Du har fået lavet din egen blog, og er nu på udkig efter en nem måde, at få flere besøgende til din blog. I den førnævnte guide kommer vi med nogle enkelte råd til, hvordan du foretager de første SEO-optimeringer af din blog. I dette indlæg vil vi guide dig igennem, hvordan du bruger et plugin ved navn Yoast til, at optimere dine indlæg.

Søgemaskineoptimering går kort ud på, at du gør din blog mere venlig søgemaskinerne for, på denne måde, at få flere bloglæsere. Hvis du ønsker at få flere besøgende forbi din blog, så kan dette være en af metoderne. Husk dog at SEO kun er en af metoderne til, at få besøgende forbi din blog.

Sådan opnår du flere bloglæsere med Yoast

Du installere Yoast under plugins i dit CMS (vi antager at du har en Wordpress blog). Så snart du har installeret Yoast, så vil dette guide dig igennem en tur af brugen af Yoast, som dog ikke vil være nødvendig, hvis denne guide benyttes. Hvis der opstår problemer med Yoast og dit tema, så kan Yoast selv rettet dette (Foretag dog backup inden dette).

<Step 1> Forklaring af Yoast

Når du har installerede Yoast, vil du under hvert indlæg fremover bliver mødt at følgende boks, som fremadrettede vil blive din bedste ven.

Yoast i WordPress - Unitate

Når du indtaster de rette oplysninger i felterne, så vil du  gøre dine indlæg mere ”venlige” overfor søgemaskinerne, hvilket vil gaven dine indlæg, og på sigt skabe flere besøgende til din blog.

Herunder gennemgår vi hver af felternes betydning..

Snippet Preview fremviser det færdige resultat, som du kender det fra f.eks. søgemaskinen Google.

Focus Keyword indeholder det ord eller sætning, som du ønsker at dit blogindlæg skal have besøgende fra, fra f.eks. Google. Det kan her være en fordel, at benytte sig af Google Keyword planner, som du kan læse om her.

SEO title er den titel som der bliver fremvist i søgemaskinerne (som det fremgår her med den blå skrift). Herudover, så vises det i top-fanen i dit browser-vindue.

Meta Description er den beskrivelse som står under linket til dit indlæg på Google. Det kan være besværligt at skrive dette perfekt, og det kan derfor være en fordel, at lade dette være tomt, således Google selv udvælger et afsnit fra teksten.

<Step 2> Praktisk anvendelse af Yoast

Som det fremgår af teksten herover, så kan der være mange ting at holde øje med – men fortvivl ikke. Brugen af Yoast er noget man lærer på sigt. For at gøre det så nemt som muligt, så har vi udfyldt boksen herunder, således det nemt er forklaret, hvilke af de forskellige bokse, du skal udfylde med tekst i Yoast.

Praktisk anvendelse af Yoast - Unitate

<Step 3> SEO check af indlæg

Når du har udfyldt alle oplysningerne som vi har fremvist, så er det først her Yoast bliver rigtig smart. Du kan nemlig benytte Yoast til, at tjekke hvor godt dit indlæg er, baseret på forskellige SEO-standarder. Før vi fremviser dette, skal det dog påpeges, at godt indhold altid skal kommer foran SEO, og at man derfor ikke altid skal ændre.

SEO check med Yoast - Unitate

Når du trykker på ”SEO: Check” (findes ved publish-knappen), så får du fremvist resultaterne som i boksen herover. Som det fremgår af boksen, så har Yoast udvalgt de punkter som er gode rent SEO-mæssigt (markeret med grøn) og dem som er dårlige rent SEO-mæssigt (rød). Herudover findes der en masse måsker, som man også kunne overveje at rette (markeret med gul og orange).

Når man tilretter blogindlægget på baggrund af dette, så ”optimerer” man sit blogindlæg for på denne måde, at gøre indlægget bedre overfor f.eks. Google. Rettelser kan f.eks. være, at få repræsenteret sit valgt søgeord i url’en eller titlen, at navngive sine billeder eller gøre sit blogindlæg mere letlæselig.

<Step 4> Resultaterne på baggrund af Yoast

Som allerede nævnt, så er dette selvfølgelig noget som vi gør for, at skaffe flere besøgende til lige netop din blog. Derfor skal resultatet selvfølgelig være, at du får flere besøgende fra søgemaskinerne, til din blog.

Resultater fra blog ved brug af Yoast - Unitate

Billedet herover viser en blogger, som efter at have blogget i et år, benyttede sig af Yoast. Som figuren viser, så oplevede denne blogger en stor stigning i trafik blot et par dage efter. Denne stigning er dog drømme resultatet, som kom efter at bloggeren også gennemgik sin tidligere indlæg med Yoast. Anbefaling herfra vil derfor være, at påbegynde at bruget Yoast straks, samt benyt dette på tidligere indlæg.

Søgemaskineoptimer din blog med Yoast

14 thoughts on “Søgemaskineoptimer din blog med Yoast

 • Pingback:Google Webmaster Tool til din blog - Unitate

 • Pingback:Praktiske Guides - Unitate

 • July 1, 2014 at 3:31 pm
  Permalink

  Hej Nicolaj 🙂
  Foretrækker du Yoast over “All in one SEO” eller er de to plugins dybest set ens? 🙂

  Reply
  • July 1, 2014 at 6:26 pm
   Permalink

   Rigtig godt spørgsmål Tine

   Jeg foretrækker personligt at bruge Yoast – men da de begge er gode plugins, er der ikke meget der adskiller dem. Jeg har testet begge over en længere periode, og vender altid tilbage til Yoast fordi:
   – Det giver nybegyndere nogle nemme parametre at rette efter (Page Analysis) + En god introduktionstur.
   – Har indbygget en masse fede egenskaber for de øvet (f.eks. 301 redirect, Google Rel=author, sitemap egenskaber, sociale sharing egenskaber etc.)

   Dog er begge plugins gode – så længe man bare har en af dem, så er man nået langt 🙂

   /Nicolaj

   Reply
 • Pingback:Søgemaskineoptimering for bloggere - Unitate

 • April 21, 2015 at 10:06 am
  Permalink

  Tak for en super god artikel, er selv lige begyndt at lave SEO på min hjemmeside.
  Jeg har netop lige sat yoast plugin på min hjemmeside og har købt links til den her (link fjernet)

  Jeg læste at det skulle være en rigtig god kombo, både at gøre meget på selve hjemmesiden samt at købe links, hvad er dine erfaringer med dette, gør i også begge dele? 🙂

  Mvh
  Peter

  Reply
  • April 21, 2015 at 10:12 am
   Permalink

   Hej Peter

   Jeg vil på intet tidspunkt anbefale bloggere at “købe” links, da dette ofte resulterer i dårlige links 🙂
   Der er mange andre metoder at få disse links, som jeg altid vil anbefale før.
   (NB: har fjernet dit link, da jeg ikke ønsker at henlede andre bloggere dertil)

   /Nicolaj

   Reply
 • April 14, 2016 at 10:07 am
  Permalink

  Jeg mangler lidt en guide til, hvad jeg gør, når jeg har downloaded Yoast. Der ligger bare en masse filer i en mappe på mit skrivebord. Jeg kører min blog i WordPress. Kan i hjælpe med det? Forresten super godt blog med mange gode råd!

  Reply
  • April 14, 2016 at 11:43 am
   Permalink

   Hej Julie

   Godt du kan lide Unitate.dk 🙂
   Lad os få dig hjulpet i gang med Yoast, så du kan få endnu flere besøgende 🙂
   Hvis du henter en Zip-fil igennem Safari, så ender det i en masse med filer. Du skal enten lave hele mappen til en Zip-fil igen, eller hente den igennem Chrome. Når dette er gjort, skal du uploade mappen ( i zipped format) under Plugins i WordPress 🙂

   Håber dette fikser problemet 🙂

   Reply
 • July 18, 2016 at 11:51 am
  Permalink

  Hej Unitate 🙂

  Jeg har installeret yoast og er begyndt at bruge det. Men når jeg søger på keywords, eller endda mit blog navn kommer det ikke frem på google – hvordan kan det være? Skal man betale for det eller?

  Reply
  • July 18, 2016 at 12:07 pm
   Permalink

   Hej Elisabeth

   Jeg antager, at din blog er helt ny. Det tager nemlig tid, før man fremkommer på Google. Dette sker dels fordi, at Google først skal “opdage” din blog, og dels fordi din blog skal “opbygge” værdi, og kommer foran alle de andre på resultatlisten. Du burde kunne finde din blog ved at søge på dit navn, så snart Google har fundet og indekseret din blog. At ligge et par kommentarer på andre blogs, vil hjælpe på dette.

   Reply
 • July 30, 2016 at 9:49 am
  Permalink

  Hej Nicolaj,
  Tak for en let og brugbar guide.
  Har dog et spørgsmål. Når jeg søger på Yoast kommer mange Yoast plug-ins frem. Hvilken skal jeg vælge?
  På forhånd tak.
  Linette

  Reply
 • September 19, 2020 at 12:57 pm
  Permalink

  Er for nylig begyndt at bruge Yoast og er virkelig taknemmelig for dine guides til brugen af den. Mange tak!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *