Bland din blog med din rejse

Uanset om du er nyudklækket blogger eller er erfaren inden for feltet, så har du formentlig opdaget dilemmaet ved, at få fritid og seriøs blogging til at gå op i en højere enhed.

Hvis drømmen om en backpackerrejse endelig står for døren, og rygsækken ikke lige bugner med plads til din laptop, hvad gør man så? At sætte din blog på pause ville være en skam. Dels fordi der altid vil være et antal læsere som hopper fra, hvis din blog er stillestående over en længere periode.

Det også ofte hørt at skribenten bag mister interessen, og får svært ved at vende tilbage til skrivearbejdet, hvis bloggen får lov at stå uberørt hen over flere måneder. Du kan selvfølgelig også vælge, at forberede en række indlæg inden du rejser, så der jævnligt er liv på bloggen.

Blog på rejsen

Din personlige udvikling

Som rejsende fyldes dit sansebarometer hurtigt til bristepunktet og oplevelserne er mange. Hvilket sted er mere oplagt at dele alle disse indtryk, end gennem velskrevne tekster på din blog? Uanset hvor i verden du begiver dig hen, og hvad formålet end måtte være, så er en computer stort set altid til rådighed i perioder.

Når du en gang lander i Danmark igen, kan du læse din blog igennem og betragte værket, som en smuk scrapbog fra din store oplevelse. Dette må om noget være en fantastisk måde at mindes dine udskejelser på. Hvis der er tale om en længere rejse, kan man ligeså enten dedikere et område på bloggen til disse indlæg eller starte sig en separat rejseblog.

Læs mere » Sådan laver du en rejseblog

Inspirer dine læsere

Så hvad får dine læsere ud af dit udenlands blogging-projekt? Selvom Danmark er smuk, så kan verdens øvrige skatte bare dét mere inspirerende at se på. I hvert tilfælde har en blog aldrig skadet af lidt variation.

Om end du skyder dine feriebilleder fra en safaritur gennem Tanzania, eller foran Eiffeltårnet i Paris, så er der helt sikkert en læser derude, som vil finde dine nye omgivelser forfriskende. Ydermere er rejser meget velkendt et fantastisk sted til at genoplade, filosofere over livet, og sætte sig nye mål, og det skal der helt sikkert komme nogle fantastiske indlæg ud af.

Selvom ikke alle typer af blogs, ligger op til dine rejseindlæg, så gør rigtig mange. F.eks. kan en madblogger sagtens skrive omkring maden på rejsen, en boligblogger omkring landets særpræget tendenser og en livsstilblogger omkring dagligdagen.

Blog - planlægning

Tre tips til et rejse-indlæg

Slutteligt kommer her tre forslag til, hvad dine indlæg kan handle om, når du blogger på farten. Det er altid en god idé, at forberede sig hjemmefra på, hvad der kunne være spændende, at videregive i tekstformat under din rejse.

  1. Storbyguides

Besøger du en af verdens smukke berigede storbyer, så er en guide altid et godt udgangspunkt for et blogindlæg. Disse indlæg kan også nemt flettes sammen med dine personlige hobbyer.

Er du eksempelvis en madentusiast, så udarbejd en gennemført restaurant-guide. Har du derimod et kunstnerisk sind, så markér et kort med de museer og monumenter, som du finder mest interessante.

  1. Sprogguides

Der er altid nogle sætninger, som er gode at kunne, inden du besøger et givent land. Om end du ønsker at lære dine læsere, at bestille to øl på spansk eller hilse høfligt på kinesisk, så vil en sprogguide med sikkerhed falde i god jord hos nogle læsere. Her kan du give dig i kast med opgaven selv, eller få hjælp udefra.

  1. Tips og tricks

Inden man sætter kurs mod en ny og fremmed verdens-destination, så er det altid rart at være forberedt. Tips og tricks til et givent land, kan eksempelvis være, hvor det er billigt at veksle valuta, eller hvilke gader man bør holde sig fra når mørket falder.

En fantastisk kombination

At blogge har aldrig været noget som kunne puttes i en kasse eller sættes i bås. Blogging er tværtimod en fælles rejse med skribenten som anfører. Derfor passer branchen mindst lige så godt til livet på farten, som den er velfungerende fra din idylliske og trygge Vesterbro-lejlighed.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top