Hvordan gør du brug af en gammel blog?

gamle blogs_2

Det hænder ofte, at bloggere påbegynder flere blogs, før de finder den helt rigtige, som de ønsker at blogge videre på. I denne situation har man flere muligheder som kan være med til, at give værdien fra de enkelte blogs videre, til den blog man ønsker at forsætte med. Dette indlæg viser dig hvordan, du bedste muligt udnytter denne værdi.

Der findes mange måder hvorpå du kan udnytte værdien af dine gamle blogs, vi har udvalgt 3 af disse, som vil blive forklaret i efterfølgende.

Viderestilling af hele domænet

Man ser ofte, at bloggere enten skriver et indlæg med ”min blog er flyttet..” eller slet intet skriver. Men ingen af disse måde er særlig optimale, når det kommer til at styrke din primære blog. Den nemmeste måde er, at viderestille hele bloggen således, at alle som komme ind på den, bliver viderestillet til den eksisterende blog.

Ved at gøre dette, så får du alt den værdi som den gamle blog har optjent, overført til den blog du ønsker at videreføre. Dette hjælper primært i forhold til SEO, men også på de potentielle faste læsere, som den gamle blog får. Den løsning som vi linker til her, viderestiller hele din gamle blog, til forsiden på din primære blog. Denne løsning kan benyttes, hvis du ikke ønsker at have de enkelte indlæg fra den gamle blog, på den eksisterende blog (dette sker ofte, hvis du f.eks. har ændret fokus for bloggen).

 • Blotspot til andet domæne (Her)
 • WordPress til andet domæne (Her)

I de fleste tilfælde vil det være bedst, at flytte alt indholdet fra den gamle blog, til din nye blog, og efterfølgende viderestille de enkelte blogindlæg. Dette gør således, at du ikke mister læsere og tager disse med til din nye blog.

Teknisk: når vi snakker omkring viderestilling, så går det ud på, at man fortæller besøgende igennem kildekoden, at indholdet er flyttet. Den metode som vi vil fremvises benytter en 301 redirection, som ofte er den mest korrekte metode. Praktisk betyder dette at man, inden indholdet bliver loadet, bliver viderestillet til den rigtige side.

Viderestilling af hver enkelt blogindlæg

Hvis man skal opnå det optimale resultat, og ikke spilde sit hårde arbejde, så skal man flytte hvert enkelt blogindlæg til den nye blog. Efterfølgende skal man opsættes viderestilling (310 redirect) af alle de enkelte blogindlæg.

Der er to faser af denne proces:

 1. Flyt alt indhold over på den nye blog.
 2. Viderestille hvert enkelt blogindlæg.

Når du flytter de enkelte blogindlæg til din blog i fokus, så går det tidligere arbejde ikke til spilde. Dette betyder at læserne af din nye blog, kan læse det gamle indholdet. Når viderestilling er sat op, så vil besøgende til de gamle indlæg, blive viderestillet til din nye blog. Det giver dig selvfølgelig flere besøgende, men også mulighed for erhvervelse af nye faste læsere.

 • Blotspot til andet domæne (her)
 • WordPress til andet  domæne (her)

Skabe links til din nye blog

Som de fleste bloggere ved, så er links til din blog værdifulde. Når vi snakker omkring søgemaskineoptimering for bloggere, så betyder links en del og dette kan du bruge til din fordel. Hvis der er grunde til, at du ikke vil viderestille (301 redirecte) din gamle blog, og din primære blog mangler links, så kan dette være løsningen for dig.

Ideen er at du forsætter med at blogge på den gamle blog, men formålet er nu, at skrive blogindlæg med links til din primære blog. F.eks. hvis du har et godt indlæg på din primære blog, som skaffer en masse trafik med en dertilhørende god placering på Google. Du føler dog, at indlægget kan gøre endnu bedre. Derfor skriver du et blogindlæg omkring emnet med en ny vinkel (eller et relaterede emne) på den gamle blog. I dette blogindlæg linker du til det pågældende indlægget på din primære blog – og på denne måde, giver den et link og mere værdi.

Hvorfor skal du udnytte dine gamle blogs?

Der er flere grunde til, hvorfor du skal udnytte dine gamle blogs, men vigtigst af alt så er det for, at få mest mulig værdi tilknyttede din primære blog. Hvis dine gamle indlæg har opnået en god placering på f.eks. Google, vil det være ærgerligt ikke at give de besøgende mulighed for, at læse dine nye indlæg på din eksisterende blog. Hvis en ekstern blog har linket til dit gode blogindlæg, så vil det være ærgerligt ikke at  få værdien og de besøgende, over på din primære blog. Det handler alt sammen om, at optimere mulighederne for din primære blog. 

2 thoughts on “Hvordan gør du brug af en gammel blog?”

 1. Hejsa
  Jeg er i fuld gang med at lave en ny blog i wordpress og planen er så at importere den gamle blog fra blogspot over i og derefter rykke det hele ind på min blogspot blogs domæne. Hvad vil det så betyde for mig i forhold til google søgninger hvor jeg ligger ret fint ?

  1. Hej Anette

   Fedt du forsøger dig med WordPress 🙂 Hvis du blot flytter over uden at gøre mere, så vil du meste din opbygget værdi overfor Google. Derfor skal du forsøge enten A) at få flyttet alle links til din blog eller B) Viderestille alt fra den gamle blog til den nye.

   Vi vil anbefale at gøre den sidste løsning. Du kan læse mere omkring hvor Mette har gjort det for hendes blog her: https://unitate.dk/case-mettevinther-dk/

   /Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top