Sådan skaber du en unik blog

Alt for ofte så begynder folk at blogge, uden at tænke på om deres blog har en plads på blogmarkedet! Man har fulgt de store bloggere og mener, at man kan gøre det sammen – men hvad er det så der gør din blog unik? I dette indlæg vil vi skriver lidt omkring det, at skabe en unik blog, og skabe sig et navn på baggrund af dette. Med de mange millioner af bloggere på internettet, er det vigtigt at man forsøger at differentiere sig i forhold til alle de andre – en umulig opgave skulle man mene – men fat mod, vi hjælper dig med at skabe en unik blog.

Vi forsøger i dette indlæg at komme med tips til, hvordan du kan gør din blog unik, og stå ud iblandt de mange blogs på nettet. Dette er ikke en uførelig guide til hvordan du kan gøre det, da det selvfølgelig ville være umuligt at skrive. Indlægget er sammensat af vores egne erfaringer, andre bloggers erfaringer samt mange timer på internet. Ikke alle råd gør sig gældende kun for bloggere, men er hentet fra vores viden med markedsføring, opstart af webshop samt psykologi.

Her er et 8 tips til, at gøre din blog mere unik lige fra begyndelse (men er også anvendelig for eksisterende blogs).

Unik3

  1. Brug dit personligt navn som blog – Eller når muligheden er der, så vær personlig på din blog. Der findes store blogs, hvor personen bagved har været ukendt i starten, men de er næsten altid trådt frem senere. Grunden er, at folk også gerne vil have en personlig relation til dig som blogger. Der vil være enkelte nicher, hvor denne effekt er stører end andre.
  2. Opret et logo, som folk vil huske – Jo nemmere folk har ved at huske dig, din blog og de der tilknyttet logoer, jo bedre er det for dig. Der er en grund til at store brands bruger uanet summer penge på, at få fremvist deres logo – dette betyder ikke at du skal bruge penge på dette, men hvis dit logo/navn/andre kendetegn er nemme at huske, så kan du drage de samme fordele som store brands kan.
  3. Skab en blog med et unikt tema – Find et tema som ikke alle andre benytter, eller betal dig til et. Mange blogtemaer ligner hinanden, men hvis du ønsker at stå ud blandt de mange blogs, så er dette et af de nemme områder at være unik på.
  4. Del dine egne historier, uanset om det er succes eller fiasko – Dine bloglæsere ønsker både de gode og de dårlige historier, da begge kan være indbringende for dem. Der findes en længere diskussion i blogverdenen omkring, at blogger kun udstiller deres gode sider, og derved opstiller en urealistisk virkelighed.
  5. Vis dokumenteret resultater og strategier – Dette lyder meget hårdt, og de fleste vil tænke at dette ikke er muligt for dem, men kort sagt betyder det, at du skal fremvise alt igennem den proces du har gennemgået og kigge tilbage på din udvikling – om dette er til din træningsblog, makeup blog eller andet, så har du haft en udvikling.
  6. Vær ti lrådighed for dine læsere – Stil dig til rådighed for dine læsere, tag dig god tid til at svare på deres e-mails og efterlade altid kommentarer.
  7. Vær til rådighed for dine medbloggere – Deltage i forskellige events for blogger, det vil give dig en masser inspirationer til at lave spændende indlæg eller skab disse events selv, og vær på forkanten.
  8. Vær åben overfor benyttelsen af nye strategier – Vær åben og innovation når du fremtænker strategier for at udvikle din blog. Dette er selvfølgelig den vigtigste og mest uklar tip herfra, men for at forklare det mere, så kommer vi her med et eksempel. For blot 1 år siden, var gæsteindlæg på andre blogs ikke særlig populært i Danmark, de første bloggere som benyttede sig af strategien, fik derfor god eksponering. Denne mulighed er selvfølgelig ikke længere lige så effektiv, så man skal være opmærksom på næste skridt. F.eks. er Podcast begyndt at blive populære igen, og kan måske benyttes af bloggere? Eller hvad med sin egen bloggerpotal? Grib mulighederne.

Kontroversielle meninger kan skabe en unik blog

Folk elsker kontroversielle emner, uanset om de er enige med det eller ej. Kontroversielt indhold er en fantastisk måde, at få folk til at læse din blog på, dele dine indlæg og kommentere dem. Men du kan ikke bare smide noget op, støt altid dine påstande med fakta – find altid noget der bakker dem op – enten på den alvorlige måde, eller med humor. Derudover skal du sørge for at vælge et emne, som du er fortroligt med. Manglende på viden omkring et kontroversielt emne, kan det påvirke din troværdighed negativt.

Unik2

Listen er din bedste ven, på vej imod en unik blog

Listen præsenteret i enten tekst eller infographic, bliver ofte taget godt imod på nettet. Hvis dette kan krydres med brugbare viden, hjælpsomhed information eller humor, så kommer du ofte langt (tjek f.eks. Heltnormalt som godt eksempel på dette). Folk elsker at læse toplister eller anden simpel præsentation af din vide, og det er nemt for dem, at dele disse på de sociale medier. De er nemme, overskuelige og kræver ikke en masse research (udover din allerede optjente viden). På nettet er de nemme at læse og tiltrækker også masser af delinger – en god måde at få en højere placering på søgemaskiner og øge trafikken til din blog (læs mere omkring søgemaskineoptimering for bloggere her). Du skal ikke være bange for at prøve noget anderledes – skaden er ofte stører, hvis du blot gør ingenting.

 

2 thoughts on “Sådan skaber du en unik blog”

  1. Pingback: Hvordan blogger man! Lær at blogge med guiden fra Unitate!

  2. Pingback: Hvordan kan en blog hjælpe dig til fremtidige jobs? - Unitate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top