Tilknyt Google Search Console til din blog (tidligere Google Webmaster Tool)

Udover at få Google Analytics på din blog, så kan det også være en fordel, at benytte sig af Google Webmaster Tool på sin blog. Google Webmaster Tool er ikke det vigtigste redskab at have på en blog, men på sigt, vil dette redskab kunne give dig nogle værdifulde oplysninger. Følg denne guide, som nemt viser hvordan du får opsat Google Webmaster Tool på din blog.

<Step 1> Opret en profil

Opret en Google Webmaster Tool-profil her. Så snart du er logget ind, så vil du møde en tom side, hvor du i højre hjørne kan se knappen Tilføj et website.

1 tilføj et website til Google Webmaster Tool

Efter at have trykket på denne knap, skal du blot udfylde navnet på din blog (det navn som vil fremgå af dit GWT panel efterfølgende).

<Step 2> Indsættelse af kode (Via Yoast)

Hvis du har installeret Yoast på din blog, så vil det være nemt for dig, at indsætte din Google Webmaster Tool kode igennem denne. Hvis du ikke ønsker at benytte denne metode (som er den nemmeste), så viser vi i step 3, hvordan det kan gøres uden brugen af Yoast.

2. Kodestykket fra Google Webmaster tool til din blog

Du har nu i Google Webmaster Tool oprettet din blog, og står overfor at skulle indsætte en kode på din blog for, at vise Google, at du faktisk ejer denne blog. Du finder det kodestykke du skal bruge under Alternative metoder og HTML-tag.

Du skal kopiere kodestykket efter delen content=” og hen til ”/>. Denne del af koden skal du indsætte på din blog under SEO, Webmaster Tools. Her finder du en boks med Google Webmaster Tool, hvor du kan indsætte kodestykket.

3 indsættelse af Google Webmaster koden i Yoast

Når du har indsat koden på din blog og gemt, så skal du blot ved Google Webmaster Tool trykke på bekræft, hvorefter vil du ved succesfuld installation får fremvist teksten Du har nu bekræftet dit ejerskab af http://www.BLOGNAVN.dk/.

4 bekræftet ejerskab af bloggen hos Google Webmaster Tool

<Step 3> indsættelse af koden (manuelt)

Har du allerede fået godkendt Google Webmaster Tool på din blog igennem Yoast, så vil det ikke være nødvendigt at benytte oplysningerne her i step 3, da disse er til folk som ikke ønsker at benytte sig af Yoast.

Du har 2 muligheder, den ene er at downloade en HTML-fil, som du igennem FTP kan ligge på dit root domæne. En anden mulighed er at indsætte et kodestykke direkte i din header eller fooder. Ønsker du at indsætte koden, så kan dette gøres i filen “header.php” under Appearance -> editor. I denne fil skal koden indsættes inden den første <body> samt før <header>. Se eksempel herpå i billedet herunder.

Unitate

Hvad kan du som blogger benytte Google Webmaster Tool til?

Nu sidder du helt sikkert og tænker, hvorfor er det så at jeg skal benytte mig af Google Webmaster Tool til min blog? Svaret er meget simpelt, da man aldrig kan få for meget information omkring sin blog – alt den information du kan få omkring din blog og din bloglæsere, kan du benytte til at skaffe flere læsere og blive en bedre blogger. Herunder har vi listet nogle af de specifikke fordele du får, ved at benytte Google Webmaster Tool på din blog.

Oplysninger omkring..

– Hvilke af dine blogindlæg der er blevet indekseret af Google.

– Hvis der er opstået en fejl da Google forsøgte at crawle din blog.

– Hvor mange resultatlister på Google, som din blog indgik i.

– Hvor mange af disse resultatlister, hvor folk har valgte at besøge din blog.

– Hvilke eksterne hjemmesider og blogs, som linker til din blog.

Bruger du Google Webmaster Tool til noget andet på din blog? Så smid endelig en kommentar herunder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top