3 tips til dig der vil starte en blog

3 tips til dig der vil starte en blog

Siden blogging blev populært i starten af dette årtusinde har hundredevis, ja måske endda tusindvis af blogs set dagens lys. Der bliver blogget om alt mellem himmel og jord, og i princippet kan alle starte en blog, hvis de har noget at skrive om. Her får du tre gode råd til at komme godt fra start med din blog.

Men hvad skal man blogge om? Det bestemmer du selv. Måske har du en hobby, du gerne vil dele med andre, eller måske er du ekspert i et eller andet. Der er frit valg på alle hylder.

Skab indhold, folk har lyst til at læse

En forudsætning for at drive en blog er at man kan skrive og vel at mærke noget relevant indhold, som læserne synes er spændende, så de kommer igen. Som besøgende på bloggen skal man føle, at man “får noget med hjem” og at det man læser, giver værdi. Del ud af dig selv og spar ikke på tips og tricks og ikke mindst gode billeder. Herudover er det også meget populært med en konkurrence i ny og næ, hvor du stiller flotte præmier på højkant, f.eks. et iPhone 13 Pro Max Mobiletui, en bog eller måske et kroophold. Hvis du er god, kan du få sponseret præmierne, så du ikke selv skal ud at købe dem.

Kobl sociale medier på og kom længere ud

Når du har en blog, skal du gøre det let for brugerne at besøge den. Vi får så mange input hele tiden at det kan være svært at huske på jævnligt at besøge de blogs, vi gerne vil, så derfor bør du koble nogle sociale medier som f.eks. Facebook eller Instagram på, hvor du skriver en teaser og linker til selve blogindlægget. På den måde får læserne besked om dit blogindlæg i deres respektive feeds og bliver dermed nærmest taget i hånden og fulgt ind på din blog.

Svar på kommentarer

Hvis man vil have succes med sin blog, er det vigtigt, at læserne kan mærke, at der er et menneske bag ved teksten og de flotte billeder. Det er derfor vigtigt, at du gør dig umage med at svare på kommentarer, som læserne skriver til dine indlæg. Det er muligt at deaktivere kommentarfunktionen, men det må frarådes, da læserne gerne vil føle sig set og hørt. Ikke mindst er kommentarer ofte komplimenter, hvor læserne udtrykker deres glæde og taknemmelighed for dine skriv, og man kan føle sig såret, hvis der ikke bliver svaret, når man har brugt tid på at sige tak.

Du kan imødegå nogle af spørgsmålene i kommentarsporet ved allerede at svare på dem i selve blogindlægget. Har du en madblog kan du med fordel til sidst skrive en slags FAQ, hvor du spørger “Kan retten fryses?” og dernæst svarer “Ja det kan den” og så fremdeles, således at du ikke bruger alt for meget tid på at svare på trivielle spørgsmål, der måske endda bliver stillet flere gange af forskellige læsere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top