Tanker om at have to blogs

Vi har før mødt Mette i casen om skift fra blogspot til WordPress og i dette indlæg fortæller hun om tankerne bag valget om at have to blogs.

TO BLOGS

 

Jeg har blogget siden 2012, og bloggen startede egentlig som et sted, hvor jeg kunne poste mine kageopskrifter og billeder, da flere venner og familie altid spurgte efter opskrifter, når jeg postede billeder på Facebook. I længden bliver det træls at sende opskrifterne til alle og enhver, så hvorfor ikke samle dem ét sted? Dog blev bloggen med tiden mere og mere fyldt med neglelak, tøj, skøre tanker og alt muligt andet – med en kageopskrift i ny og næ. Identiteten af bloggen blev livsstil, og det har den været lige siden.

Kageministeriet blev åbnet

Jeg har flere gange overvejet at lave endnu en blog, kun med opskrifter, plads til smukke billeder og kagedebat. Det blev bare ikke rigtig til noget – før nu. Her i efteråret 2014 åbnede jeg nemlig siden Kageministeriet.dk, hvorfra jeg deler mine bedste kageopskrifter, tips og tricks. Det kom sig af, at en kollega spurgte: ”Hvorfor egentlig ikke?”. Nu var jeg jo blevet bekendt med køb af domæne samt brug af WordPress, så hvorfor egentlig ikke, var nok et godt spørgsmål. Resultatet af det spørgsmål blev, at jeg efter få dage, via mit netværk, havde et navn til bloggen og et smukt WordPress tema, som jeg ville bruge. Kageministeriet var officielt erklæret åbnet.

Fordelene ved at have to blogs

Man kan selvfølgelig sige, at det sagtens kan være en del af en livsstilsblog at uploade kageopskrifter, hvilket det jo også har været i to år. Nu er tiden bare kommet til, at jeg gerne vil tage det skridtet videre med opskrifterne, som jeg er meget stolte af hver og en. En af fordelene ved at have to blogs er, at dem der kun ønsker kageopskrifter kan nøjes med at følge med på Kageministeriet via Facebooksiden og Instagram, så de, der ikke lige er pjattede med neglelak kan få lov til at undvære det. Rent søgemaskineoptimeringsmæssigt giver det også bedre muligheder for at folk kan finde ens kageopskrifter, når de ligger på et domæne, som kun beskæftiger sig med kage og søde sager. Så kan Google nemlig linke indholdet af indlæggende, som jo er kageopskrifter, til de kategorier der er på siden samt domænenavnet, og derfor vægte det højere når der søges, i stedet for at Google skal filtrere posts om neglelak og tøj fra først, hvilket jo ikke hænger sammen med kage.

Ulemperne ved at have to blogs

Min læserskare er endnu ikke eksisterende på Kageministeriet, og der går helt sikkert noget tid før mine ”kagefølgere” fra mettevinther.dk kommer med over, og det er helt okay. Jeg har faktisk også flere gange kommet til at poste et billede fra Kageministeriets Instagram i en fart, som skulle have været fra min personlige – og omvendt. Hov. Det handler nok bare om tilvænning.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top