Få flere læsere på din blog med disse 6 simple optimeringstips

Når man bruger søgemaskineoptimering, eller SEO som det også kaldes, så gør man det for at få flere besøgende fra Google. Man optimere simpelthen sin hjemmeside, så Google forstår hvad den handler om, og når en person så indtaster et søgeord i Google som matcher din blog, så vil den komme blive set som mere relevant, og komme højere op i søgeresultaterne. Du oplever garanteret allerede at en del af dine læsere kommer fra enten sociale medier, efter en deling på Facebook, eller fra andre blogs, som linker til din, men du kan med fordel få en masse besøgende fra Google, som søger på lige præcis det emne, du skriver om.

Et eksempel kan være at du har lavet en anmeldelse af et produkt fra Mammashop.dk. Når en person søger på netop dette produkt på Google kan du højne sandsynligheden for at dit indlæg bliver læst, og at du hjælper læseren med at finde ud af om det er et produkt som passer til hendes behov. Det kan hjælpe rigtig meget for personen som søger efter et specifikt produkt, at læse en anmeldelse af en som rent faktisk har afprøvet produktet, og dit blogindlæg betyder derfor rigtig meget for mange mennesker.

Men dit indlæg hjælper selvfølgelig kun hvis man kan finde det ved hjælp af en Google-søgning. Her følger 6 simple tips til, hvordan du gør din blog mere søgemaskineoptimeret, og derved får flere læsere på din blog.

De lette

  1. Brug danske ord i din titel og i din URL. Det forvirrer Google hvis overskriften er på engelsk og teksten er på dansk, og det er derfor vigtigt at være konsekvent og holde sig til et sprog.
  2. Lav en fængende og sigende titel til dine indlæg. Det er ofte det første folk ser, både når dit indlæg bliver delt på sociale medier og når folk finder det ved hjælp af Google. Overskrifter vægter også højere hos Google, og det er derfor vigtigt at den fortæller hvad indlægget handler om, så dit indlæg kommer højt op på relevante søgninger.
  3. Indsæt navn på dine billeder, samt skriv en sigende beskrivelse i billedernes alternativtekst. Google kan ikke læse billeder, så du hjælper Google med at forstå hvad billedet handler om, så det også er muligt at dit billede, og dermed dit indlæg, også kommer frem ved Google Billedsøgninger.

De svære

  1. Ændrer din permanente URL-struktur så din blogtitel fremgår af URL’en når du laver et nyt indlæg. I WordPress gøres det under fanen Indstillinger à Permalinks. Her skal du vælge Post Name, og så vil titlen af dit blogindlæg også være den URL som fremkommer.
  2. Indsæt og benyt Google Analytics på din blog. Med dette plugin har du et hav af muligheder, og du kan blandt andet følge med i, hvor mange der følger med og læser din blog, hvilke indlæg der er mest populære og meget andet. Et uundværligt værktøj når man blogger.
  3. Tænk over de ord du bruge i indlægget  – er det ord og vendinger som folk ville søge efter på Google? Søger folk for eksempel oftest på loftslampe eller pendel? Det er helt så simple ændringer, som kan gøre en forskel. Hvis du vil arbejde mere seriøst med søgeord, kan du bruge Google søgeordsplanlægning, hvor du skal vælge funktionen Søg efter nye søgeord- og annoncegruppeidéer, derefter indtaste et ord i det første felt og trykke på knappen Få ideer. Herefter kan du vælge fanen søgeordsideer og få alternativer til hvad folk søger på og eventuelt også skrive indlæg ud fra det.

Det var en lille liste over helt basale søgemaskineoptimeringsteknikker, som, hvis du følger dem, vil sørge for at din blog kommer højere op i Google-søgninger og at du derved får flere læsere. Og det er der vist ikke nogen blogger som siger nej tak til.

1 thought on “Få flere læsere på din blog med disse 6 simple optimeringstips”

  1. Pingback: Søgemaskineoptimer din blog med Yoast - Unitate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top