Er du sjov på din blog?

Sjov på din blog2

Har du nogensinde overvejet at benytte humor i dine blogindlæg? Har du en sjov blog? Det er meget få danske bloggere, som benytter humor som en aktiv strategi overfor deres læsere– med undskyldning, at de jo gerne vil tages seriøs! Deres læsere kommer for at få information og inspiration, og humor er ikke et konceptet som passer dertil!

Men der er faktisk mange situationer hvor humor kan hjælpe dig – og endda imens du inspirerer dine læsere – uden at du mister seriøsitet. De fleste bloglæsere læser blogs i deres pusterum – og der er humor ofte meget værdsat.

Læs mere » Sådan skriver du en god anmeldelse

Humor er selvfølgelig ikke for alle, men vi har holdningen at det altid er bedre aktivt at tage et valg om ikke at benytte det (efter du har læst dette indlæg), fremfor intet at foretage sig.

Vi har sammensat en liste med 4 metoder til, hvordan du kan benytte humor i dine blogindlæg.

Metode #1: Metafor

Vær ikke bange for at bruge metaforer til at beskrive følelser, elementer eller andre aspekter af dine indlæg – kan du tilknytte dette til relevante emner i medierne (eller i blogverdnen), så kan det nemt få et smil frem på læberne hos dine læsere.

Metode #2: Benyt dig selv

Vær ikke bange for at benytte dig selv, og udstille dig selv for, at få dine læsere til at trække på smilebåndet. Dette vil også få dig til at fremstå, som mere menneskelig, og du vil have nemmere ved at skabe en forbindelse til dine læsere.

Denne form for humor tillader også, at du kan være en smule mere skarp i replikken – ironiske eller sarkastisk – da det jo kun går ud over dig selv (selvom denne metode benyttes bedst, hvis den rammer dig selv samtidig med at den rammer andre).

Metode #3: Nævn noget helt andet

At henvise til noget helt ud af kontekst med indlægget, kan være en fantastisk måde at få fat på læserens opmærksomhed. Det kan vække dem, få dem til at grine – og måske endda hjælpe dig med at fremhæve en pointe i dit blogindlæg.

Læs mere » Skriv bedre tekster til din blog

F.eks. en blogger der skriver ”elefant lort, ej jeg skulle bare være sikker på i stadig var med”. Læserne vil trække på smilebåndet, og er straks mere koncentreret omkring indholdet i blogindlægget.

Metode #4: Benyt konceptet omkring trolling

For at forsætte i samme spor som metode 4, så kan du også benyttet dig af tidens trolling til at fange folks interesse. Lav eksempelvis en henkastede kommentar til en af de store internetfænomener – f.eks. The Game, Rick Roll’ed eller Chuck Norris. Eksempelvis er der 1/44 chance for, at du taber The Game (ej, jeg tabte), hvis du besøger Skaldutræneidag.dk.

Grunden til, at det er vigtigt at overveje humor som en mulighed er, at de fleste bloglæsere besøger din blog i deres pusterum. Dvs. begynder de at kede sig, så forsvinder de hurtigt igen. Dette er således blot en måderne blandt mange til, at sørge for, at dine bloglæsere bliver længere på din blog.

 

Har du sjov i dine blogindlæg? smid gerne et link til et herunder. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top