Få Instagram på din blog

0 Instagram i din sidebar på din blogDu har endelig fået oprettet din blog og står nu overfor valgt, at skulle benytte sociale medier til, at få flere følgere og bloglæsere. Til dette formål er Instagram en af de bedste sociale medier at benytte. I denne guide fremviser vi, hvordan du nemt og hurtigt får Instagram på din blog. Der er flere forskellige måder at få integreret Instagram på din blog, men den nemmest er igennem en widget, som fremgår af din sidebar. Sidebar, header eller footer er områder i dit CMS (vi anbefaler at du benytter WordPress), som tillader at du indsætter widgets. Alt efter hvilket tema du benytter på bloggen, vil resultat være forskelligt. Et af resultaterne kan f.eks. være som billedet herunder.

<Step 1> Opret en Instagram-profil

Det første skridt kan du faktisk ikke gøre igennem din computer, men er tvunget til at gøre fra din smartphone eller tablet. Hent Instagram appen i din app-store (iOs, Android eller Windows) og opret en profil igennem denne app.

<Step 2> Opret en profil hos Snapwidget

Besøg hjemmesiden SnapWidget.com og opret en profil. Så snart du er logget ind, skal du give Snapwidget adgang til din Instagram-profil.

1 login ved snapwidget

Så snart du har givet adgang, vil du blive ledt videre til dine indstillinger. På denne side har du mulighed for, at tilrette det færdige resultat således, du får det præcist som du ønsker.

2 Snapwidget indstillinger

Der er flere af indstillingerne som du kan rette i for, at få det hele til at passe ind på din blog. Når du har indtastet alle de oplysninger du ønsker, så trykker du blot på Get Widget. Herefter får du en HTML-kode, som du kan indsættes direkte på bloggen (dette viser vi i step 3).

Her er de indstillinger som du med fordel kan tilrette for, at skabe din helt egen personlige Instagram widget.

Source, i denne anbefaler vi at du vælger My feed. Dette giver dig muligheden for, at få fremvist dine billeder (som det fremgik af eksemplet øverst).

Your Domain, i dette felt indskriver du din blogURL.

Widget type, af dette er der forskellige indstillinger, som har afgørende effekt på det færdige design. Det vil være en fordel, at prøve dem alle af (jf. step 3)

Thumbnail Size, størrelsen på dine Instagram billeder. Her skal du tænke over hvor bred din sidebar er, samt om du ønsker et eller flere billeder ved siden af hinanden. Prøve at starte ud med 50.

Layout, her vælger du hvor mange billeder du ønsker i højden og bredden. I det øverste eksempel er det 2*2.

<Step 3> Indsættelse af Instagram koden på din blog

Når du godkender (ved at trykke på Get Widget) får du et stykke kode, som du nemt kan indsættes i din sidebar. Dette gøres ved at vælge Widgets under Appearance.

3 koden til instagram blog

Du kopier blot koden og indsætter den i en text-boks, som både kan håndtere almindelig tekst, men også HTML-kode, hvilket dette er. Du skal blot indsætte koden direkte, som det ses herunder.

4 Indsættelse af koden

 

(Vi har inden og efter koden indsat <center> og </center> for, at få hele Instagram boksen til at være i midten af selve widget området. Herudover er der indsat link direkte til Instagram profilen).

TILLYKKE, du har nu fået indsat en Instagram boks på din blog, som fremviser alle de billeder, som du uploader til Instagram fra din mobil. Du kan nu rette i koden på Snapwidget (layout, antal billede etc.) for på denne måde, at finde det bedste resultat. Koden indsættes bare løbende i boksen, og så kan du se resultaterne på bloggen. Alle guides til sociale medier her.

Har du andre måde at benytte Instagram på? Så skrive det endelig herunder, og hjælp andre bloggere. 

4 thoughts on “Få Instagram på din blog”

 1. Hej, jeg har prøvet at følge guiden, jeg gør præcis som anvist, men jeg kan bare ikke få det til at fungere. Skal jeg betale for det? Der kommer nemlig ikke noget frem når jeg bruger den kode jeg får..
  Hilsen Charlotte

  1. Hej Charlotte

   Snapwidget er gratis, så der er ikke der problemet ligger. Du har gennemført alle trin, og får en kode som ikke virker? Hvor længe har du ventet – har oplevet at der gik 30 min. før det kom første gang.
   Hvor på din blot indsætter du koden?

 2. Nu har jeg prøvet igen, og denne gang ventet, men der er ikke sket noget efter 3 kvarter? Jeg sætter koden ind i tekst widgeten i sidebaren (jeg har wordpress), det eneste der sker, er at koden bliver til et link som man kan trykke på, og så kommer mine instagram billeder frem på en anden side.. ?

  1. Hej Charlotte

   Desværre fungere det ikke altid, som vi gerne ville 🙂 Vi anbefaler Snapwidget, fordi det er nemt – men desværre ikke i denne situation. Det går galt et eller andet sted, og jeg ved ikke rigtig hvor. Så er der ikke andre muligheder, end at hoppe på et pluing – her vil jeg anbefale Enjoy instagram : https://wordpress.org/plugins/enjoy-instagram-instagram-responsive-images-gallery-and-carousel/

   Opsætningen tager en smule længere tid, men resultatet er godt 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top