Case: Mettevinther.dk (Fra blogspot til wordpress)

Jeg har blogget siden 2012, hvor min blog startede med primært at handle om kage. Senere blev mit repertoire udvidet, og lige så stille handlede det lige så meget om skønhed, mode og alt der har med livet som Mette Vinther at gøre. Jeg valgte til at starte med at blogge på Google’s platform blogspot, fordi det var nemt og gratis. Dengang vidste jeg ikke hvor jeg ville hen med min blog, og kendte slet ikke til betydningen af at være på et blogspot domæne både med hensyn til et SEO perspektiv, et virksomhedsperspektiv og selvfølgelig hvordan det virker i blogverdenen. Dette indlæg er ikke ment som en lang tale om, hvorfor man ikke skal vælge blogspot, men blot mine tanker omkring processen og min egen blog samt hvordan du skifter fra blogspot til wordpress. Jeg vil også fortælle, hvordan jeg skiftede fra blogspot til eget domæne på wordpress.

Mettevinther.dk

Hvorfor skifte nu?

Det var faktisk allerede til min første praktiksamtale hos Compell, at jeg talte med chefen om at skifte. For som han sagde, var det noget de var rigtig gode til og der var helt sikkert nogen, der kunne hjælpe. Jeg havde nok egentlig gerne ville skifte i et stykke tid, fordi jeg lige så stille var blevet opmærksom på, at det virker mere professionelt og seriøst at blogge på eget domæne. Igen, der findes super mange skønne blogs på underdomænet blogspot, men dette var mine tanker bag og nogle af grundene til at jeg valgte af skifte. Jeg havde fået nogle idéer til et nyt design og en ny header, og synes det kunne være lidt cool at have mettevinther.dk – ja, min far og jeg har et eller andet med vores navn; vi er bare rigtig stolte af det.

Grunden til, at jeg ikke selv har kastet mig ud i at skifte har været, at jeg simpelthen ikke har vidst hvordan man gør. Det der med ”webhotel”, ”domæne”, ”hostmaster” og hvilke termer der ellers er i den verden forstod jeg ikke en hvede af, og derfor blev det skubbet foran mig ind til jeg fandt nogen der kunne hjælpe.

Sådan gjorde vi

Jeg satte mig ned sammen med Nicolaj blev vi blev enige om, at der var to muligheder. Enten beholdt jeg blogspots CMS-system, og fik blot fjernet blogspot fra URL’en eller også skulle jeg købe domænet og skifte til WordPress. Jeg har set så mange smukke WP blogs, så valget var nemt. Der var dog den hage ved sidst nævnte mulighed, at det ikke var sikkert at vi kunne få alt indholdet perfekt med over og der ville også komme nogle udfordringer i form af redirect så jeg ikke forsvandt helt fra Google.

Vi gik ind på UnoEuro og købte mit domæne inkl. en Bronze Suite med 5000 MB plads. Det er langt billigere, end jeg havde forestillet mig og tror det blev omkring 300,- første gang for oprettelse og første år, og efterfølgende vil det blive 111,- pr. år. I processen med UnoEuro kunne jeg vælge WordPress med det samme, så det var oppe at køre med det samme.

Selve flytteprocessen (indhold)

Når man gerne vil have sit indhold med fra et andet domæne skal man importere det på den nye blog. Der er en knap til det i WordPress under tools og her fra kan man vælger at importere fra en Blogger-blog. Husk dog lige at tage en back-up af dit indhold, skulle der nu ske noget uventet. Det er nemt at sætte det gamle indhold ind på den nye blog, men problemet opstår i og med at den organiske trafik man har til sine indlæg fra Google forsvinder, da URL’en bliver en anden og derfor kan Google ikke finde indholdet længere. Det er der heldigvis råd for.

Import til WordPress

Vi ønskede at redirecte al trafik pr. indlæg til det samme indlæg på den ny blog, men det virkede ikke for os. Derfor bliver man ledt til forsiden af den nye blog ved hjælp af en redirection, som vi har sat op.

Om at redirecte

Da jeg kun kan fortælle, hvordan vi fik min blogspot blog til at lede trafikken videre til mettevinther.dk er det der fokus vil ligge med dette afsnit.

Der skal indsættes et stykke kode, på både din gamle blogspot blog samt på dit nye domæne. Processen, som vi arbejdede efter, er udarbejdet på baggrund af Labnol.org, men der er sket tilrettelser i forhold til hans metode, og folk vil blive redirectet til forsiden fremfor de enkelte indlæg. Det lykkedes os ikke, at få skabt en-til-en redirection, men ønsker du at forsøge dette, så tjek guiden på Labnol her.

Følg disse steps for at opsætte redirects:

 1. På din nye WP blog, skal du ind til kontrolpanelet under Appearance -> editor og her skal du åbne filen functions.php som i mit tema lå under theme functions. I denne skal du nederst indsætte kodestykke 1.
 2. Koden skal indsættes i bunden af teksten, inden det afsluttende ?> tegn.

Functions PHP

3. Tilbage på din Blogspot konto skal du under template vælge ”Revert to classic Templates”.

4. Indsæt herefter kodestykke 2 i editor på blogger, men husk at du skal ændre http://eksempel.dk/ til din nye URL.

Mettevintherblogspot  5. Nu kan du åbne en hvilken som helst URL på den gamle blogspot blog, og du vil blive ledt til forsiden på din nye blog. Dette sker igennem en 301 redirection, hvilket betyder at værdien dine gamle blogindlæg har optjent, blive flyttet til nye blog.

Hvad med mine følgere?

Bloglovin følgere betyder meget for en blogger. Jeg husker tydeligt dengang jeg fik de første følgere, og også den dag, hvor jeg ramte 20 følgere. Det var stort for mig, at der var 20 mennesker, der gad læse det jeg skrev, og derfor ville jeg jo gerne have dem med over på den nye blog også. Det var simpelt.

Først udgiver man en post, hvor man skriver at man har flyttet domæne, og noterer også lige det nye domæne. Herefter kontakter man Bloglovin support og beder dem flytte fra det gamle domæne til det nye . Jeg tror det tog 24 timer, så var det ordnet. Skriv til denne adresse: support@bloglovin.com – det er nemt.

 

Kodestykke 1


function labnol_blogger_query_vars_filter( $vars ) {
 $vars[] = "blogger";
 return $vars;
}

add_filter('query_vars', 'labnol_blogger_query_vars_filter');

function labnol_blogger_template_redirect() {
 global $wp_query;
 $blogger = $wp_query->query_vars['blogger'];
 if ( isset ( $blogger ) ) {
 wp_redirect( labnol_get_wordpress_url ( $blogger ) , 301 );
 exit;
 }
}

add_action( 'template_redirect', 'labnol_blogger_template_redirect' );

function labnol_get_wordpress_url($blogger_slug) {
 global $wpdb;
 if ( preg_match('@^(?:https?://)?([^/]+)(.*)@i', $blogger_slug, $matches) ) {
 $q = "SELECT guid FROM $wpdb->posts LEFT JOIN $wpdb->postmeta
 ON ($wpdb->posts.ID = $wpdb->postmeta.post_id)
 WHERE $wpdb->postmeta.meta_key='blogger_permalink'
 AND $wpdb->postmeta.meta_value='$matches[2]'";
 $wp_url = $wpdb->get_var($q);
 }
 return $wp_url ? $wp_url : home_url();
}

Kodestykke 2


<html>
 <head>
 <title><$BlogPageTitle$></title>
 <script>
 <MainOrArchivePage>
 window.location.href='http://eksempel.dk/'
 </MainOrArchivePage>
 <Blogger> <ItemPage>
 window.location.href='http://eksempel.dk/?q=<$BlogItemPermalinkURL$>'
 </ItemPage> </Blogger>
 </script>
 <MainPage>
 <link rel="canonical" href="http://eksempel.dk/" />
 </MainPage>
 <Blogger><ItemPage>
 <link rel="canonical" href="http://eksempel.dk/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>" />
 </ItemPage></Blogger>
 </head>
 <body>
 <MainOrArchivePage>
 <h1><a href="http://eksempel.dk"><$BlogTitle$></a></h1>
 </MainOrArchivePage>
 <Blogger><ItemPage>
 <h1>
 <a href="http://eksempel.dk/?blogger=<$BlogItemPermalinkURL$>">
 <$BlogItemTitle$>
 </a>
 </h1>
 <$BlogItemBody$>
 </ItemPage></Blogger>
 </body>
</html>

 

 

2 thoughts on “Case: Mettevinther.dk (Fra blogspot til wordpress)”

 1. kan man flytte til wp fra en hvilken som helst eksisterende blog?

  Jeg har en kunde som allerede har en blog på blogg.no, som gerne vil flytte over til wp, kam man det?

  1. Antageligt, ja.
   Det kommer meget an på, om stedet har udviklet en nem måde at gøre det på. Der er ofte to elementer i det:
   (1) Kan man flytte indholdet (og billederne) nemt? alternativt kan man gøre det manuelt.
   (2) Kan man opsætte (301) redirect fra den gamle blog og dennes indlæg til den nye blog? Dette kan ofte ikke gøres manuelt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top