Få Bloglovin på din blog

Din blog er nu blevet oprettet, og du skal nu have samling på alle de bloglæsere som du har. Der findes flere metoder at gøre dette på, og en af de metoder som er blevet meget populær blandt danske bloggere, er Bloglovin. I denne guide vil vi fremvise hvordan du kan oprette dig på Bloglovin, samt hvordan du indsætter ikon på din blog. For at gøre det endnu bedre, så slutter vi af med nogle enkelte tips til, hvordan du får flere følgere på Bloglovin.

<Step 1> Oprettelse af Bloglovin-profil

Besøg hjemmesiden Bloglovin, hvor du øverst skal vælge Sign up. Dette giver dig muligheden for, at oprette dig igennem din Facebook-profil eller med din e-mail. Vælg den løsning som du foretrækker, og opret en profil.

1 signup hos bloglovin for din blog Så snart du har oprettet dig hos Bloglovin, så skal du blot aktivere din profil igennem den e-mail du får fremsendt. Så snart du følger dette link, vil du blive ledt til Bloglovin, hvor du kan færdiggøre din profil.

e-mail fra Bloglovin omkring blog oprettelse

3 oprettelse ved bloglovin

Så snart du har gennemført de få skridt som Bloglovin viser dig, så har du fået oprettet din Bloglovin-profil, som du kan benytte til at følge andre blogs. Den profil du har oprettet er en profil, hvor du kan samle alle de blogs som du vælger at følge, og på den måde, få fremvist deres indlæg i en kronologisk rækkefølge. For at tilknytte din egen blog, så skal du øverst vælge det blå hjerte og Your blog.

4 Vælg Claim blog på bloglovin

<Step 2> Tilknytning af din blog til Bloglovin

Så snart du har valgt, at du vil tilknyttet din blog, så skal du blot claime denne ved at indskrive din blog URL. Det er vigtigt at du skriver http://DITNAVN.dk, og ikke blot indsætter DITNAVN.dk. Hvis du har gjort det rigtigt, så skulle du gerne få fremvist et billede som herunder.

5 claim blog

Så snart du har valgt din blog (der vil formentlig kun være en blog), så får du fremvist en kode, som du skal benytte til, at bevise at du er ejeren af bloggen. Denne kode skal indsættes i et indlæg på din blog således, du kan bevise at du ejer bloggen.

6 kodestykke til indsættelse på bloggen

Denne kode skal du blot kopier ind på din blog. Dette gøres nemt igennem et indlæg, som vi viser i næste step.

<Step 3> Indsættelse af Bloglovin-kode på din blog.

Den kode du får fremvist skal indsættes i et indlæg for at bevise, at du ejer bloggen. Du kan enten vælge at indsætte den i et tomt indlæg, og slette dette efterfølgende, eller indsætte den i bunden af et eksisterende indlæg. Først når du har indsat denne kode på din blog, kan du trykke Claim blog.

7 indsæt koden

Koden indsættes i det som hedder Text-editor, som er er lavet for at håndtere HTML-kode, som koden fra Bloglovin er. Når du trykker over i Visual-editor, vil du kun se teksten Follow my blog with Bloglovin. Du skal udgive indlægget, men kan dog slette det senere, det skal blot være tilgængeligt, når du claimer din blog på Bloglovin. Når du claimer bloggen på Bloglovin, så vil følgende side blive fremvist.

8 Resultat af at du har indsat koden

<Step 4> Sådan kan du benytte Bloglovin

Udover at du kan benytte Bloglovin til, at skabe et sted for dine trofaste følgere at læse dine indlæg (i Step 5 viser vi hvordan du sætter det på din blog), så kan du også benytte Bloglovin til meget andet, som vi hurtigt gennemgår.

Personlige oplysninger

Under Your profil og Edite your profil har du mulighed for, at rette oplysninger omkring dig selv. Hvis du er personlig på din blog, kan det være en fordel, at nedskrive alle oplysningerne her samt indsætte et billede af dig selv. Du har mulighed for at skrive en kort tekst omkring dig selv, som kort fortæller omkring dig og din blog. Herudover kan du nedskrive hvor i verden du befinder dig. Har du flere blogs, så kan du tilføje disse på siden.

Hvis du ønsker at benytte Bloglovin til selv at følge blogs, så kan det være en fordel under Other på samme side, at vælge I don’t want frame.

Tilføje blogs du vil følge

Hvis du ønsker at følge blogs igennem Bloglovin, så kan du under Edit blogs you follow, tilføje de blogs som du ønsker at følge.

10 tilføj blogs du føler til Bloglovin

Som noget nyt, kan du tilføje grupper således, du kan inddele dine blogs i forskellige grupper. F.eks. kan du oprette en ”mode blogs”, ”DIY blogs” og ”Personlige blogs”. Valget er helt op til dig.

Tilføj venner

Udover at følge din blog så tillader Bloglovin også, at man følger selve personen bagved bloggen. Dette kan du gøre ved at tilknyttet din Facebook profil til Bloglovin, og derigennem finde ud af om du har venner på Bloglovin.

11 tilføj venner på bloglovin

Når du søger på blogs, så kan du både se selve bloggen, men også selve personen bagved bloggen. Dette giver dig muligheden for at følge begge. Når du søger på en blog, så vil du blive fremvist billedet som herunder, hvor du blot skal trykke på Follow, og så bliver denne blog tilføjet til din profil. Dette betyder at bloggens nyeste indlæg vil poppe op i dit ”feed”, når du er blogget ind på Bloglovin.

12 Følg bloggen på bloglovin

Som det fremgår, så kan du også se hvem personen er bagved bloggen, og hvis du trykker på dette navn, så vil du få mulighed for, at følge denne person.

13 Følg en person på Bloglovin

<Step 5> Valg af Bloglovin ikon til din blog

Under hjertet finder du muligheden for at tilføje en knap til din blog, og Bloglovin giver dig flere muligheder for at gøre dette.

14 Insæt Bloglovin på din blog

Du får både muligheden for, at tilføje små knapper med Follow me on Bloglovin, som kan være rigtig gode at benytte, de har dog ikke det store blikfang. Ønsker du mere blikfang, så kan du benytte store badgets, som fylder mere, men også skaber mere blikfang. En af disse har endda bevægende elementer, som har endnu større blikfang.

15 Store bloglovin ikoner

Den sidste mulighed du har at benytte er en tæller, som fremviser hvor mange følgere du har på Bloglovin. Det er ikke alle der vælger at benytte dette, men valget skal være op til dig. Mange venter også indtil de har en vis mængde før, de indsætter dette på bloggen, i næste step fremviser vi hvordan du indsætter disse på din blog.

<Step 6> Indsættelse af Bloglovin på din blog

Du vælger det Bloglovin ikon som du ønsker at indsætte på din blog, og trykker på Get this icon, som fremgår lige under de forskellige Bloglovin ikoner.

16 Få HTML-koden fra Bloglovin

Koden skal blot kopieres og indsættes i en Text-boks under Appearance, Widgets (På din blog).

17 Indsættelse af koden i Text widget

Det kan være forskelligt fra tema til tema, hvor på bloggen du har mulighed for, at indsætte disse widgets – og derved hvor du kan indsætte dit Bloglovin ikon. Nogle af de almindelig steder er i ”sidebar” som det ses på her på Unitate, hvor der i venstre side ses seneste indlæg, arkiv og så et Bloglovin ikon.

Visse temaer giver også mulighed for, at indsætte widgets i bunden (f.eks. som det ses ved mange BloggersDelight blogs) eller i toppen (ofte kun helt små ikoner). Så snart du har indsat denne kode og trykket Save, så har du fået indsat Bloglovin ikon på din blog, og kan nu begynde at få en masse faste følgere.

(Bonus information) Ønsker du at indsætter en tæller, som fremviser dit antal følere, så skal du blot hos Bloglovin få koden til denne, og indsætte den i samme widget under den eksisterende kode.

Få flere følgere på Bloglovin!

Først of fremmest skal du have styr på din blog, og skrive nogle rigtig gode indlæg, som folk gerne vil komme igen og igen for at læse. Men når der er styr på dette, så er her nogle råd, som du kan bruge til at få flere følgere.

1. Link til profil. Indsæt link til din profil i dine indlæg (f.eks. i bunden). Det kan også være en ide, kun at gøre dette i indlæg som du mener betegner din blog bedste, og som folk kan forvente flere af. Gør opmærksom på, at du skriver sådanne gode indlæg fremover.

2. Konkurrencer. Opret konkurrencer (kendt som giveaway) hvor du giver deltagende mulighed for, at følge dig på Bloglovin (og andre sociale medier, som f.eks. Instagram). Du kan også stille det som krav at følge dig på udvalgt sociale medier, for at kunne deltage i konkurrencen.

3. Netværk. Findes der steder hvor dine potentielle læsere er? Både medbloggere og bloglæsere, som har den interesse, som du ønsker at dække med din blog. Her skal du ikke kun tænke online men også offline. At skabe en personlig relation til disse personer, kan være med til at få læsere til din blog og følgere til din bloglovin.

4. Kontakt til store bloggere. Find medium/store bloggere indenfor dit felt, begynde at følge disse på Bloglovin (både bloggen og personen). Dette følges op af jævnlige kommentarer på personens blog samt personlige e-mail (når/hvis dette er relevant). På sigt vil de blive opmærksomme på dig og din blog, og når de begynder at like dine indlæg og følge dig på Bloglvin, så vil deres læsere blive opmærksom på dig. (Kan være en krævende strategi).

5. Forums. Gør opmærksom på din blog og dertilhørende Bloglovin i relevante forums på nettet. Der findes mange store forums indenfor næsten alle nicher, find din og skabe et omdømme. På sigt kan du gøre opmærksom på din blog og Bloglovin. (NB: ikke alle forums tillader at du linker til din blog i forumindlæg – du kan dog benytte din signatur til dette også). Find alle guides omkring sociale medier her.

 

Bloglovin vil ikke tilføje blog

Er din blog helt ny, så kan det være svært at tilføje Bloglovin til denne. Og der kan være situationer, hvor der ikke er andet at gøre end at kontakt Bloglovin. Der er dog enkelte ting du kan prøve inden.

Det første du skal gøre er, at søge efter din blog URL i søgefunktionen i øverste højre hjørne (dvs. ikke i “claim blog”-søgefeltet). Resultatet skulle gerne være, at du får en side som herunder, og at Bloglovin ikke kan finde din blog.

Bloglovin vil ikke tilføje blog

Herefter skal du blot vælge “Add blog to Bloglovin”, hvor du får fremvist følgende skræm. Når du indtaster din URL her, vil du ofte skulle igennem et par forsøg, før du før din blog findes. Prøv f.eks. at lade den stå i en time og forsøg igen, hvis din blog ikke findes.

Bloglovin vil ikke tilføje blog-2

Så snart din blog er fundet, kan du går tilbage til de tidligere trin af denne guide, og “claim blog” igen. Nu vil bloggen komme frem, og du kan forsætte med at koble din blog op til Bloglovin.

 

Fandt du denne guide brugbar? Så følg os på Bloglovin og bliv opdateret omkring de nyeste guides og tips&tricks til at blogge. Følg os lige her.

23 thoughts on “Få Bloglovin på din blog”

 1. Pingback: Sociale medier på din blog - Unitate

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Malene

   Jeg er ikke 100% sikker på, hvordan bloglovin får der billeder, men tror dette er løsningen. Har du benyttet et “featured billede” for din indlæg? Det billede som vælge som featured billede, er som regel det som benyttes på Bloglovin 🙂 Du kan vælge dette billede direkte fra dit indlæg (formentlig sidste boks i højre side).

   Hvis dette ike løser problemet, så har vi én ting mere som måske gør 🙂 Så lige endelige en besked, når du har prøvet dette 🙂

   /Nicolaj

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Marie

   Tillykke med bloggen 🙂
   Har du fulgt guiden her? Du skal nemlig først “tilmelde” din blog, før du kan se den derinde 🙂
   Følg step 1 i denne guide, og når du har modtaget din godkendelses-email fra oprettelsen, så kan du finde din blog 🙂

   /Nicolaj

   1. Tak for dit hurtige svar 🙂
    Jeg havde en profil på Bloglovin, men den kunne ikke finde min blog http://www.mariececilie.dk. SÅ nu har slette min profil på Bloglovin og oprette en på ny. Men den kan stadig ikke finde min blog. Kan det være noget på bloggen der gør det? Den er lavet hos WordPress.

    1. Nicolaj Nielsen

     Hej Marie

     Jeg har tjekket lidt op på det, og det kunne godt se ud som om, at der er problemer med dit rss feed (lidt teknisk, men det feed som Bloglovin “trækker” informationer fra). Udover at jeg kan se der muligvis er et problem med dit RSS feed (tjekket her: http://validator.w3.org/), så er det svært at vide hvad der skaber disse problemer. Du kan evt. prøve at hente nogle af de RSS plugins som du finder her, da de måske kan fikse problemstillingen.

     Hvis dette ikke lykkes, så vend lige tilbage, så må vi se om der er andre løsninger 🙂

     /Nicolaj

    1. Nicolaj Nielsen

     hej Christina

     Det er et problem som flere desværre har oplevet. Fejlen kan ligge 2 steder:
     1) Ved in blog (her skal du tjekke at dit RSS feed virker – f.eks. igennem dette link: http://validator.w3.org/)
     2) Hos Bloglvin (her skal du kontakte dem dirkte)

     /Nicolaj

 2. Hej Nicolaj,
  Jeg har det samme problem som ovenstående med at Bloglovin ikke kan finde min blog. Jeg har prøvet at gøre som du skriver, at checke mit RSS feed men jeg fatter intet af det som kommer frem. Søger jeg efter hjælp på bloglovin får jeg den samme besked. Min webadresse er http://www.gaiavita.dk.
  Du nævner noget om et RSS plugin, men hvilket og hvad gør det i så fald?
  MVH Tina

  1. Hej Tina

   Dit feed ser på overfladen fin ud – findes på http://www.gaiavita.dk/feed/ . De fejl der kommer er lidt svære at forstå, så jeg ved ikke hvorvidt det gør noget ift. Bloglovin. Hvis du har fulgt alle steps i denne guide, så bliver du nød til at sende dem en e-mail. De er heldigvis ofte gode til at svare.

 3. Hej Nicolaj
  Jeg har lavet en blog, fundet den på bloglovin og “claim”et den. Mit problem er nu, at den ikke kommer i bloglovin feedet. Man kan slet ikke se nogle af de indlæg jeg har skrevet. Jeg skrev til bloglovin, og de fortalte: “RSS feed do not contain entries”. Har du et forslag til, hvordan det kan ordnes? 🙂
  Blog: lykkesboeger.blogspot.dk

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Mette

   Der opstår desværre rigtig ofte fejl med blogs og Bloglovin – og især også med Blogspot. Fejlen ligger ved det “feed” som din blog udsender, som ikke er korrekt. Det skulle være på lykkesboeger.blogspot.dk/feed/. Jeg er ikke 100% inde i blogspot længere, men har fundet denne guide vedr. opsætning af dit feed. URL: https://support.google.com/blogger/answer/97933?hl=en

   Håber at dette vil løse dit problem.

  1. Hej Birgitte

   Det nemmeste, når det kommer til Bloglovin, er at kontakte dem direkte 🙂 Ofte kan de nemlig hurtig rette fejlen.

 4. Hej, tak for informativ intro til bloglovin:-). Jeg er endelig nået så langt, så jeg har fået lagt koden ind:-), men derfra er jeg meget i tvivl om hvad der skal foregå…. Og det med at lægge knap ind på blog – jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre. Min webshop er i prestashop og derunder ligger min blog også. Her kan man ikke umiddelbart få følgere, derfor er bloglovin perfekt for mig. Kan du guide mig til hvad jeg gør?
  Min blog er her: https://crocca.dk/blog.html
  Håber du kan guide mig det sidste stykke vej:-). God weekend. Mvh. Christa

  1. Nicolaj Nielsen

   Vi kender desværre ikke særlig meget til systemet, da det ikke oprindelig er et blog-system (men webshop). Men når du har fået det oprettet, som det lyder som om du har, så for du en html-kode, som kan indsætte i en sidebar. Jeg ved dog ikke, om du har sådan noget i dit cms. Det ser nemlig ikke sådan ud. En nem måde kan være, at du blot indsætter en knap i bunden af hver af dine blogindlæg 🙂

    1. Nicolaj Nielsen

     Hej Christa

     Tror desværre du er nød til at tage kontakt til din webudvikler (el.lign.), da dit CMS ikke er et blog CMS, kender vi ikke til det.

 5. Jeg har oprettet en profil på Bloglovin , hvordan får jeg nogle til at følge den ? Er total nybegynder til det her 😩

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top