Online job igennem en blog

online job

Den teknologiske udvikling har gjort det muligt, at have et online job og tjene sine penge herigennem fremfor, at besidde et fysisk arbejde. Der findes efterhånden en række af disse online jobmuligheder, som den almene dansker kan påbegynde, men de fleste af disse vil kræve en del arbejde – og der er således ingen ”nem” måde at tjene penge online. I dette indlæg vil vi kigge på, hvordan du kan have en blog som online job, og tjene dine penge derigennem.

I dette indlæg vil de fremvise dig, hvordan du igennem en blog kan have et online job eller et online bijob. Mulighederne for selve indtjeningen er mange, og det er ofte blot med at vælge den rigtige ide for, at kunne skabe en indtjening herigennem.

Sådan kan du tjene penge igennem en blog online

Der findes flere forskellige måder at tjene penge på, igennem en blog, som vil afhænge af hvilken niche du vælger (se næste afsnit). Vi vil opsætte nogle af de forskellige typer af indtjening herunder for, at give dig et overblik over dine indtjeningsmuligheder.

Indtjeningstype: Klik %-salg Leads Andet
 Affiliate markedsføring   ja  ja  ja  Læs mere
 Google Adsense   ja  Læs mere
 Samarbejde med virksomheder   ja  ja  ja  ja  Læs mere
 Kommer snart  Læs mere

Tabellen giver dig et overblik over dine muligheder, men for at give dig en bedre forståelse af de enkelte muligheder, så vil vi gennemgå disse herunder.

Affiliate marketing

Affiliate marketing går kort og godt ud på, at en virksomhed og en blog indgår en aftale igennem en 3. part. Betalingen til bloggen vil enten forekomme ved en klikpris, %-vis betaling af salget eller en fast pris pr. lead (eksempelvis fast pris ved tilmelding). Der findes en række af disse affiliate programmer i Danmark og udlandet, hvorigennem du kan indgå aftale med en række store og små virksomheder. Er du ny indenfor affiliate, så vil vi anbefale at du starter ud med Partner-ads (læs vores guide til Partner-Ads her). Vil du læse mere omkring affiliate marketing, så har vi skrevet en guide hertil, som du kan læse her.

Google Adsense

Igennem Google Adsense kan du nemt indsætte reklamebannere på din blog, hvor du tjener en pris hver gang, folk klikker på disse. Når først du har opsat Google Adsense koden på din blog, så vil reklamerne automatisk blive indsat på din blog (hvor du har indsat koden) alt efter hvilket indhold det er på din blog (eller det specifikke indlæg). Det god ved denne indtjeningsmulighed er, at du nemt kan maksimere din indtjening, da de besøgende allerede har en interesse i reklamerne, da disse er udvalgt på baggrund af din blogs indhold. Herudover, så kan virksomheder igennem retargeting også ramme folk igennem disse bannere, hvis de allerede har besøgt virksomhedens hjemmeside. Læs mere omkring Google Adsense her. Alt dette er med til at gøre, at du kan have en online job igennem en blog og tjene penge.

Samarbejde med virksomheder

Selvom der også er tale om samarbejde med virksomheder ved affiliate marketing, så vil dette afsnit handle om at samarbejde direkte med virksomhederne. I disse tilfælde vil der ofte ikke være krav om klik, salg etc., men blot en virksomhed som ønsker branding eller SEO-værdi. I disse tilfælde vil virksomheden således enten betale med et produkt, kontant betaling eller en sammensætning af begge. Det vil være meget afhængigt af branche, hvorvidt der er tale om kontant betaling og hvor stor denne vil være. F.eks. har man i modebranchen oplevet stor summer af penge imellem virksomhedere og bloggere. Udover denne form for betaling, så vil der også være andre aspekter som f.eks. rejser, events mv., som også har en værdi.

Sådan finder du den rigtige ide

Kommer snart

Sådan opretter du en blog med vores guide

Når det kommer til at lave bloggen, så har vi allerede sammensat en rigtig god guide til hvordan du laver en blog her. Men inden du besøger denne guide, så vil vi sætte fokus på hvad der er vigtig for, at du kan skabe et online job igennem din blog.

De trin som du skal igennem i selve oprettelsen af blogge er som følgende:

Trin 0: Find på den helt rette ide (følg vores råd herover)
Trin 1: Køb af det rette domæne (tænk over indtægtsmulighederne)
Trin 2: Installation af rette CMS (Vi anbefaler i guiden WordPress)
Trin 3: Opsætning af det rigtige design (tænk over klassisk blog- eller statisk forside design)
Trin 4: Vælg den rigtige markedsføring til dit projekt
Trin 5: Opstart næste blog

button

Som du allerede kan se, så er den vigtige del, ift. at skabe et online job igennem en blog, ikke ved selve oprettelsen, men før og efter oprettelsen af bloggen. Vi har allerede fremsat en masse råd til, hvordan du finder den rigtige ide til et online job igennem en blog.

Når første du har fundet på ideen til dit online job igennem en blog, fået oprettet bloggen du kan være stolt af, valgt det rigtige design så er tiden kommet til markedsføringen. For at kunne skabe den online indtjening som du forventer, så er det vigtigt at du allerede fra starten får styr på hvordan du ønsker at få de rette besøgende. Herunder har vi opsat et par af de metoder, du især skal stifte bekendtskab med (samt link til hvor, du kan læse mere omkring disse).

[one_half padding=”0 5px 0 5px”]

Markedsføring igennem de sociale medier

De sociale medier er en rigtig god måde hvorpå, du kan markedsfører din blog og skabe besøgende, som på sigt kan skabe dig din online indtjening. Det gælder blot om at have styr på de sociale medier samt være med på vognen, når de nye sociale medier bliver et hit. Læs mere omkring de sociale medier for bloggere her.

[/one_half]

[one_half_last padding=”0 5px 0 5px”]

Markedsføring igennem søgemaskinerne

Får du allerede fra starten styr på din søgemaskineoptimering (SEO), så kan du indhente en række besøgende fra f.eks. Google. Dette er således besøgende som allerede er på udkig efter hjælp, inspiration etc. i deres købsproces. Kan du guide disse, så kan de skabe din online indtjening. Læs mere omkring SEO for bloggere her.

[/one_half_last]

[one_half padding=”0 5px 0 5px”]

Markedsføring igennem gæste-blogging

En rigtig god måde at skabe interesse omkring din egen blog, er ved at få kontakt til andre blogs, som har relevante læsere for dig. Dette sker simpelthen ved, at du finder disse blogs og tilbyder dem noget indhold, som de ikke selv har, eller som de ikke selv kan skrive. Dette skal være så godt, at deres læsere gerne vil besøge din blog også.

[/one_half]

[one_half_last padding=”0 5px 0 5px”]

Markedsføring igennem din kreativitet

Det gælder om at være kreativ, for hvis vi giver dig alle ideerne her, så har alle de andre allerede brugt dem. Brug derfor din fantasi til, at finde ud af, hvordan du kan ramme din målgruppe – som ingen eller meget få, har gjort det før.

[/one_half_last]

Udover at have styr på de markedsføringsmuligheder du har af dit online job, så har vi herunder samlet en række råd til, hvordan du kan markedsføre din blog.

Råd 1: Vælg en specifik målgruppe ift. din markedsføring, og lad således vær med at ramme for bredt med dine tiltag.
Råd 2: Vær ikke bange for at gå imod strømmen. At være kritisk når de andre er positive er ofte en god måde at få opmærksomhed.
Råd 3: Gør det så nemt som muligt at modtage dine seneste indlæg/det ”produkt” du sælger.
Råd 4: Vær hele tiden åben overfor nye mulighed, og vær gerne én af de første til at udnytte dem (f.eks. er sociale medier et godt eksempel herpå).

Vil du have flere råd, så vil vi anbefale at du læser følgende (engelske) artikler:

button

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top