Kickstart din WordPress opsætning

I denne omgang byder vi velkommen til Anton Hoelstad fra antonhoelstad.dk – en blog omkring WordPress, affiliate, SEO, Adwords og meget andet. Tjek f.eks. hans markedsførings ordbog, hvor du kan få forklaret alle de termer, som du støder på online. I dette indlæg vil Anton snakke omkring hans eget WordPress Plugin WP Quick Setup, som nemt hjælper dig med de første opsætninger/fejlrettelser, når du har installeret WordPress. Vi overlader ordet til Anton.

Kickstart wordpress opsætning-top

Har du din egen hjemmeside er der en overordentlig stor sandsynlighed for, at den er konstrueret med WordPress CMS. Men selv om systemet er så populært som det er, så er det desværre bestemt ikke fejlfrit. Der er stadig den dag i dag en håndfuld fejl og mangler, som giver mulighed for optimering. Ting du skal tage dig af, så snart du har installeret WordPress på dit domæne.

Netop dette førte til, at jeg en dag besluttede mig for at få udviklet et WordPress plugin, som kunne rette alle disse medfødte fejl og problemer, på kortest mulig tid, og ved brug af meget få klik. Det er resulteret i udgivelsen af WP Quick Setup, som i dag findes i en lækker version 2.0, der både ser bedre ud men også kan langt mere end version 1.0.

WP Quick Setup

Aktuelle undersøgelser viser, at intet mindre end 25% af hele verdens websites bruger WordPress som deres administrationssystem – og det er ikke så lidt når man tænker på, hvor mange milliarder hjemmesider der eksisterer. Med WP Quick Setup kan du spare dig selv for meget tid, og spare dig selv for mindst en halv times arbejde – og komme hurtigere i gang med at blogge.

Det er en af hovedårsagerne til, at plugin’et i dag allerede er blevet downloadet 800 gange og er aktivt installeret på mere end 600 websites – uden nogensinde at have gjort det mindste for markedsføring af det.

Men hvad kan det så tænker du måske? Jo det skal jeg fortælle dig – lad os tage det trin for trin.

Download og installation

Du har to muligheder som med alle andre slags plugins uploadet i WordPress’ katalog på WordPress.org.

Løsning nr. 1: Download zip-fil og upload til din server

En af måderne du kan gøre dette på er ved at hente zip-filen som du kan uploade til dit domæne i mappen /wp-content/plugins/. Derefter skal det installeres og aktiveres når du er logget ind i WordPress på dit website, under “Plugins” -> “Installerede plugins”.

Du kan læse mere om plugin’et og downloade det her fra WordPress.org.

Løsning nr. 2: Gør det hele gennem administrationssystemet i WordPress

Den anden løsning, og muligvis det nemmere alternativ, er at gøre det hele direkte fra din administrationsafdeling i WordPress. Når du er logget ind klikker du på “Plugin” -> “Tilføj nyt”, og her kan du søge direkte efter “WP Quick Setup”.

Tryk dernæst på “Installer nu”, og så snart den er færdig kan du klikke på “Aktiver plugin”. Nu er plugin’et klar til brug, og du finder det under “Indstillinger” -> “Wp Quick Setup”.

gaa-til-wp-quick-setup

Trin 1: Fjern dummy content og ret indstillinger

trin-1-fjerne-dummy-content-ret-indstillinger

Den første mulighed i WP Quick Setup er, at du kan få fjernet alt det indhold som WordPress installerer for dig i starten, som du alligevel senere skal redigere eller fjerne. Samtidig får du ryddet op i permalink strukturen så den både er SEO- og brugervenlig, rettet i den måde WordPress arkiverer dine uploadede billeder og mere til. Helt præcist får du klaret følgende:

 • Ændret permalink struktur til /%postname%/ så dine URL’er bliver læsevenlige
 • Undgå at WordPress inddeler dine uploadede billeder i måneds og års mapper
 • Slettet Hello Dolly plugin
 • Aktiveret Akismet plugin
 • Slettet dummy content som eksempel på side, indlæg og kommentar
 • Fjernet alle standardtemaer, bortset fra det som er i brug
 • Sørget for at søgemaskiner ikke kan crawle websitet med det samme og indeksere siden – Dette er et vigtigt punkt at lægge mærke til om man er interesseret i
 • Sørget for at man ikke modtager e-mails når der kommer kommentarer – Dette kan også være en ændring som ikke alle er interesseret i at ændre ved opstart
 • Opsætning af foretrukket domæne med eller uden www

trin-1-udfyldt

Trin 2: Indstillinger for forsiden og tidszone

trin-2-forside-indstillinger-tidszone

Det er meget forskelligt om hvorvidt man vil have sine seneste blogindlæg på forsiden, eller om foretrækker en statisk forside. I denne del af WP Quick Setup har du muligheden for at rette disse småting til, når nu du alligevel er i gang med at sætte dit nye website op.

Ikke nok med at du kan bestemme forsidens indhold, så har du også her muligheden for at bestemme din by og tidszone, som er den indstilling der hjælper med at give de rigtige tidspunkter ved oprettelse af nye indlæg og kommentarer.

trin-2-udfyldt

Trin 3: Indstillinger for dato og tids visning samt nye sider og kategorier

trin-3-dato-tid-indstillinger-nye-kategorier-sider

For at vores tidszoneindstillinger fra før kan blive vist i det format som vi gerne vil have, skal vi nu i trin 3 vælge hvordan det er vi gerne vil have at dato og tid illustreres ved nye blogindlæg og kommentarer.

Dernæst har jeg sørget for at tilføje muligheden for, at man her også kan oprette nye blanke sider og kategorier, ved blot at indtaste en liste adskilt af kommaer. På den måde kan du undgå at du skal ind i den del af administrationssystemet, og tilføje disse én efter én. Se eksemplerne herunder.

trin-3-udfyldt

Trin 4: Installering af liste med populære plugins

trin-4-installering-af-populaere-plugins

En af de funktioner jeg er utrolig glad for at have fået tilføjet her i version 2.0 er muligheden for at installere en hel række af populære plugins med ét enkelt klik. På listen finder ud blandt andet populære plugins som:

 • SEO by Yoast
 • W3 Total Cache
 • Pretty Link Lite
 • BJ Lazy Load
 • WP Smush
 • Contact form 7
 • Pretty Links Lite
 • Google Analytics by Yoast
 • Broken Link Checker
 • … og flere endnu

Vælg enten dem alle, eller hak af ved de som du er interesseret i. Tryk på “Install” og giv plugin’et et par minutter til at installere og aktivere dine plugins.

trin-4-udfyldt

Trin 5: Installer plugins og temaer fra URL

trin-5-installer-plugins-fra-url

Sidste trin og funktionalitet i WP Quick Setup er, at du kan tilføje de plugins og de temaer du har lyst til, ved blot at indtaste deres URL’er i felterne, adskilt af kommaer.

Lad os antage at du vil bruge Mailchimps plugin til at indsamle nyhedsbreve på din blog. For at få WP Quick Setup til at installere og aktivere dette for dig skal du navigere til plugin’ets side på WordPress.org, højreklikke på den røde knap med “Download”, og kopiere URL’en.

find-download-plugin-url

Indsæt dernæst denne i feltet på plugin-siden, og evt. efterfulgt af andre plugins adskilt med kommaer.

trin-5-installer-plugins-fra-url

Det samme kan du gøre med et eller flere teamer, som fx temaet herunder kaldet “Purity” som jeg fandt via WordPress.org.

find-download-tema-url

trin-5-installer-plugins-temaer-fra-url

Trin 6: Nyd følelsen af at have automatiseret en del af dit liv

En rigtig dejlig følelse er når man har sparet en masse tid ved at sætte noget op som automatiserer en proces – og det er hele fundamentet bag dette plugin. Når du er færdig vil du se, at alle dine plugins og temaer er installeret som de skal, eksempelindhold oprettet af WordPress er blevet fjernet, og alle de medfødte installationsfejl er blevet rettet og optimeret – alt sammen på kun få minutter og ved meget få klik.

Stil endelig spørgsmål til WP Quick Setup herunder i kommentarerne, og så skal jeg glædeligt besvare dem og hjælpe hvor jeg kan. Har du forslag og idéer til funktionalitet i version 3.0 må du endelig dele dem med mig, så jeg kan få dem med på listen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top