Sådan holder du trafikken hen over jul

Julen står for døren og forhåbentlig er du helt klar til julehygge, julemad, gaver, og alt det andet der følger med. Selvom julen også betyder fridage for mange, så er det ikke nødvendigvis det samme som at man har mere tid til at blogge. Nærmest tværtimod, for så skal man jo lige spise julefrokost, pynte op, gøre de sidste overraskelser og gaver klar, og være sammen med familien. Det er heller ikke altid at læserne har tid i julen til at læse alle dine gode indlæg. Men faktisk er specielle ferier og helligdage en god periode at øge trafikken på din blog, og især julen giver nogle gode muligheder.

SEO-optimering i julen

Dine læsere bruger nok meget tid inden for i julen, og mange vil nok også vælge at stresse af foran computeren, mens de forsøger at komme sig efter en stor julefrokost eller julemiddag og gør sig klar til den næste i rækken. Derfor vil mange også søge på nettet og også efter julerelaterede problemer eller dilemmaer. Og det er netop her du kan vinde meget trafik. Det kan for eksempel være et indlæg om hvordan man pynter sin computer op til jul, hvor du giver fine baggrunde eller julede ikoner, som læseren kan bruge. Tro det eller ej, det er der faktisk mange som søger efter i julen.

Det kan også være noget så simpelt som en guide til de sidste juleforberedelser, hvordan du pynter julebordet eller noget helt tredje. En brugbar trin-for-trin guide er altid god, og er du kreativ og kommer med fine og originale løsninger, så vil du også kunne mærke det i trafikken på din blog. Den helt klassiske er et julegaveide-indlæg, til de læsere, som stadig d. 23. stresser over julegaverne. Lav den ultimative julegave-guide så selv de stressede og fortvivlede finder noget godt at give i gave d. 24. – og du får selv trafik til gengæld.

shutterstock_132409898

Har du gennem Google Keyword Tool fundet frem til en række søgeord, som du gerne vil skrive indlæg om, så er det også optimalt at gøre det i julen. De længere SEO-indlæg, som vil trække mere trafik og flere nye besøgende til din blog, kan både udgives i julen, men du kan også skrive flere og sætte dem til udgivelse i det nye år. På den måde får du både skrevet gode indlæg til de nærmeste måneder, og du gør en indsats for at øge din trafik.

Slap af i julen

Når det så er sagt, så er julen og nytåret også en tid, hvor det er vigtigt at geare ned og overveje sine næste skridt og finde nytårsforsætterne frem, måske også for din blog. Hvad vil du gerne nå med din blog? Hvad skal den handle om i det nye år? Skal den have en make-over? Der er mange ting at overveje, og skal der ske noget drastisk, såsom et temaskifte, så er julen og nytåret et godt tidspunkt at gøre det på. Her er det normalt at man laver en opgørelse – af sit liv eller sin blog – og ser om alt er som det skal være, og hvis det ikke er, så ændre man det til det bedre.

shutterstock_124239973

Julen er også en god tid at lave en blog-plan eller opdatere den du allerede har. Planen kan indeholde ting som hvornår du skal poste, hvad de forskellige posts skal handle om, og om der er noget information der skal researches eller findes frem, inden indlægget kan udgives. Ved at lave en plan får du meget mere overblik over din blog og meget mere overskud i en travl hverdag, hvor bloggen også skal passes.

Hvis du skulle finde lidt ekstra tid i juleferien imellem familiefester og julefrokoster, så brug lidt tid på at skrive de lange, lidt dybere indlæg som du altid har tænkt på du vil skrive, men aldrig har fundet tid til. Så når du har ro i juledagene så skriv alle de lange indlæg, eller tag noter til dem, så de er lige til at skrive senere. Det vil gøre det meget nemmere når hverdagen rammer og tiden bliver knap igen.

shutterstock_111279350

Men det er også vigtigt at du giver dig selv lov til at holde helt fri – også fra bloggen! Det kan give fornyet energi at træde helt ud af blog-ræset og slet ikke bekymre dig om at lave indlæg. Og dine læsere vil selvfølgelig forstå det, for de har også selv travlt med at julehygge. Hvis du har det dårligt med at bloggen står helt stille, så planlæg indlæg allerede nu, og sæt dem til udgivelse i juledagene – og tag selv en slapper med god julemad, julehygge med familien og fantastiske gaver!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top