Derfor skal du give din blog et ordentligt design

Når du har en blog, så er det indlysende at folk kommer for at læse, hvad du skriver og for at følge med i dit liv. Du skal bare huske på at for en blog, gælder samme princip som for en gryderet: Den kan være helt igennem fantastisk, men ser den forfærdelig ud, er det de færreste, der har lyst til at have noget med den at gøre.

ordentligt-design-2

Designet er et aspekt af din blog, du virkelig ikke bør nedprioritere. Det siges at man bruger ca. 1/10 del af et sekund, når det kommer til dannelsen af en hjemmesides førstehåndsindtryk. Og førstehåndsindtrykket er vigtigt. Har du en blog, der bruger comic sans og er overmalet med kikset clip-art på en hvid baggrund, så skal du nok ikke forvente at få lige så mange besøgende, som en blog hvis design er så lækkert, at man har lyst til at printe det ud og hænge op på væggen.

Her er et nogle gode råd, der kan hjælpe dig på vej til en pænere blog, med forhåbentligt flere besøgende:

1. Vær Kreativ.
Dette virker indlysende, men det er virkelig vigtigt at vælge et unikt design, der samtidig passer til hvad du skriver om. Skriver du eksempelvis en blog om moderne møbeldesign, så kan en ide være at vælge en minimalistisk stil, der samtidig er stilfuld og spændende, netop som de møbler du skriver om.

2. Der skal være sammenhæng mellem designet, og hvad du skriver om.
Som med eksemplet med bloggen om moderne møbeldesign – Så husk, at der skal være en tydelig forbindelse mellem bloggens indhold og dens look. Så fremstår den mere fuldendt. Der findes mange gode artikler på nettet om, hvordan du vælger den rigtige stilart til din blog.

3. Tilføj billeder.
Hvis du har en fotoblog, så siger dette mere eller mindre sig selv, men også ved andre blogtyper er det vigtigt at have et par billeder eller videoer. Du må hjertens gerne skrive lange artikler og indlæg på din blog, men selvom det er spændende, så er det de færreste mennesker, der har lyst til at blive mødt af en væg af ren tekst. Åbner du en lærebog, så er der også tilføjet billeder for at gøre læseoplevelsen mere interessant. Dette princip gælder i høj grad også for din blog.

4. Din blog skal være funktionel.
Når du laver en blog, så husk at den skal være overskuelig, intuitiv og let at bruge, så flere mennesker kan læse dine indlæg! Hvis du sidder, og er i gang med at tilføje et element i designet, så spørg dig selv: “Vil dette forvirre mine læsere?”. Hvis ja, så prøv at find på en anden løsning! (Vi ved du kan! 😉)

5. Vær bevidst i dit brug af skrifttyper.
Skrifttyper er ligesom slips og lommeklud. De skal være spændende uden at være larmende, komplimentere hinanden i både farve og stil og passe til resten af outfittet (din blog). At have gode skrifttyper på din blog betyder rigtig meget for designet. For en typografi-nørd som jeg selv kan et godt valg af skrifttyper på en blog eller hjemmeside gøre mig glad resten af dagen. Igen, der findes utallige guides på nettet, for hvordan du vælger de rigtige skrifttyper, og hvordan de komplimenterer hinanden. Husk igen at de skrifttyper du vælger, bør passe til det du skriver om.

Der findes mange flere gode tips på nettet, til hvordan du får en blog, der er mere sexet end en omgang ovnfriske brownies, men man er godt på vej hvis man husker disse.

Held og lykke med din blog!

4 thoughts on “Derfor skal du give din blog et ordentligt design”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top