Tilmeld sitemap til Google Search Console (tidligere Google Webmaster Tool)

For at få succes med din blog, så er det vigtigt at skabe den rette mængde trafik. For at gøre dette har du brug for så mange informationer som muligt, hvortil Google Webmaster Tool (GWT) er et vigtigt værktøj. I denne omgang vil vi fremvise, hvordan GWT og dit sitemap kan arbejde sammen. For at maksimere det antal besøgende du får fra Google, så er det vigtigt at gøre korrekt brug af dit sitemap.

Et sitemap indeholder links til alle din sider, billeder, indlæg og alt andet du har på bloggen. Ved at gøre Google opmærksom på dit sitemap, så er du sikret at alt dit indhold bliver indekseret – og så hurtigt som det er muligt.

I dette indlæg vil vi se på, hvordan du få skabt et sitemap samt hvordan du tilmelder dette til GWT. Vi fremviser dette på både en Blogger/Blogspot blog samt en WordPress blog.

WordPress: find dit sitemap

Et sitemap er ikke opsat som standard i en WordPress blog på eget domæne, og du skal således installere dette først. Dette kan enten gøres igennem installation af SEO pluginnet Yoast eller Google XML sitemap. Har du planer om at benytte SEO til at skabe trafik til din blog, så vil vi anbefale at du benytter Yoast.

Dit sitemap er nu at finde på: /sitemap_index.xml (eller /sitemap.xml)

Blogspot: Find dit sitemap

Har du din blog som subdomæne ved Blogspot, så vil der ikke være behov for et plugin til sitemap. Du finder dit sitemap ved at benytte linket herunder.

Dit sitemap er at finde på: /sitemap.xml

Tilmeld dit sitemap til Google Webmaster Tool

Når først du har opsat Google Webmaster Tool på din blog (se vores guide her), så er det ikke særligt svært at tilmelde sit sitemap dertil. Guiden herunder fremviser præcist hvordan du gør.

1. Besøg Google Webmaster Tool
2. Login med din profil
3. Vælg den rette blog
4. Klik på sitemaps fra dit dashboard

1 Vælg sitemap på Google Webmaster Tool

5. Klik efterfølgende på ”Tilføj/test sitemap”
6. Indtast det link som vi fandt herover

2 Tilføj sitemap Google Webmaster Tool

  1. Tryk på ”Send Sitemap”

3 Indtast linket til dit sitemap

Dit sitemap er nu tilmeldt Google Webmaster Tool, og om kort tid vil Google indeksere alle/dele af de indlæg der fremgår af dit sitemap.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top