Blog tips og idéer fra Lullumut (Gæsteindlæg)

Vi byder velkommen til Louise fra Lullumut.com, som gerne vil dele ud af hendes erfaring til andre bloggere. Louise har blogget siden 2010, og har formået at skabe en forbindelse til læserne, som vi andre kun kan være imponeret over. Læs alle hendes tips og tricks herunder. 

Goddag. Jeg er blevet spurgt af Nicolaj, om jeg ikke har lyst til at dele ud af min erfaring i forhold til blogging her på Unitate.dk. Det vil jeg super gerne, så her kommer mine gode råd til nye såvel som eksisterende bloggere. Mine råd er udelukkende subjektive, så vurdér selv, hvad der fungerer for jer. Det er ikke sikkert, I er enige i mine antagelser.

Min egen blog hedder Lullumut og ligger på domænet www.lullumut.com. Her har jeg blogget om mode, skønhed, mad, livsstil, rejser, events mv. siden juli 2010. Til at begynde med bloggede jeg på platfomen Blogspot, og senere rykkede jeg over til WordPress. I dag er min blog lige der, hvor jeg gerne vil være. Helt alene uden noget netværk og på WordPress.

Vælg et universalt blognavn

Der findes rigtig gode blogs, som har meget specifikke blog navne. F.eks. ”Passions For Fashion” og ”Fashion Manifest”. Selv er jeg glad for at have et mere enkelt og unikt navn som ”Lullumut”, der ikke dækker over noget bestemt blog emne (Unitate: læs vores guide til blognavn her). Det ville være så ærgerligt at hedde noget med ”Fashion”, og så miste interessen for at skrive om mode og i stedet ønske sig en blog udelukkende om mad. Det er min erfaring. Jeg synes også, at blog navne som ”Louises blog” er kedeligt. Det siger ikke ret meget om en blog, og det er svært at blive husket i mængden.

cropped-cropped-Lullumut-blog-header4

Køb et domæne

I starten bloggede jeg på Blogspot, så min blog adresse hed www.lullumut.blogspot.com. Det var langt og besværligt. Jeg kan anbefale at købe et domæne fra starten. Selv bruger jeg One.com til at hoste min blog på www.lullumut.com, og det giver jeg knap 500kr. for fordelt over et helt år. Det synes jeg ikke er dyrt, hvis det fordeles ud for 12 måneder.

Bestil visitkort

Hvis I har intentioner om at blogge over en længere periode og skabe jer en netværk, blive inviteret med til events mv, så vil jeg anbefale visitkort. Det er nemt at stikke i hånden, når der tages billeder i en butik eller lign. Selv har jeg et enkelt visitkort med blog navn, blog domæne og e-mail adresse. Sådan noget som tlf. nr. og privat adresse kan altid udveksles over e-mail efterfølgende. Visitkort kan bestilles mange steder. Jeg har benyttet mig af Vistaprint, hvor der både er skabeloner og mulighed for selv at designe. Jeg har købt ca. 200 visitkort for ca. 250kr, og de kan holde i flere år.

Brug gode billeder

Jeg er klar over, at billeder ikke betyder lige meget for os alle. Men gode billeder gør for mig, at jeg vender tilbage til en blog. Og det skal helst være store, knivskarpe billeder taget med et godt kamera. Det behøver ikke at være et spejlrefleks kamera til flere tusinde kroner, men jeg fungerer ikke med mobil billeder og bruger dem sjældent selv. Lad også være med at have alt for mange billeder med. F.eks. kan jeg godt nøjes med 2-3 outfit billeder i stedet for 10 næsten identiske. Vælg et par tæt på og et par detalje billeder. Lidt men godt. (Unitate: Sådan kan du opnå det bedste resultat med dine billeder)

Lullumut-blog-ezzence-dullegrej-nuxe-weleda-ole-henriksen-5_zps59d5cda0

Kilde: http://www.lullumut.com/2013/08/14/blandet-dullegrej-fra-ezzence-dk/

Læs korrektur

En ting der kan tænde mig rigtig meget af er stavefejl. Ikke bare sådan en tastefejl i ny og næ. Nej, stavefejl og sjuskefejl fordi der lige hurtigt skal skrives et indlæg kl.6 om morgenen. Jeg læste for nyligt et indlæg, hvor der var fokus på et tøjmærke. Tøjmærket blev skrevet på ikke mindre end 3 forskellige måder gennem indlægget. Det er sjusk, og jeg har ikke lyst til at læse med. Jeg er godt klar over, at nogle kan være ordblinde (det var nu ikke det indtryk jeg fik af denne blog), og det er jo heller ikke en retskrivningsordbog. Men alligevel. Det er synd. Også for de virksomheder eller produkter, der skrives om. Og hvis der søges på nettet, vil man aldrig komme ind på denne blog, hvis f.eks. ”Vero Moda” staves ”Vera Mode”.

Vær oprigtig og ærlig

Jeg får dagligt e-mails fra forskellige virksomheder og PR bureauer, som gerne vil have, at jeg skriver om deres produkter. Det sætter jeg stor pris på. Nogle gange rammer de spot on, og andre gange får jeg tilbud, som jeg slet ikke kan se mig selv skrive om.

Bliver jeg tilbudt at anmelde et skønhedsprodukt, overvejer jeg længe, om det er et produkt, jeg kunne finde på at blogge om i forvejen. Er det det, vil jeg nok sige ja tak til at modtage og teste det samt anmelde det på min blog. Her er det vigtigt at være oprigtig og ærlig. Hvis jeg ikke synes om produktet, giver jeg det ikke en masse ros med på vejen, men jeg sviner heller ikke produktet til. Her er det vigtigt for mig at være professionel. Kan jeg slet ikke stå inde for produktet, skriver jeg tilbage til virksomheden, at det ikke fungerer for mig. Og det er de okay med.

Lullumut-blog-zenz-bapoon-dullegrej-makeup-haringrolie_zpse0430c24

Kilde: http://www.lullumut.com/2014/06/02/anmeldelse-zenz-olie-og-make-up/

En dag fik jeg et tilbud fra en virksomhed, som jeg hurtigt sagde pænt nej tak til. Jeg blev spurgt, om jeg ville skrive om en spille side på nettet for et ret pænt beløb. Men jeg interesserer mig ikke for spil/gambling, og jeg spiller højest The Sims eller apps på telefonen. Så mine læsere ville hurtigt kunne gennemskue, at jeg ikke havde mig selv med 100% i indlægget. Jeg synes ofte, jeg læser indlæg om forsikringer, tapeter og vin gårde i Frankrig. Det er et kæmpe turn off for mig hos andre bloggere. Det er ofte tydeligt, at pengene kommer før interessen. Det er de færreste modebloggere, der synes, det er spændende at skrive om forsikringer.

Husk også at skrive i jeres indlæg, når et indlæg er sponsoreret – dvs. når I får penge for det. Eller hvis det indeholder affiliate links, som I tjener penge på. Og skriv endelig også, hvis I har modtaget et produkt som gave eller til test på bloggen. Det betyder alverden for jeres læsere, og der er ingen der føler sig snydt. Desuden er alt andet skjult markedsføring og i strid med markedsføringsloven.

Kommentér og besvar kommentarer

En god måde at blive set og hørt på i blogland er bl.a. ved at kommentere på andre blogs. Kommentér på de indlæg, I synes godt om på nogle af de større blogs. Men vær velovervejet. Lad være med blot at skrive ”Pænt outfit”. Det skal gerne være en kommentar, der giver bare en lille smule mening. Husk endelig også at besvare kommentarer på jeres egne blogs. Det betyder så meget for læserne. Jeg kommer ofte tilbage til en blog og kan godt finde på lige at se, om mine kommentarer er blevet besvarede. Måske fordi jeg spurgte om noget. En ting er at være på en uges sommerferie eller have travlt, men det er noget af det mest vigtige, at besvare kommentarer, når en læser har taget sig tid til igen og igen at kommentere på f.eks. et outfit eller en opskrift.

Bloglovin’

Det eneste sted jeg direkte følger blogindlæg er via Bloglovin’. Alle bloggere bør oprette deres blogs på Bloglovin’. Husk at følge jeres yndlings blogs derinde, og hvis I ser noget, I gerne vil støtte op om, så giv indlægget et lille rødt hjerte. Det betyder så meget. Link love er vigtigt. Selv rydder jeg ofte op i mine likede indlæg derind. Jeg bruger det til at bogmærke indlæg, jeg skal nærstudere senere, eller hvis jeg har fået inspiration til et indlæg eller en opskrift. (Unitate: Sådan får du Bloglovin på din blog)

Bloglovin

På tværs af de sociale medier

Det kan ofte godt betale sig at have sin blog flere steder. F.eks. bruger jeg selv både Instagram, Facebook side, Pinterest, Twitter mv. Det er hyggeligt at kunne slå nogle få hurtige opslag op, og jeg nyder selv at følge bloggere andre steder og se de billeder, der ikke altid kommer videre til selve bloggen. Her vil jeg anbefale jer at være konsistente og lade blognavnet gå igen. Selv hedder jeg ”Lullumut” alle steder. Så er det nemmere at huske og finde mig.

Undgå for lange indlæg

Det her råd har jeg da langt fra overskredet nu. Det kommer selvfølgelig an på, om det er en guide til noget eller et outfit indlæg. Jeg er ikke fan af de helt korte indlæg med 2 linier, men jeg synes ofte også, at et indlæg kan blive til en sludder for en sladder, som kun bloggeren selv synes har været hyggeligt at skrive. Det handler, som i så mange andre tilfælde, om den gyldne middelvej.

Mine 3 bedste tips til nye bloggere

PrintHa’ en plan fra starten. Vurdér allerede inden I begynder at blogge, hvad I gerne vil blogge om og hvor ofte. Det kan spare jer fra en masse tid i sidste ende. Jeg ser flere bloggere, som skifter blog navne og domæner, fordi de gerne vil blogge om noget andet. Det er sådan set fint nok, men der går ofte en masse gode indlæg tabt, hvis de vælger at lukke deres tidligere blogs ned. Det er så ærgerligt. Selv havde jeg travlt med at komme i gang og havde ikke rigtigt nogle mål fra starten. Jeg kunne godt have tænkt mig lidt mere overvejelse fra begyndelsen af.

PrintVær unik. Der er rigtig, rigtig, rigtig mange bloggere i dag. Og det betyder kamp til stregen. Hvis I ikke gør det godt, hele vejen rundt, så er det rigtig nemt at blive glemt i mængden. Vær så unik som det nu kan lade sig gøre. Uanset om det er mode, mad eller andet der skrives om. Skriv på den sjove måde, vis de gode billeder, skriv om de DIY’s, som ingen andre skriver om. Rigtig gode eksempler er Passions For Fashion (flotte outfit billeder), Rockpaperdresses (humor og personlighed) samt Emily Salomon (inspirerende stilleben mm).

PrintKend forskellen på personlig og privat. Personlig kan være at vise stemningsbilleder fra maden på en ferie, mens privat kan være at skrive om skænderier med kæresten, eller hvor man arbejder. Vær gerne personlig, det gør det hele lidt hyggeligere. Men undgå at være privat, med mindre din blog bygger på, at du har brug for at komme ud med følelser. Selv har jeg blogget i over 4 år, men jeg har aldrig nævnt min kærestes navn, eller hvor jeg arbejder. Det er der ingen grund til.

8 thoughts on “Blog tips og idéer fra Lullumut (Gæsteindlæg)”

 1. Tak for gode tips og ideer – det er dejligt, at få lidt hjælp med på vejen, fra en erfaren blogger. Selv er jeg godt på vej til, at få min egen blog om bondegårdslivet, stablet på benene. Kig endelig med 🙂

 2. Hej Louise

  Rigtig fedt indlæg 🙂 Jeg har altid været vild med dit navn, og giver det helt ret i, at det gælder om at bruge et bredt navn 🙂 (… indtil nu).

  Jeg er begyndt at blogger mere og mere omkring ét bestemt emne, og tænker at jeg faktisk gerne vil lave en nye blog indenfor dette emne. Men er lidt i tvivl om, om jeg skal gøre dette, eller bare forsætte på det navn jeg har nu. Hvis du f.eks. pludselig blev 100% mode, ville du så ændre dit blognavn?

  1. Hej Sanne,

   Mange tak 🙂

   Nej, jeg tror faktisk ikke, at jeg vil skifte navn på min blog på noget tidspunkt. Jeg har dog kort overvejet at begynde på en ny blog ved siden af min nuværende. En hvor jeg ville være anonym og kun skrive om mode. Men med fuldtidsjob er min tid desværre ikke til det.

   For dit vedkommende vil jeg nok overveje, om du skal starte en ekstra blog. Se f.eks. hos StyleStories.dk, som har en separat sundhedsblog. Selvom den har levet kortere, har den langt flere besøgende. Generelt vil jeg bare ikke anbefale at skifte navn, fordi du taber en masse historik hos bl.a. Google.

   Hvad hedder din blog, hvad blogger du om, og er du sikker på, du vil fortsætte længe med det nye emne?

   Mvh. Louise

 3. Mange rigtig gode tips og idéer. Det er helt sikkert noget jeg kan tage med på vejen til at blive professionel blogger. Det kan jo også bruges til visitkort, bøger hvis man vil genudgive bloggen i bogformat. Det har jeg i hvert fald i tankerne, når jeg får fylde på min blog. Har tilføjet et firma som jeg tidligere har haft godt bekendtskab med. De kan alt sådan noget. 🙂
  Endnu engang mange gode tips. Tak for det. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top