WordPress tema: 4 designtips der får dine læsere til at slikke deres skærm

Du skriver fremragende indhold for at tiltrække læsere. Loyale læsere der på sigt vil lære dig at kende, lytte til dig og stole på dig.

Men hvad hvis du aldrig får læserens opmærksomhed til at starte med?

Hvad hvis dine læsere kun tager et kig på dit fremragende indhold, men fortsætter videre fordi dit WordPress tema er kedeligt, forvirrende eller direkte grimt?

På den måde mister du dem allerede inden du når at få sagt “Hej”.

Sidder du med en bange anelse for din egen blog nu? Så er i dag din heldige dag. Vi guider dig nemlig gennem 4 tips, der får din blog til at fremstå så skarp og lækker, at du skal advare dine læsere mod at slikke deres skærm.

Dit WordPress tema og det endelige design er det første dine besøgende ser. Det er designet, der byder dem velkommen og gerne skal give dem lysten til at læse indholdet.

Du kender sikkert udtrykket “at sælge lort forklædt som lagkage”. Omvendt kan man også sige, at en blog med godt indhold og et grimt design svarer til at servere lagkage forklædt som lort. Hvor mange vil overhovedet nå at smage lagkagen?

1. Hvem læser din blog?

At kende sin målgruppe er alpha og omega når du skal udvælge det perfekte design til din blog.

Det vil især være behjælpeligt at vide, hvilken aldersgruppe og hvilket køn du primært skriver til. Disse informationer kan du have i baghovedet, når du kigger efter et design.

Det design du er på udkig efter, varierer selvfølgelig meget alt efter om du skriver en fitnessblog eller om du skriver en bolig- eller indretningsblog med fokus på det stilrene og minimalistiske. I sidstnævnte tilfælde virker et design med et væld af funktioner og pangfarver naturligvis knap så godt.

Find frem til din målgruppe og kig lidt på, hvad andre blogs i samme målgruppe gør godt, så har du lidt at gå ud fra i jagten på et godt design.

2. Sig det med billeder

At finde billeder der passer til et blogindlæg og WordPress tema kan være en besværlig og tidskrævende opgave, men ikke desto mindre er det utroligt vigtigt.

Du kan skrive det mest fantastiske indlæg, men uden billeder kommer ordene til at stå meget alene. Indlægget virker ikke nær så indbydende, hvis ikke det præsenteres med passende billeder.

Billeder skaber blikfang og bliver hurtigt bearbejdet. Hvis du vælger de rigtige billeder, vil de fungere som en indgang til dit blogindlæg. Det vil lokke den besøgende til at læse overskriften.

3. Mobil, mobil og atter mobil

Det kan ikke komme som en overraskelse at flere og flere bruger mobiltelefonen når de læser blogs.

Sandsynligheden for at de fleste af dine besøgende kommer fra mobilen er rimelig stor. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du sørger for, at din blog bliver præsenteret bedst muligt på mobilen.

Grundet den meget lille skærm bliver det især på mobilen utroligt vigtigt, at du skærer overflødige ting fra i dit WordPress tema og kun præsenterer det mest væsentlige for dine besøgende.

Derudover er opsætningen af dit indhold utroligt vigtigt. Hav in mente at lange afsnit virker meget tunge på mobilen. Sørg for at bryde det op i bidder og gør meget gerne brug af underoverskrifter, fed tekst og især lister.

4. Brug tid på præsentationen af dine indlæg

Som nævnt i punkt 3 er præsentationen af dit indlæg især vigtigt på mobilen, men det gælder så sandelig også på tablet og computer.

Gider du selv at læse en længere tekst, hvor der ikke er hverken underoverskrifter eller andre opdelinger af afsnittene? Jeg gider i hvert fald ikke.

Sørg for at lave opdelinger i dine indlæg og, hvis muligt, brug lister! Læsere elsker lister!

WordPress tema : 2 gode valg

Vi har fundet et par sider, hvor du kan finde rigtig flotte WordPress skabeloner til overkommelige priser. Brug lidt tid på at kigge forskellige designs igennem med vores tips i baghovedet og find blogdesign, der præsenterer dit indhold som det fortjener.

ThemeForest

Creative Market

Vi har besluttet os for at gøre arbejdet lidt nemmere for dig. Derfor har vi udvalgt 2 WordPress temaer, som vi mener overholder et par generelle kriterier for et godt blogdesign:

  1. Overskueligt og brugervenligt
  2. Mobilvenligt
  3. Mulighed for individuel tilpasning

Rosemary

Wordpress tema "Rosemary"

Download
Pris: 39$

Florence

Wordpress tema "Florence"

Download
Pris: 44 $

3 thoughts on “WordPress tema: 4 designtips der får dine læsere til at slikke deres skærm”

  1. Det har virkelig hjulpet mig meget, at bruge lidt tid og penge (50usd) på at købe det rigtige tema fra starten, fremfro at sidde og okse med et gratis tema og 100+ plugins for at få de funktioner jeg ville have.

    Ekstra bonus: siden er væsentligt hurtigere uden alle de plugins hehe 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top