7 ting du skal vide før du laver en blog

Så du overvejer at blive blogger? Eller er måske allrede blogger, men ønsker lige at læse med alligevel? Helt okay. I dette indlæg skal vi kigge på 7 ting du skal vide inden du laver en blog.

Og hvorfor skal du så vide dette? Simpelthen fordi vi mener, dette giver dig de største muligheder for at få en succesfuld blog. Det er ikke altid lige nemt, at opnå det med bloggen som man ønsker, derfor skal vi i dette indlæg kigge på 7 punkter, du skal tage med i overvejelserne før du laver din egen blog. Disse punkter skal ikke briste din drøm om at blive blogger, men derimod gøre dig klar til udfordringerne ved at have en således, du får den succes du fortjener.

 1. Vær god til én ting

Der er så mange forskellige måder at drive en blog på, når du først har lavet denne, at du er vigtigt du (i starten) kun forsøger at være god til én ting. Om det er tekst, videoer, podcast, webinars eller noget helt andet, så start kun ud med en af tingene.

 2. Det koster penge at drive en blog

Selvom der findes mange gratis steder at drive din blog (hvilket vi ikke anbefaler at benytte), så skal man allerede fra starten indse, at det koster penge at drive en blog til succes. Omkostninger til hosting, design, opsætning, markedsføring etc. vil for de fleste blogger på sigt blive en realitet.

3. Det er svært at tjene penge på en blog

Starter du din blog for at tjene penge? Det er rigtigt at der er bloggere som tjener penge på deres blog, men dette er først efter en lang periode med opbygning af bloggen. Skulle disse bloggere tale omkring deres timeløn, så vil de fleste fortælle at denne er meget lav. Vores råd vil altid være, at lave en blog med anden interesse end det økonomiske aspekt, og blot se dette som en sidegevinst, hvis man skulle nå dertil en dag.

Læs mere » Sådan kan du so blogger tjene penge

 4. Du bliver nød til at forsætte

Har du lavet din blog, og er begyndt at skrive din blogindlæg, så er du fanget. Dette er selvfølgelig sagt lidt groft, men det er vigtigt at du forsætter med at blogge jævnligt hvis du ønsker at få succes.

5. Det er nemt at få trafik, men svært at beholde den

Det er som sådan nemt nok at få besøgende til din blog, men det er svært at beholde denne trafik. Det er svært at skabe loyale faste læsere, som har lyst til at komme tilbage igen og igen. Det kræver hårdt arbejde, men kan sagtens lade sig gøre, det tager blot tid.

6. Skriv, skriv, skriv og læs omkring SEO

Indhold er med til at drive trafik til din blog, og ret ofte er længde på dine blogindlæg med til drive trafik til din hjemmeside. Vær derfor ikke bange for at skrive lange blogindlæg, når emnet ligger op til det. Herudover anbefaler vi alle som ønsker at lave sin egen blog, at læse omkring SEO på forhånd.

Læs mere » SEO for bloggere

7. De første blogindlæg skaffer dig ikke trafik

De fleste ved godt, at de selvfølgelig ikke vil få trafik til deres første indlæg. Desværre bliver nye bloggere ofte frustreret over, at der går tid før de kan se et ordentligt antal besøgende (og før de f.eks. får deres første kommentar). Det er en naturlig proces, og man skal ikke forvente for meget på sine første blogindlæg.

Vores erfaringer siger os, at man fra 0 til 2 måneder ikke skal forvente noget, og efter 2 til 6 måneder kan forvente lidt faste læsere og kommentarer. Men igen, det afhænger meget af eksterne faktorer, som vi slet ikke har indblik i.

Når dette er sagt, så er det også vigtigt at sige, at du stadig skal skrive alle dine indlæg, som havde du rigtig mange læsere dertil. Dette er meget vigtigt ift. at få flere (og faste) læsere til din blog.

Kan du nævne punkt 8, så læg endelig en kommentar herunder. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top