet – evt. på forhånd søge på google for at se, om andre har stødet i samme situation med dit tema. Jeg kunne ikke åbne din blog, så har ikke kunne se hvilket tema, men prøv disse løsninger.

 18. Hej Nicolaj.
  Hjælp jeg sidder fast i step 3.1, efter at have installeret wordpress og jeg skal logge ind WAP-admin. min kode og brugernavn bliver ikke accepteret og den siger min e-mail ikke findes i systemet, jeg har prøvet koden fra unoeuro og den fra dk hostmaster uden held. Hvad gør jeg forkert?
  Mvh Inger

  1. Hej Inger

   I selve installationen af WordPress (på unoeuro), der vælger du en kode samt e-mail (på samme tidspunkt som du vælger sprog). Denne kode skal du bruge når du logger in (på blognavn.dk/wp-admin), sammen med brugernavnet “admin”.

   Det er således ikke koderne fra hverken Unoeuro eller DK Hostmaster, som du skal bruge til at logge ind på din blog/hjemmeside. Kan du ikke huske koden, så kan du på siden blognavn.dk/wp-admin vælge funktionen “Lost your password?” – og få fremsendt en e-mail til at genskabe koden (e-mail fremsendes til den e-mail adresse, som du brugt ved installation af WordPress).

   Lad os vide, hvis dette hjælper på problemstillingen 🙂

 19. Hej igen og tak 🙂
  Jeg er helt ny i dette, så jeg undskylder på forhånd!!!
  Jeg er åbenbart ikke så skarp for den vil ikke acceptere mit password, som jeg jo så må have glemt:-(
  Og den siger min e-mail ikke er registreret, så jeg kan ikke få et nyt password.
  -Inger

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Inger

   Der er 2 måder, alt efter hvor meget du har lavet. Har du endnu ikke opsat noget på bloggen (antager jeg ikke), kan du blot gå et par skridt tilbage, og benytte 1-click installationen ved Unoeuro igen. Den installere blot en ny WordPress ovenpå – og giver dig mulighed for at indtaste e-mail og kode igen (NB: dvs. dem du skal bruge for at logge in på ditnavn.dk/wp-admin ).

   En anden måde er, at gå ind i databasen og ændre e-mail tilknyttet din profil, men det kræver en smule mere viden.

 20. Hej Nicolaj. Jeg har fulgt din oprettelse af en blog men er strandet ved, at jeg på min blog ikke kan komme ind på login in med mit brugernavn og adgangskode. Du skriver, at det er “mitnavn.dk/wp-admin” som jeg skal skrive. Er mit navn mit blog-navn eller hvad er det ? Jeg oprettede mig i går ved 15 tiden dvs der er nu gået 24 timer og har ikke hørt andet fra Unoeuro andet end en bekræftigelse på registrering, så jeg mangler vel stadig at høre fra dem ikk? Så alt i alt er jeg strandet ved din “step 3”. Jeg er helt ny i dette univers, så bær’ over med mig, hvis det er dumme spørgsmål ….

  På forhånd tak for hjælpen.

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Charlotte

   Først og fremmmest – der er ingen dumme spørgsmål 😀

   Det er korrekt, at du skal udskifte “mitnavn.dk” med det navn, som du har givet din. F.eks. logger jeg ind på Unitate.dk ved at besøge Unitate.dk/wp-admin.

   Men, du kan ikke se end endnu, hvis du ikke “godkendt” den hos DK Hostmaster. Du nævner at du kun har fået en e-mail fra Unoeuro – du har ikke modtaget en fra afsenderen “DK Hostmaster Info” – Det er nemlig dem som varetager alle .dk domæner, hvorigennem du skal godkende at du gerne vil have domænet. Så længe du ikke har modtaget denne e-mail, kan du ikke besøge din blog.

   Denne e-mail plejer at komme indenfor 1-2 timer, men der kan gå længere. Skriv bare, hvis der er andre spørgsmål, eller hvis e-mail ikke er kommet, efter lidt ekstra ventetid.

 21. Hej Nicolaj

  Jeg er i fuld gang med jeres guide.
  Dog er der opstået et problem og det er sikkert blevet nævnt, men håber du kan hjælpe alligevel (:
  Jeg er komme til step 3 hvor jeg skal logge ind på min blog for at ændre design. Det brugernavn og kode den så beder om? Ja, jeg kan ikke finde ud hvilket et det skulle være og har prøvet en del nu -_-
  Håber du kan hjælpe :/

  Mvh Maja

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Maja

   I steppet på Unoeuro, hvor man installerer WordPress (1-click), der indtaster man kode og e-mail. Koden du indtastede der, skal benyttes sammen med ” admine “. Hvis dette ikke virker, så er der 2 muligheder:
   a) Forsøge “glemt password” funktionen, som skulle fremsende til den benyttede e-mail, eller
   b) installere WordPress på ny (igennem unoeuros 1-clik installation)

   Nr. b kan benyttes uden problemer, da den blot ligger en frisk installation af wordpress ovenpå – hvor du så inden selve installationen, igen kan vælge din kode.

   Dette burde løse problemet. Ellers skriver du bare igen 🙂

   1. Hej Nicolaj

    Tak for besvarelse, jeg kom en smule videre, men nu får jeg fejlen
    Fatal error: ‘continue’ not in the ‘loop’ or ‘switch’ context in /var/www/livingbymajaogkarsten.dk/public_html/wp-content/plugins/cherry-plugin/includes/widgets/widgets-manager.php on line 564
    Når jeg vil installere mit tema og den kommer på alle sider jeg går ind på, har nu os skrevet til wordpress selv, men pænt træls :s

    1. Nicolaj Nielsen

     Hej Maja

     Jeg er desværre ikke udvikler, så kan ikke være 100% i denne situation. Men det ser ud til, at der er sket en fejl med installationen af et pluing (eller måske et plugin tilknyttet et tema). Der kan desværre forekomme denne type fejl.

     Jeg antager ikke, at du kan få adgang til bloggen længere? Jeg har lavet en lille guide, som muligvis kan hjælpe dig med at rette fejlen.

     URL: https://unitate.dk/rettelse-af-kritiske-wordpress-fejl/

     NB: Da WordPress er gratis, er der sjældent hjælp at hente ved at kontakt dem.

 22. Hej Nicolai

  jeg har være på blog market siden i sommers synes ikke mine navne siger dem noget

  har du et rigtigt god forslag som jeg kan hedde ???

  jeg er på wordpress gratis ..

  håber du kan give mig et godt råd 🙂

  takker på forhånd 🙂

 23. Laver I mere SEO end kun det via wordpress opsætningen?
  Tjekker i yderligere for hvor hurtigt jeres site loader/hvor mobilvenligt det er?

 24. Sarah Guldager Pedersen

  Når jeg har oprettet alting og installerer wordpress virker det ikke?

  Jeg får ikke de billeder op. Hvad kan være galt??

  Jeg oprettede domænenavn først – godkendt af DK hostmaster – så opgraderede jeg til bronze i Unoeuro for at få webhotel. DNS systemet blev IKKE nulstillet.
  Og nu er jeg bare utålmodig :)!

  På forhånd tak
  Sarah

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Sarah

   Har du stadig problemer? Efter du har godkendt hos DK Hostmaster, så kan der gå op til 24 timer, før alt er aktiveret 🙂 Derfor kan man opleve, ikke at kunne se bloggen/wordpress- installationen med det samme.

 25. Hej. Jeg prøver at følge guiden. Men nu ved jeg ikke hvordan jeg logger på CMS. Altså jeg har installeret wordpress. Men kommer kun til forsiden og login. Jeg har ingen login her til. Og dem til det webhosting virker ikke.. Åh du godeste. Kan I hjælpe?

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Susanne

   Du logger på din nyoprettet blog ved, at besøge blognavn.dk/wp-adim . Der kan gå op til 24 timer før, at du kan besøge denne (de 24 timer begynder når du har godkendt hos DK Hostmaster). De oplysninger du skal skrive der, er dem som du skrev, da du valgte at installere WordPress på bloggen (dvs. ovre hos Unoeuro). Hvis du har glemt disse, så kan du bruge “glemt password” funktionen – eller simpelthen installere WordPress igen (ovre ved Unoeuro).

 26. Hej Nicolaj.
  Jeg er en helt ny og (teknik-forskrækket) kommende blogger;-).
  Jeg er kommet dertil i processen, hvor jeg skal have valgt mit design. Det er meget vigtigt, at det er simpelt for mig at gå til, og det skal også helst være oversat til dansk. Her har jeg hørt, at man skal vælge Thesis temaer, er du enig i det? Men bortset fra det, ved jeg ikke hvor jeg finder den slags. Er det noget, du ved…?
  På forhånd tusind tak.
  Mvh. Hanne

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Hanne

   Fedt du er kommet så langt med bloggen 🙂
   Der er mange forskellige holdninger til det med tema – og det du nævner, er et af de gode, men også et af dem der kan rigtig meget. Mit råd til dig, og rigtig mange andre bloggere, er faktisk at gennemgå temaer direkte fra WordPress (vælge “favoritter”). Det er nemlig nemt at lege med disse, og så er de gratis, indtil du finder ud af præcis hvad du vil have.

   Så har det også den fordel, at du lærer hvordan temaer fungerer i WordPress – inden du bruger alt for magne penge på det. I de betalte temaer, der kan man pludselig 10 gange mere – og har du ikke styr på basis, så er det tit overvældende 🙂

   Når du så er kommet så langt – så vil jeg anbefale dig at kigge på https://themeforest.net/ – som er mit fortrukne sted 🙂

 27. Hej Nicolaj.
  Jeg ved ikke om du kan hjælpe mig… Jeg har oprettet en blog i WP, på et subdomæne, så min gamle blog stadig er live, mens jeg arbejder på den nye. Og med hjælp fra en bekendt har vi fået importeret indlæggene fra den “gamle” blog over i den nye i WP. Men alle billeder mv. i indlæggene står fuldstændig hulter til bulter. Og samtidig mener min ven ikke billederne ligger i selve WP-installationen, og derfor vil de forsvinde fra indlæggene når jeg ændre subdomænet til hoveddomænet. Ved du hvordan jeg an få løst disse problemer? Min gamle blog (altså hoveddomænet pt.) ligger i Nouw.

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Lena

   Håber I fandt en løsning på problemet – ellers er der her lidt tips 🙂
   Det er helt korrekt, at når man eksporterer og importerer en blog (igennem WPs egen funktion), så er billeder ikke taget med korrekt. Dvs. det er stadig den gamle “sti” der benyttes. Derfor kan disse forsvinde, hvis denne sti efterfølgende forsvinder/ændrer sig (f.eks. hvis man flytter blog og den gamle blog forsvinder).

   Der er ikke nogen nem måde hertil, udover at man igennem filserven skal flytte billederne.

   1. Hej Nicolaj.
    Jeg har desværre ikke fundet en løsning på problemet, har dog skrevet lidt med både Nouw og WP-dk.
    Kan jeg finde en vejledning et sted til hvordan jeg flytter billederne gennem filserveren, for det er måske det der skal til, hvis det skal lykkes for mig…
    Du kan se min “nye” blog her http://wp.bywarberg.dk/….

 28. Anne-Mette Jensen

  Jeg har to spoergsmal:

  1) Jeg kunne godt taenke mig at lave en madblog, men da jeg bor i Belgien og bloggen skal vaere paa engelsk og domaenenavnet ikke skal vaere .dk, kan man stadig foelge jeres procedurer og hoteller etc.

  2) Naar man foerst starter bloggen op laegger man saa allerede flere opslag ind, i det her tilfaelde madopskrifter eller starter man fra scratch og bygger paa lidt efter lidt??

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Anne-Mette

   1) Du kan sagtens gøre brug af vores guide til, at oprette et .com domnæne. Du skal simpelthen bare vælge domænenavnet med .com i selve processen 🙂

   2) Det kan godt give mening, at lægge et par opskrifter op med det samme – for at dine første besøgende ser din som en etableret madblog 🙂 Men det er ikke noget krav, og man kan også sagtens starte helt fra bunden 🙂

 29. Hej Nicolaj.
  Tak for en virkelig god guide!! Jeg er dog ikke så teknisk og er rendt ud i problemer. Jeg har tilmeldt mit website google search console men jeg kan ikke søge på mit website på google. det er som om den ikke findes. Hvad er det jeg mangler at gøre?
  Hilsen Marianne

  1. Nicolaj Nielsen

   Jeg antager din blog er helt ny? Der går nemlig lidt tid, før man kommer på Google.
   Skriv et par kommentarer på andre blots, så hjælper det lidt. Men kan godt gå tid.

 30. Hej Nicolaj,
  Jeg kan desværre ikke finde ud af, hvordan man kommer tilbage til min startside på bloggen, når jeg trykker HOME. Når jeg trykker HOME kommer jeg blot til en tom underside med titlen HOME. Hvordan i al verden får jeg linket til min startside?
  På forhånd tak for din hjælp.

  Mvh
  Betina Downes

 31. Hej unitate. Jeg har læst opslaget, men selvom jeg synes at have søgt og forsøgt alverdens ting, når det kommer til opstilling af min blog, kan jeg stadig ikke få fremført det jeg ønsker.
  Jeg vil rigtig gerne have at man på forsiden af min blog, kan se billederne af de opskrifter jeg har lavet i stedet for at det er ren tekst. Jeg har valgt temaet Orea med wordpress, men selvom temaet viser at det burde være muligt, kan jeg simpelthen ikke finde ud af hvordan. Er der noget jeg har overset, eller er det bare ikke muligt?

  Mvh Cecilie

  1. Har Cecilie
   Det kan være lidt svært at se ud fra din blog, hvad problemet er. Men i første omgang kan det være, at du ikke har fået tilknyttet “featured picture” på selve blogindlægget? (dette er noget som skal gøres på selve indlægget i højre side.
   Hvis det ikke er tilfældet, så kan det være du er kommet til at rode med indstillingerne – men vend lige tilbage om første del virker 🙂

 32. Knald god guide. Men findes der kun ét seriøs blogging site? (Bloggers Delight)?? Kan det passe?

  (Du skal vist lige tjekke indlægget her, der er noget galt med et par af billederne)

  Mvh
  Rene

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top