Blogging i en travl hverdag – de bedste tips fra bloggerne selv

Hverdagen bliver hurtigt fyldt op af arbejde, venner og familie, træning, madlavning, og opgaver, og når man oven i det også gerne vil blogge, så begynder tiden at blive knap. Især her i julemåneden, hvor man oven i den normale travlhed, også skal have styr på julegaver, julekort, pyntning og lige have tid til at hygge lidt også, bliver det svært at finde timer nok i hverdagen til også at blogge. Vi har spurgt tre forskellige bloggere om, hvordan de finder tid til at lave indlæg regelmæssigt og stadig have tid til alt andet.

De tre bloggere

Sebrina fra De Normale blogger om livet som en helt almindelig ung familie med to børn. ”Vi deler ud af vores interesser og tips, og bloggen omhandler nok mest vores børn Aya og Alvin, og om det at være forældre på godt og ondt. Men vi er også glade for andre ting, så det er lidt en blandet landhandel med lidt om træning, familieliv, mode til store og små, bolig og mere!”. Sebrina går hjemme på barsel, så der bliver næsten blogget dagligt i øjeblikket, selvom ”der også er dage, hvor der ikke har været tid eller lyst til at blogge, og så bliver der ikke produceret noget”.

Sofie fra Sofies Closet blogger om mode og skønhed, og det er oftest outfit-posts, som bliver udgivet. ”Outfits er det, der inspirerer mig mest hos andre, og det jeg synes, der er sjovest at lave. Jeg kan godt lide at cykle rundt omkring i byen og finde fede lokationer til outfits, og dermed lege lidt med kontraster i lokation og outfit”. Sofie blogger også hver dag, og nogle gange endda flere gange om dagen. ”Jeg ved, at mange klikker ind på bloggen hver dag og forventer, at der er noget nyt og spændende. Derfor er det vigtigt for mig, at de ikke klikker forgæves, og at bloggen bliver opdateret ofte”.

Malenes blog Vinterfryd er en livsstilsblog, som tager udgangspunkt i hendes liv, interesser og passioner, og alt det skønne der sker i Århus. ”Jeg er århusianer med stort Å, og kan rigtig godt lide at nyde min by. Jeg forsøger med bloggen at opfordre alle andre århusianere til at gøre det samme, og skriver derfor indlæg om alle de skønne arrangementer der sker her og der i skønne Århus”. Der er også noget for læsere, som ikke bor i Århus. ”Udover Århus laver jeg også indlæg om nogle af mine andre interesser såsom tattoos, boligindretning og mad”. Også Malene blogger næsten dagligt: ”Jeg forsøger at ligge et indlæg op om dagen, men nogle gange er tiden bare ikke til det, men cirka seks indlæg om ugen”.

Ugentligt tidsforbrug på bloggen

Både Sebrina, Sofie og Malene er enige om, at der er meget arbejde, som skal gøres, før et indlæg bliver publiceret. Det er ikke blot det at skrive teksten, men også tage billeder, redigere dem, svare på e-mails og kommentarer, sætte det hele op, og finde inspiration til nye indlæg. Og her kan tidsforbruget hurtigt komme til at løbe op. ”Jeg bruger måske 2-3 timer om dagen på at planlægge, finde information, skrive, tage billeder og ligge indlæg op, men derudover bruger jeg meget tid på at finde inspiration til mine indlæg, og ja selvfølgelig tage til forskellige arrangementer, så jeg har noget at skrive om. Jeg bruger nok i omegnen af 30 timer om ugen” siger Malene.

Selv når al research er lavet, alle billeder er taget og klar til at sætte i indlægget, så bruger Sofie også lang tid på at skrive selve indlægget. ”Jeg kan skrive teksten om 20 gange, inden jeg bliver helt tilfreds, og udgiver det”. Alt i alt bruger Sofie minimum 14 timer om ugen på bloggen, mens Sebrina bruger omkring en time om dagen på bloggen med alt, hvad det indebærer: ”Det er jo ikke kun dét at skrive selve indlægget, men også research på nettet, redigere billeder, besvare mails osv.!”.

Alle tre bloggere bruger mange timer om ugen på deres blog, men hvordan får de så hverdagen til at hænge sammen, når deres blog tager så meget tid?

shutterstock_111279350

De bedste tips til at blogge i en travl hverdag

Det er vigtigt, at man sætter tid af til at blogge. ”Find det tidspunkt på dagen, hvor du har mest overskud. Jeg står for eksempel tidligt op, og så nyder jeg at lave en kop te og sidde ved min computer, inden jeg skal videre ud af døren”, siger Sofie. Også Sebrina ser det som en stor fordel, at man er mere seriøs omkring bloggen og den tid, der skal bruges på det: ”Jeg er begyndt at se bloggen som mere end bare fritid og hobby, men også som et fedt job. Derfor er jeg begyndt at sidde ved bordet og blogge og ligesom sætte tid af til det”.

Planlægning og strukturering af indlæg er vigtigt for at kunne overskue blogging i en travl hverdag. ”Jeg er begyndt at strukturere indlæggene mere. Jeg bruger et noteprogram på computeren, hvor jeg skriver ideer ned til blogindlæg. Og det kan være alt muligt lige fra noget sejt børnetøj, jeg har set, til dybere tanker om at være på barsel for eksempel. Så er der nogle indlæg, som skal ud på nogle særlige dage, og det skriver jeg øverst på listen”, siger Sebrina. Malene er enig: ”Jeg er meget struktureret og laver altid planer en til to uger frem i tiden over hvilke indlæg, jeg skal lave. Jeg skriver ofte et par stikord og finder alt billedmaterialet, så det ikke virker så uoverkommeligt at skulle skrive indlægget efter en lang dag på farten”. Så planlægning er vigtig, når hverdagen skal hænge sammen, og det behøver ikke være præcise ordrette indlæg, som skal være klar til udgivelse flere dage før, men det er godt at have gjort sig nogle tanker frem i tiden om, hvilke indlæg der skal komme, hvilke emner, der skal skrives om, og hvornår de skal udkomme.

Når man er på farten, er det en god ide at have en blog-app, som både findes til Wordspress- og til Blogger-brugere. Med denne kan du skrive indlæg, når du alligevel har lidt tid ved hånden. ”Jeg vil helst udgive fra min computer, men jeg kan sagtens finde på at lave en kladde, hvis jeg er kommet på noget, når jeg for eksempel sidder i toget. Og så kræver det bare et par minutter ved computeren eller tabletten, og så er der et indlæg udgivet”, forklarer Sebrina.

shutterstock_124239973

Et stort problem om vinteren og i de mørke måneder er, at der ikke altid er lys nok til at tage billeder, når man kommer hjem fra arbejde eller studie. ”I disse tider, hvor det hurtigt bliver mørkt uden for, planlægger jeg tekster i et Word-dokument, og så bruger jeg weekenderne på at tage billeder af ting og outfits, for god belysning betyder alt for et godt billede”, siger Sofie. Malene supplerer: ”Om vinteren spiller det ikke så godt sammen med at tage billeder, og derfor gør jeg for det meste det tidligere på dagen eller dagen før. For mig handler det generelt bare om at planlægge tingene i god tid”.

I forhold til at tage billeder, så har Sebrina et godt tip. ”Jeg henter billederne fra kameraet ned et par gange om ugen – vi tager mange billeder, og det er egentlig slet ikke så mange, der bliver brugt. Herefter giver jeg billederne titler, og ligger dem i min ’blog’-mappe på computeren. Så hedder de for eksempel madplan, Alvin1, Alvin2, Alvin3 osv. alt efter hvor mange billeder, der skal bruges i indlægget. Så har jeg billederne på computeren, når indlæggene så skal skrives”.

Malene kommer med et sidste tip, som er vigtigt at huske, og som gør bloggen meget sjovere at skrive til: ”Det allervigtigste er nok indstillingen til det at blogge. Jeg ser det som en rigtig sjov og god hobby, fremfor et arbejde der skal gøres!”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top