Tips til at få grønt ind på arbejdspladsen

Der er flere grunde til at skabe et grønt miljø på arbejdspladsen. Et grønt arbejdsmiljø kan eksempelvis handle om at sætte fokus på en sundere kost. Det kan også være at sørge for, at kontoret er indrettet med planter. Både sund kost og planter bidrager på hver sin måde til at skabe energi hos medarbejderne. Energi er helt essentielt for at opnå en effektiv arbejdsgang. Vil du gerne gøre lidt ekstra for at give dine medarbejdere et noget mere energi i løbet af arbejdsdagen, så får du i dette blogindlæg nogle simple tips.

Server frisk frugt hver dag

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle danskere dagligt indtager seks stykker frugt og grønt. Frugt og grønt bidrager med en række gavnlige vitaminer og mineraler, som er essentielle for menneskets ve og vel. Det betyder også, at frugt og grønt giver energi og et bedre humør. Samtidig er der flere former for frugt – eksempelvis de velkendte bananer – som bidrager til at øge koncentrationsevnen. Hvis man tager alle disse positive aspekter i betragtning, er det oplagt at tilbyde frisk frugt til medarbejderne på kontoret. Skal frugten være ekstra lækker og nærende og have en god kvalitet, kan du vælge en økologisk frugtkasse. Fordelen ved at få leveret en frugtkurv til firmaadressen er, at udvalget og frugtkassens størrelse nemt kan tilpasses efter behov og smagsløg. Leveringen indeholder typisk almindelige frugter som bananer, pærer og æbler, som bliver akkompagneret af sæsonens frugter. Med en økologisk frugtkasse er der rig mulighed for at blive introduceret for frugt, som du ikke er stødt på før.

Dekorationer påvirker humøret positivt

Det er ikke kun en sund formiddags- eller eftermiddagssnack i form af frisk frugt, der hjælper på humøret i løbet af arbejdsdagen. Mens du sætter tænderne i frisk og smagfuld frugt, kan du nyde synet af grønne dekorationer rundt omkring på kontoret. Afhængigt af kontorets indretning samt kontorets lysindfald og vinduer kan det være en lille eller stor udfordring at holde liv i grønne planter. Ikke desto mindre er det en god idé at dekorere kontoret med grønne planter og blomster i forskellige farver. Hvis du gerne vil undgå at skulle pleje planter og at træde rundt i visne blade, er kunstige blomster, planter og dekorationer en ideel løsning. Både de grønne planter og de farverige blomster kan bidrage til at øge energiniveauet hos medarbejderne. Eksempelvis vil planter i grønne nuancer påvirke energien grundet følelsen af frihed. Når der skal vælges blomster, er det vigtigt, at farverne skaber kontraster. Mennesker har brug for at kigge på farver, der giver ro og energi. Blomster i blå og grå nuancer giver en fornemmelse af afslapning og orden. Omvendt er gul en farve, der signalerer beslutningstagning og klar tænkning. Gule nuancer er desuden med til at stimulere nervesystemet og forbedrer koncentrationen og hukommelsen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top