Fire tips til at vælge domænenavn

Har du besluttet dig for at oprette dig eget domæne, skal du naturligvis også finde et domænenavn. Køb af et domæne er forudsætningen for, at du kan have dit eget website. Dit domænenavn er måske noget af det vigtigste, da det er afgørende for, om din hjemmeside kommer frem via søgninger på nettet. På den ene side kan det være sjovt at lægge hovedet i blød og finde på det perfekte domænenavn. På den anden side kan det også være en større udfordring, for hvad er det perfekte domænenavn? I dette blogindlæg får du fire tips til at vælge domænenavn.

1. Hvad er formålet med din hjemmeside?

Det første skridt på vejen til at vælge det helt rette domænenavn er, at hjemmesidens formål afspejles i navnet. Er der tale om en personlig blog, kan domænenavnet eksempelvis indeholde bogstaver fra dit navn. Er formålet med din hjemmeside at give andre tips til at spare penge i hverdagen eller lave mad, kan du vælge et domænenavn med ord inspireret af emnet. Sørg dog for at holde domænenavnet så kort som muligt. Det er både lettere at læse, stave og huske for potentielle besøgende på dit website.

2. Indtænk SEO i valget af domænenavn

Når du skal vælge et domænenavn, er det en fordel at tænke strategisk og på SEO. Hidtil har det været populært at købe et domænenavn, som indeholder de søgeord, du vil forbindes med. Det kan imidlertid føre til ret lange domænenavne, hvilket – som nævnt ovenfor – ikke er en god idé. Tænk derfor på at vælge ét beskrivende ord i domænenavnet frem for et domænenavn, der mere eller mindre er en sætning.

3. Undgå æ, ø, å og bindestreg

Det danske alfabet er med æ, ø og å. Selvom disse bogstaver er en naturlig del af danskernes sprog, så er bogstaverne langtfra internetvenlige. Har du æ, ø eller å med i dit domænenavn, er der stor risiko for, at du afgrænser udenlandske besøgende. De fleste husker bedst et domænenavn uden bindestreg, og derfor gør bindestreger i de fleste tilfælde ingen gavn. Du kan også vælge at købe begge domænenavne – både et med og et uden bindestreg. Så er du godt garderet, og de besøgende finder frem til dit website.

4. Er domænenavnet ledigt?

Har du besluttet dig for et domænenavn, er det alfa og omega, at domænenavnet er ledigt. Domænenavnet skal tilhøre dig personligt og være registreret i dit navn, før du tager det i brug. Det kan eksempelvis også være i forbindelse med udarbejdelse af materialer med informationer om dit website. Der kan være årsager til, at du ikke kan oprette et domænenavn. Samtidig findes der også en lovgivning inden for domænenavne, som du bør have indblik i, før du lægger dig fast på et navn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top