Man hører ofte spørgsmålet “Hvordan får jeg et job i markedsføring, når jeg ikke har nogen erfaring?“. Dette spørgsmål kommer ofte fra studerende, som efter studiet ikke føler de har kvalifikationerne til at ende i sådanne stillinger. Afdelingerne er ofte lille, og personerne deri er både kreative, strategiske og har flere års erfaring. 

Det bedste råd man kan få er, at skabe egne muligheder og gribe dem. Det kan lyde som en kliché, men mange marketingstillinger bliver faktisk besat, af folk som kommer direkte efter endt uddannelse – og herved stort set ingen erfaring har. De skaber deres egne muligheder, er kvikke og får jobbet. 

Kilde: PixaBay/ janeb13

Her er et par andre punkter at huske på for, at få marketingstillingen:

Nr. 1: forstå salgsteamet

Find et job som støtter salgsorganisation i den pågældende virksomhed, du ønsker at arbejde for. Marketing er dybest set salgssupport, og du har brug for at forstå, hvordan indtægterne flyder gennem organisationen. I sin kerne, handler marketing om at overbevise nogen om, at betale for dine ting. Sørg for at du starter din karriere med en solid forståelse af samarbejde med salgsteamet.

Nr. 2: Skriv, skriv & skriv

Skriv en utrolig ansøgning. Rigtig mange chefer/ rekrutteringsbureauer benytter simpelthen dette til at udplukke de få, som de vil vide mere omkring, og først derefter ses der på CV’er. Husk på at CV’et er noget du har gjort tidligere, hvor ansøgningen fortælle, hvad du vil gøre i fremtiden. Med denne opdeling er det ikke svært at se, hvad en chef helst vil kigge på. 

Nr. 3: “bløde” færdigheder

Lær dig selv up nogle ”bløde” færdigheder. Eksperimenter med at tage gode billeder. Lær at bruge designsoftware. Få nogle videoredigeringsfærdigheder. Gør brug e-mail som værktøj. Man får ofte brug for disse en gang i sin karriere, hvilket kun giver en fordel i søgen efter jobbet. 

Nr. 4: Netværk

Sæt dig i kontakt med mennesker, der kan hjælpe dig med at få jobbet. I vores meget sociale verden, fortæller brands og virksomheder dig, hvor de vil være. Hvorfor er du ikke der? Især når det kommer til små virksomheder. Det gælder alt fra messer, events, pop-ups og meget andet. 

Nr. 5: Mentor

Vær klar over at du ikke ved ret meget. Især når man kommer direkte ud af uddannelsen, så er dette en realitet man ikke behøver at skjule. Brug tiden på at finde en mentor, som kan sende dig på rette spor – hvilket kan være lige så vigtig for din fremtid som at finde selve jobbet. At finde en mentor er lige så vigtig som at finde den rigtige virksomhed. En mentor kan give dig viden, som din uddannelse bare ikke kan. Find f.eks. en mentor igennem forums som Amino eller simpelthen ved at tage til events og diverse marekting messer. 

Få et job i marketing med lidt eller ingen erfaring
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *