Sådan laver du 301 redirect på dine blogindlæg

Der findes flere situationer hvor det vil være relevant at indsætte redirections, som er en viderestilling fra én URL til én anden URL. Dette kan være fordelagtigt i forskellige situationer bl.a. ved opgradering fra blogindlæg til kategori, fejlagtig sletning af blogindlæg, SEO optimering af gamle blogindlæg eller hvis du ønsker at udnytte værdien af en gammel blog. Der vil være mange situationer, hvor en 301 redirect vil være løsningen for dig, og står du i sådan en situation, så vil dette indlæg kunne guide dig.

Hvorfor skal du anvendes redirects?

Helt simpelt, så skal du viderestille en URL således, at besøgende som kommer til den gamle URL automatisk bliver ledt over til den nye. F.eks. vil problemet opstå, hvis et af dine blogindlæg har et link fra en anden blog, og du efterfølgende ændre URL’en, så vil besøgende møde en fejlside (se billeder herunder).

1 - 404-fejl på en blog
Sådan kan en fejlside på din blog se ud, og fremgår hvis der ikke er noget på den pågældende side (f.eks. hvis du har ændret din URL).

Udover at dine besøgende kommer til det rigtige indlæg, så vil benyttelsen af de korrekte redirects også have en effekt når det kommer til søgemaskineoptimering (SEO). Ved ikke at have de rigtige redirects, så vil du miste den værdi, som et link fra en ekstern blog biddrager med.

Sådan opsætter du 301 redirects

Igennem WordPress skal du blot hente følgende plugin, som vi vil tage udgangspunkt i vores guide (blogspot? læs længere nede). Der findes flere forskellige plugins, med forskellige brugerflader, som dog alle virker på samme simple måde.

 1. Installer plugin’et.
 2. Find plugin’et under Tool og Redirectio.
 3. Indskriv den gamle URL under Source URL.
 4. Indskriv den nye URL under Target URL.
 5. Tryk på Add redirection. 

 2 Sådan indtatser du din redirection

Når alt dette er udført, så kan du teste resultat ved at besøge den gamle URL. Hvis denne URL hurtigt ændre sig til den nye URL, så skulle alt være i orden.

Hvad så hvis jeg har disse fejl-sider ud at vide det?

Hvis man ikke er bekendt omkring brugen af redirects, så hænder det ofte, at man har ændret i sine gamle indlæg og dertilhørende URL’er. For at få styr på dette, så kan det være en fordel at benytte Google Webmaster Tool til, at finde opståede 404-fejl sider. Du kan læse mere omkring hvordan du benytter Google Webmaster Tool her, samt hvordan du får Google Webmaster Tool på din blog her.

Hvad nu hvis jeg benytter blogger/blogspot?

Hvis din blog ligger på blogger-platformen, så er det samme teknik du skal anvendes, men det er en anden teknik du skal gøre det på. Læs dette indlæg, som fremviser dig hvordan du benytte 301 redirects på blogger.

3 thoughts on “Sådan laver du 301 redirect på dine blogindlæg”

 1. Tusind tak for hjælpen endnu en gang! 🙂 Jeg har nu endelig fået taget mig sammen til at rette op på mine kategorier på min blog, og for at undgå Error 404 har din guide været en succes… Tak for nogle gode og meget brugbare guides.

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Anne

   Godt du kunne bruge guiden 🙂 Dejligt at den kunne hjælpe dig 🙂
   Det er altid federe med de rette kategorier – men sjældent noget man tænker over fra starten 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top