Interview – Danica fra Fit4livin

Vi har snakket lidt med Danica fra bloggen Fit4livin.dk (update: danicachloe.dk), omkring det at have en blog og være blogger. Snakken er gået på, hvordan det er at være en stor fitnessblogger med skiftende identitet, hvordan man blogger i en travl hverdag, hvordan livsændringer og skillet imellem privatliv og blog skal håndteres. Om du er nybegynder eller eksisterende blogger, så kan du lære fra Danica hvordan hun har forholdt sig til disse problemstillinger – og måske tage et par tips med til din blog.

Danica startede ud med at drive en fitnessblog, hvor der jævnligt var inspiration, guide og meget anden indenfor sundhed og træning. Senere blev sundheden og træningen dog skiftet ud med emner indenfor livsstilsblogging. Her fortæller Danica hvad der lå bagved hendes overvejelser ved at ændre bloggens tema.

Det gjorde jeg faktisk fordi jeg indså, at dét at være i “bås” som enten madblogger, modeblogger, fitnessblogger m.m., ikke altid var en positiv ting. Selvom det er det alle har anbefalet. Jeg er generelt ikke en person, der kan lide at lave det samme hele tiden. Hvad nu, hvis man ikke finder træning vildt spændende i en periode? Skal man så bare lade vær med at blogge? Nej, det synes jeg ikke. Man skal gøre lige, hvad der falder én ind. Derfor ændrede jeg det til en livsstilsblog, selvom navnet på bloggen måske ikke helt antyder det.

Blogging 2

Når der er familie med kæreste og barn, venner, familie, arbejde og så en blog – så kan det nemt være et hård arbejde – som betragtes som ja, et arbejde. Vi spurgte Danica hvordan hun klarede at drive Fit4livin.dk i travle perioder.

Jeg forsøger at blogge minimum en 5-6 gange om ugen. Der er dog travle perioder, hvor bloggen bliver nedprioriteret, fordi man har et arbejde, en familie, der skal plejes eller en træning, der skal passes. Der er desværre ikke altid timer nok i døgnet, og lysten kan derfor komme og gå. Jeg er af den holdning, at man kun skal blogge af lyst. Man fornemmer hurtigt hvornår en blogger skriver et indlæg, fordi det siger “Håndbogen i blogging” man skal. Det hele handler ikke om SEO, besøgstal og indtjening, for det skinner igennem med det samme.

Træning TRX copy

Det kan ikke undgås at personen bagved bloggen gennemgår en udvikling – når familien vokser, når karrieren kalder eller noget tredje. Mange af disse områder har Danica gennemgået i hendes liv – og vi ønskede at vide, hvordan hun tilpassede bloggen til disse ændringer.

Det er sket naturligt for mig. Jeg fik en søn mens min blog har eksisteret, og det nævner man selvfølgelig. Derudover er der sket en masse ting de seneste år og det har jeg ligeledes valgt at dele. Mest af alt fordi jeg ikke kan lade vær, men også fordi, at jeg selv elsker de blogs højest, som formår at give indblik i bloggerens personlige hverdag. Det hele bliver på den måde langt mere jordnært og relaterbart.

Food Festival

At dele sit liv og de ændringer man gennemgå, var løsningen for Danica. Men vil der være tidspunkter hvor man ønsker at stoppe bloggen – og hvornår er det vigtigt at forsætte med at blogge? og hvor skal man sætte grænsen imellem bloggen og privatlivet?

Jeg mener, at man som blogger konstant udvikles og de ting, der sker på privatfronten påvirker også bloggen. Læseren er med på bloggerens rejse, og jo mere du giver indblik i det personlige, jo flere trofaste følgere vil du få. Det skyldes, at man fungerer som en “virtuel” veninde, hvor læserne føler de kender dig. Får du et barn, bliver gift, bliver uddannet eller gennemgår en hård periode, gavner du både dig selv og læserne, ved at dele dette. Der er selvfølgelig grænser for hvad man har lyst til at dele, men så længe man opretholder en grænser mellem det personlige og private, synes jeg udelukkende det bidrager positivt.

Imens Danica havde bloggen så fik hun en søn, som for nogle bloggere kan være en indgangsvinkel til at skifte emne. Da Danica også endte med at skifte til livsstilsblogger, så havde det også været nærliggende at skifte til morblogger. Vi spurgte Danica hvorfor dette ikke var sket.

Det ved jeg ikke. Nok fordi at jeg startede det som en fitnessblog og fordi jeg ikke selv går nok op i de nyeste tendenser inden for børnemode, til at jeg vil føle, jeg kunne bidrage med noget nyt. Der er så mange dygtige mommy-bloggere og det er et meget stærkt segment, langt stærkere end fitness, at man som blogger virkelig kan komme langt. Jeg har til tider overvejet at oprette en blog sideløbende, omhandlende mit take på hele børneuniverset. Så vil det dog mere rette sig mod sund mad til familien, aktive oplevelser for familier, bæredygtig levestil osv. Men jeg ved desværre ikke, hvor jeg skulle finde tiden til det ved siden af normalt 09-17 job, familietid og træning.

Hvad er din 3 bedste tips til nye bloggere?

 1. Overvej fra start, hvad du vil med bloggen. Vil du bare hyggeskrive for din nærmeste familie og venner eller har du ambitioner om at tjene penge på det en dag? I så fald er der mange overvejelser man bør gøre sig fra start. Heriblandt, hvilken platform du skal starte ud med. Her vil jeg anbefale WordPress, da det er meget brugervenligt, der er gode designmuligheder og du kan hurtigt købe dit eget domæne, så din blog fra start virker professionel. Bloggers Delight er også effektivt, da du derpå allerede har en chance for at blive “opdaget” af de store netværks. Dertil skal du være proaktiv i din blogging. Blog regelmæssigt, kommenter på andres blogs, dog uden at overreklamere for dig selv, og gør meget ud af dine indlæg, så du har noget nyt at byde ind med.
 2. Invester i et ordentlig kamera fra start. Mange starter med et mobilkamera, men det er altså ikke det samme. Din blog vil virke langt mere seriøs og dragende, når billederne er store og flotte.
 3. SEO (søgemaskineoptimering). Jeg vidste ikke hvad det var, da jeg startede i 2012, men der var det heller ikke så udbredt. Nu tænker jeg altid over det, både privat og i arbejdsøjemed. Du kan hente flere SEO plugins til din blog, der gør, at din ranking i søgemaskiner bliver bedre. Tænk over overskrift (ingen smarte engelske overtekster), selve ordvalget i teksten og sørg for at navngive dine billeder, så de stemmer overens med indlægget. Opret en Google + profil til din blog, da det er med til optimere din SEO og viser du er aktiv. Lav derudover gæsteindlæg og linkbuilde alt hvad du kan. Men husk – alt med måde. Din blog skal jo ikke kun være ren forretning, da læserne hurtigt keder sig.

Vi takker Danica for at hun gad dele sin viden med os. Jeg (Nicolaj) har personlig fulgt Danicas blog siden midt 2012 – og har altid fundet god inspiration derpå. Vi ser frem til endnu flere gode indlæg – Besøg Danica og hendes blog her.

7 thoughts on “Interview – Danica fra Fit4livin”

 1. Pingback: Looklab.dk - Fit 4 Livin' Ugen derpå » Fit 4 Livin'

 2. Gad vide hvorfor Danica’s blog stadig er i fitnesskategorien på bloglovin hvis hun nu er livsstilsblogger?

  1. Hej Camilla

   Danica skriver stadig omkring Fitness i ny og næ, så det kan være en af grudene 🙂 Udover rent forglemmelse, så kan det også være et bevist valg fra Danicas side 🙂

   Som livsstilsblogger påtager man sig mange kasketter – f.eks. skriver Danica både omkring træning, bolig og personlinge indlæg. Én boks kan derfor være svær at benytte 🙂

   /NIcolaj

  2. Hej Camilla.

   Det er et helt bevidst valg. Livsstilskategorien er et stort rod på Bloglovin’, så jeg står mere ud inde i fitness. Derudover tiltrækker det flere læsere. Desuden kender folk mig i henhold til “fitness”, og derfor forvirrer det ikke, hvis jeg pludselig forsvinder.

   Jeg skriver om alt mellem himmel og jord – derfor føler jeg stadigvæk jeg kan ligge i fitnesskategorien 🙂

   Håber det var svar nok.

   // Danica

 3. Fulgte hendes også lige siden starten – hun har virklige været en af de fedeste bloggere at følge 🙂
  Hun er en af de få, som jeg bliver ved med at følg (selvom jeg hverken går særlig meget op i fitness, børn etc.) – men hun er personlig og ærlig på en rigtig fed måde 😛

  /TT

  1. Hej Trine

   Det tror jeg Danica bliver glad for at hører. Håber du ellers kunne bruge nogle af hendes tips.

   /Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top