Sådan benytter du billeder med det bedste resultat på din blog

Et billede siger mere end 1000 ord ifølge et gammelt ordsprog. De funger super godt som blikfang for dine blogindlæg, og sammen med overskriften er de med til, at skabe teaseren, der skal få folk til at læse dit blogindlæg. Har du store ambitioner med din blog, er det ikke kun vigtigt at indholdet er i orden. Også billederne, der bruges til de forskellige indlæg, skal være gode. Har du ikke erfaring med fotografering, kan det være nødvendigt at søge hjælp til gode blogger billeder – og vi giver dig de første tips til at tage gode billeder til din blog herunder.

hjælp til blogger billeder_indlæg

Et andet gammel ordsprog siger, at man ikke skal dømme en bog på dens cover. Det er selvfølgelig også indholdet af bogen, der er det vigtigste, ligeså vel som det er indholdet i dine indlæg der er det vigtigste. Men lad os være ærlige, hvor mange gange har man ikke stået med en bog, og bestemt om det var noget baseret på dens cover? Forstil dig at det er på samme måde, folk bedømmer dine indlæg – baseret på de anvendte billeder. Derfor er det vigtigt at tage gode billeder til din blog.

Vi har derfor prøvet at lave en hjælp til hvordan du tager gode blogger billeder, så du får de bedste billeder og forhåbentlig en endnu bedre blog. Læs hjælp til blogger billeder-guiden herunder, og bliv inspireret.

Hvorfor bruge billeder?

Brugen af billeder i dine blogindlæg er med til, at levere budskabet i dit indlæg med en større effekt. Det er altid nemmere at komme ud med dit budskab, hvis du på en eller anden måde også kan illustrere det – hvilket billeder gør. 

Menneskets hjerne er opbygget således, at vi har brug for en form for anker til at huske ting. Dette anker er ofte i form af billeder. Det er ikke naturligt at huske et budskab eller andet via tekst. Dette gør det vigtigt at bruge billeder i dine indlæg, som dine læsere kan tilknyttet til dit indlæg og din blog.

gammelt kamera

En tredje ting som gør det vigtigt at bruge billeder i indlæggende, er opdelingen de giver. Har du en forholdsvis lang tekst til dit indlæg, er det en god idé, at bruge billeder til at dele indlægget op. Det bliver hurtigt uoverskueligt at læse, hvis teksten står som en lang smøre. Bruger du billeder imellem, kommer det til at se mere overskueligt ud, og det vil derfor have større interesse for læseren at læse det. Helheldsudtrykket som fås de første 10 sekunder læseren er på blogindlægget, bestemmer hvorvidt indlægget læses færdigt, og om en interaktion med din blog vil være til stede efterfølgende.

Det værende sagt skal der selvfølgelige findes en gylden middelvej, når det kommer til billeder i blogindlæg. For mange billeder kan hurtigt gøre hele indlægget uoverskueligt at læse. Tag derfor et kritisk blik på dit indlæg og vurdere om mængden af billeder er passende. For mange billeder af det samme motiv i forskellige vinkler bliver hurtigt kedeligt at kigge på, så vurdere om det nu også er nødvendigt med 10 billeder af det sammen for at komme ud med din pointe (desværre er der ikke et fast antal, da vi har set indlæg som kunne klare 20 billeder og nogle som kunne klare 2 billeder).

Benytter du dig af lånte billeder i et indlæg, er det vigtigt at du husker, at kreditere personen eller bloggen hvorfra billederne kommer. Du ville sikkert også være træt af det, hvis du så en anden person bruge dine billeder, uden at kreditere dig eller din blog for det. Du kan også benyttes vores guide til hvordan du finder gratis billeder (kommer snart).

5 hurtige tips til at tage det perfekte blogger billede

  1. Tag mange billeder – du kan tage lige så mange billede, altid bedre med for mange, end for få. Det er ikke som i ”gamle dage” hvor der var 20 billeder på en film. Nutidens kamera tillader dig, at slette billederne igen lige så hurtigt, som du har taget dem, så du kan sikre dig at få et perfekt billede.
  2. Sørg for god belysning – tænk over hvornår på dagen du tager dine billeder i forhold til lyset. Du får ofte de bedste billeder hvis du tager dem i fuld dagslys. Find de steder i din lejlighed hvor lyset falder bedst og tag dine billeder her eller gå uden for og tag dem. Har du pengene, så kan du også investere i fotolamper.
  3. Sluk for blitzen – de fleste kameraer er indstillet til automatisk at tage billeder med blitz, hvilket sjældent er en god ide, da det udvasker farverne og gør billedet mere barsk. 9 ud af 10 gange, vil den indbyggede blitz ikke give gode billeder.
  4. Iscenesæt dine billeder – du må gerne snyde lidt med dine billeder og iscenesæt dem, så det ser mere spændende ud. Et opstillet billede gør det det også mere spændende for læseren at kigge på. Finde ud af hvilke gulve, væge, nipsting etc. I dit hjem, som gør sig godt på forskellige billeder. F.eks. har 2 typer gulv indenfor og et udenfor samt et bord, som vi benytter, når vi ikke benytter vores fotostudie.
  5. Tag close-up billeder – så der er fokus på detaljerne. Har du f.eks. en mode blog er det fint med billeder af hele dit outfit, men tag også nogle billeder hvor der er fokus på de forskellige detaljer i dit outfit. Dette vil også være med til, at der er større variation i dine billeder. Dette vil gøre sig gældende i næste alle former for blogs, om det er livsstil, mad, fitness eller noget helt andet.

Og til sidst, husk at det er okay at søge hjælp til blogger billeder fra andre blogger – se hvad de har gjort eller stil dem spørgsmål. Finde nogle bloggere som tager gode billeder og brug dem som inspiration til dine egne.

1 thought on “Sådan benytter du billeder med det bedste resultat på din blog”

  1. Pingback: Sådan finder du gratis billeder til din blog - Unitate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top