Gode råd til et sundere sind

Dette indhold er sponsoreret 

Der skal nogle gange små skridt til en stor forandring, og hvis du går og ønsker at sadle om og gøre dit liv mere sundt – både for krop og sind – finder du guiden her. Selvforkælelse eller -forplejning kan og skal bestå af mere end blot afslapning på sofaen. For inspiration, kan du se mere her. Ofte har ordene end større magt og indvirkning end vi regner den for. Hjernen og sindet har faktisk den allerstørste magt når det handler om at føle sig sund – især i sindet. 

Find frem til dit eget ritual

For det fleste, kan det at tale med sig selv, forekomme helt åndssvagt – næsten fjollet. Sandheden er bare at det gavner mere end man regner med. Forsøg eksempelvis at minde dig selv om, hvad du er taknemmelig for i dit liv, hver eneste dag. Lav dit eget ritual eller huskeregel hver aften, før du lægger dig til at sove. En andet ritual du kan udføre, kan indebære vejrtrækningsøvelser, beroligende musik eller andet afslappende, der passer lige til dig, som en form for anti-stress metode. 

Dyk ned i det kreative sind

Sørg hele tiden for at lære dig selv nye ting. Hjernevridning er nemlig rigtig godt for det mentale helbred, og får også tankerne væk fra de udfordringer du måske går og bakser med i dagligdagen. Sudoku eller krydsord er en god måde at holde hjernen i gang og lære noget nyt, uden at hjernen bliver overbelastet. Derudover er det en god idé også at udfolde sig kreativt, for eksempel ved at male, strikke, hækle eller lignende. Teknikken kan synes vanskelig i starten, men med tiden bliver det et afslapningsøjeblik for dig og kan føles afstressende. 

Dyrk motion

Lav en aftale med dig selv om at du skal røre dig tre til fire gange om ugen. Motion holder dig både mere sund, smukkere og gladere. Det behøver ikke være vildere end at du begynder at måle antallet af skridt på går på en dag. Tag trappen i stedet for elevatoren, gå eller cykel til og fra stationen i stedet for at tage bussen eller konkurrerer med dig selv eller andre om at gå så meget som muligt hver dag. 

Spis efter regnbuens farver

Fyld din tallerken op med mad i alle regnbuens farver, det vil sige frisk frugt og grønt i alle farver – jo sundere din tallerken bliver, jo sundere bliver dit sind. Lav derudover også hjemmelavet mad hver dag – at spise ude er ofte et dyrere og usundere alternativ. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top