Gæsteindlæg – Anne-Mette fra giz-blog

Denne gang byder vi velkommen til Anne-Mette fra bloggen giz-blog.dk – som har blogget i sammenlagt 16 år. Med så mange år på bagen, så har Anne-Mette prøvet en del som blogger. Derfor har vi bedt Anne-Mette om at skrive et gæsteindlæg her til Unitate.dk – rettet imod nye og eksisterende bloggere – og når først Anne-Mette kommer i gang, så ender det med mange ord. Vi byder velkommen til Anne-Mette. 

Mit navn er Anne-Mette Højbjerg og jeg har blogget i små 16 år denne sommer – hvilket i nogens øjne er mange år, men jeg føler ikke selv at det har været så længe. Dette skyldes at det er fordi det er noget jeg nyder at gøre, så tiden har ingen betydning, udover det at man jo så har en del års erfaring på bagen.

Det startede  ud med, at jeg manglede et fristed hvor jeg kunne skrive mine tanker og følelser ned, og det endte ret hurtigt med at blive en god måde at komme i kontakt med andre unge mennesker på, som gik med de samme tanker og problemer som jeg gjorde på daværende tidspunkt. Jeg fik blod på tanden og valgte at føre min blog som en dagbog og delte ud af alt hvad jeg lavede og havde af idéer. Så man kan godt sige at jeg var med helt fra starten hvor det med en blog for alvor slog igennem.

Den dag i dag har jeg en Skønheds- og Livsstils Blog på www.giz-blog.dk. Dvs en meget god blanding af alt fra skønhed, makeup looks, billeder af mine oplevelser og omgivelser, lidt livsstilspræget indlæg, det kreative og selvfølgelig det alm. hverdagsagtige fnidder-fnadder. 😀

blog-13maj2014-4

En blog kan have meget forskellig funktion fra person til person. Det kan for den ene være en form for port folie, hvor den for en anden er en måde at dele inspiration på, og en helt tredje kan det være så stor en del af personens liv, at det er gået hen og er blevet ens ”hobby-job”. Om det så er noget man tjener på eller ej, så kan det have så stor en betydning i ens liv, at det er det man bruger rigtig meget tid på. Og det er min blog blevet for mit vedkommende.

blogging
Man kan vælge at blogge et par gange om måneden, ugen eller om dagen – alt efter hvor meget man vælger man vil bruge sin tid på det, og om man har nok man vil dele med de besøgende. Mange går hurtigt død i det, da de føler det bliver for stressende og ikke føler de har tid til det i deres hverdag, og andre giver sig tid til det, fordi de netop brænder så meget for det.

Det kan være svært for ens omgangskreds at forstå hvor meget sådan en blog kan betyde for den enkelte person. Og det kan være utroligt svært at forklare hvorfor den netop er så ”vigtig”.

Jeg er ofte blevet mødt med spørgsmål som; ”Hvorfor gider du bruge så meget tid på det?”, ”Kan du ikke finde noget mere fornuftigt at bruge din tid på?” osv, og dertil kan jeg kun svare: ”Jeg elsker at være blogger og det er noget folk må acceptere hvis de skal være en del af mit liv. Jeg drømmer om at det vil blive vejen frem for mig på længere sigt, og den chance vil jeg ikke spilde – uanset hvor lang tid det vil komme til at tage mig.” Det er jo i bund og grund det samme som en person der går meget op i fodbold, børn, cykling og andre hobby-agtige ting. Dette er min hobby som bare er blevet en så stor del af mit liv, at det faktisk kun giver mig flere og flere fede oplevelser. Jeg har fået nogle fede kontakter, fede oplevelser som sagt og mulighed for at teste forskellige ting, som jeg ellers ikke ville turde drømme om at have fået muligheden for hvis ikke jeg havde en blog.

blogging-new

 

Jeg nyder livet som blogger – også selvom det til tider kan være ret stressende. Man vil jo gerne vise det hele og fortælle en masse ting, men det er bare ikke altid at man har nok timer i døgnet til at gøre det. Og andre gange så sker der ikke nok til at være så aktiv som man gerne vil. Og jeg gør det jo egentlig kun for min egen skyld. For at jeg har noget jeg kan kigge tilbage på og blive mindet om alt det jeg har oplevet, lavet og følt inderst inde. Men det er jo også gået hen og blevet noget andre følger med i hver dag. Så derfor føler man lidt at man skylder dem der kigger med, at der er noget nyt hver dag, som man jo har sat sig for at der skal være.

Man kan selvfølgelig også vælge kun at blogge et par indlæg om ugen, men… jeg føler bare ikke at det for mig fungerer, da jeg har så meget jeg gerne vil skrive ned og dele med andre. Så jeg stresser kun mig selv. Det er ikke nogen udefra der står og tripper for at få mig til at komme til tasterne. Det er mit eget valg – mit liv jeg har valgt at flette sammen på den måde. Men jeg fortryder det ikke. Det er fedt – selv med det sure til tider. 😀

Man udvikler sig hele tiden og det har jeg i den grad også gjort. Jeg var ikke så personlig i mine indlæg i starten, men efterhånden som man får flere og flere år på bagen, så har man også en tendens til at dele mere af sit liv med dem der har fulgt med længe. Jeg nyder selv de personlige blogs, og bliver ret hurtigt ”træt” af de modeblogs (og andre slags) som ikke indeholder noget personligt om personen bag. Det virker ofte ret koldt og intetsigende. De ender hurtigt ud med at blive reklamesøjler som skal overholde en masse regler for hvordan et indlæg skal skrives, fordi der står nogen og dikterer dem bag deres ryg. Det er synd. Så synes jeg at charmen over en blog forsvinder. Og desværre er dette noget der ses oftere og oftere. Vi skal have de personlige bloggere tilbage! 😀

blog-06juni2014-1

3 tips til andre og nye bloggere

PrintDet er vigtigt at du gør det af lyst og ikke fordi du forventer at få en masse ting i forbindelse med en blog – for dette kan du ikke regne med. Det skal være lysten der driver værket. Lysten til at dele ud af det du vil have på bloggen, og så er det bare med at have tålmodighed og kampgejst. Det kommer ikke af sig selv. Men skal også selv ud og skabe kontakt til andre. 🙂 Og kan de lide det de ser, så kommer de igen, og det kan ende ud med at udvikle sig til noget lækkert.

Sørg for at købe dig et domæne med et navn der er nemt at huske. Vælg eventuelt en gratis og nemt platform at bygge bloggen op i, såsom WordPress eller Blogger. Blog regelmæssigt, så det virker spændende at komme ind på din blog, og kommenter på andres. På denne måde gør du også dem opmærksom på dig – dog uden at overreklamere for det falder ikke i god jord hos andre igangværende bloggere.

PrintDet visuelle er vigtigt. Få lavet et lækkert design der udstråler dig og din personlighed. Måske endda noget der har med temaet af din blog at gøre. Og billeder i indlæg er vigtige. Derfor er det vigtigt at du også har et nogenlunde godt kamera. Man må gerne bruge mobilen til de lidt mere spontane og ”på-farten”-indlæg, men det er nu lækkert for øjet med billeder fra et godt kamera. Og så er motiverne også ret vigtige. Har på min blog skrevet et indlæg om netop det med billederne (http://www.giz-blog.dk/2014/03/tips-for-blog-photographing.html). Selv de mest kedelige ting kan komme til at se virkelig spændende og inspirerende ud. Så tag en masse billeder. Prøv en masse forskellige vinkler og opstillinger og vælg så de bedste.
Og pas for guds skyld på med store og grimme reklamer. Det skal ikke være det som fylder mest på bloggen. Det kan godt være at det giver et par kroner om måneden, men det er virkelig ikke det værd. Det er irriterende for øjet og mange gange så overser man indlæggene som jo egentlig burde være blikfanget.

PrintVær ikke nærig. Bliver du spurgt om at skrive et gæsteindlæg på en anden blog, så sig ”JA!” Også selvom det er gratis. Det bliver reklame til dig selv og det er jo en belønning i sig selv. Det hele behøver ikke at handle om penge og popularitet. Du bliver aldrig for stor en blogger til at være kold overfor andre bloggere. Det er en fed måde at skabe et netværk bloggere imellem, og så er det da super hyggeligt med ny inspiration og nye bloggere at følge. Det er kun en bonus, så afvis det ikke. Har du ikke tid og overskud er det selvfølgelig en anden sag, men for din egen skyld, så prøv at se om ikke du kan finde tid til det. Og få selv andre bloggere til at gæste din blog med indlæg. Det er næsten en nødvendighed at have et godt netværk i bloggeruniverset. Jeg har selv tidligere haft arrangeret et bloggertræf for at samle andre bloggere og få en hyggelig oplevelse ud af det, og det er absolut ikke sidste gang at jeg gør det. Det er det som gør det fedt at være en blogger. 😀 Det behøver ikke kun at foregå bag en skærm. Kom ud i verden og hils på de andre. 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top