Hvordan kan en blog hjælpe dig til fremtidige jobs?

Eksisterende bloggere ved at de igennem deres blog har et medie, hvor de kan dele deres holdninger, inspirere til diskussion og skabe en forbindelse med ligesindede. Men udover at bloggen er et fantastisk medie til alt dette, så kan bloggen også benyttes som en investering i fremtiden – for bloggen kan være din vej drømme jobbet.

Fordele ved at være blogger

Skabelse af et netværk

Mand-megafon2Målet med din blog er også at skabe kontakt til mennesker – og skabe en samtale. Bloggen er et medie hvor du deler ud af dine tanker og ideer, samtidig med at du påvirker din læsere, på baggrund af dine tanker og ideer. Du skaber en online interaktion med læseren – på næsten sammen måde som med offline kommunikation – som er med til at udvide dit netværk. Hvor blogging adskiller sig fra almindelig offline kommunikation, er selv samme område som styrken den, kommunikationen forgå nemlig til et større publikum. Herudover er din kommunikation ikke begrænset af hverken tids- eller geografiske problemstillinger.

Indhold til din portefølje

Mand-blyantOfte vil din blog være et godt indspark til din faglige portefølje, og kan på CV’et benyttes som et stærkt aktiv. De oplagte eksempler er f.eks. en modeblogger som ønsker at arbejde indenfor modebranchen, f.eks. ved et modemagasin. En fitnessblogger som ønsker at arbejde som personlig træner. En fotoblogger som ønsker at arbejde hos et fotostudie eller selvstædig fotograf. Betragt din blog som et kosttilskud til dit CV.

Hvad hvis der ikke er en forbindelse imellem din blog, og det felt du ønsker at arbejde indenfor – perfekt – dette er slet ikke nødvendigt. Blogger du blot fordi du synes det er sjovt, og bloggen er blot en hobby for dig? Så kan du stadig benytte denne som en aktiv del af dit CV. Bare det at du blogger, og jævnligt er passioneret omkring bloggen, viser meget overfor en potentiel fremtidig arbejdsgiver.

Skabelse af dit personlige brand

Mand-diplomUdover at være et medie hvor du kan dele din tanker og ideer, skabe indhold til din personlige portefølje samt skabe et netværk – så er bloggen med til at skabe dig dit personlige brand. Ofte så tænker man at ens CV og måske linkedin-profil skal være ens brand udadtil, men en blog fungere endnu bedre, da du 100% har kontrollen og ikke alle har en blog. Undersøgelser fra USA viser, at 57% af virksomheder som ansætter, er mere imponeret over blogs end andre branding tools (F.eks. din linkedin-profil).

Udover dette så er der også den lavpraktiske begrundelse, at mange virksomheder undersøger deres ansøgere på nettet. Hvis din blog og omtale på andre blog etc. ligger øverst på Google når der søges på dit navn, så har du opnået simple fordele samt fremstår professionel. Når der er fordele, så er der også ulemper. Vi vil ikke gå i dybden med disse, men vil blot komme med den simple løsning. Hver gang du poster noget på din blog, så tænk over hvorvidt du om et par år, også kan stå indenfor det. Hvis dette er tilfældet, så skulle alt være i orden.

Sådan benytter du din blog i jobsøgningen

Her kommer 2 simple tips til, hvordan du i en jobsituation kan benytte din blog (forud- samt under jobsamtalen).1) Opfordre i e-mailen / pr. telefon til, at arbejdsgiveren tjekker din blog. Hvis de tjekker bloggen ud vil de hurtigt få muligheden for, at se dine kvalifikationer (udover din på papir).2) Følg virksomheden på alle deres platforme, hvor der er mulighed for at fremvise din blog (kommentar, e-mail, konkurrencer etc.). Det oplagte vil være hvis virksomheden har en blog, hvorpå du jævnligt kan være en aktiv kommentator. Påbegynd denne inden en ansøgning fremsendes.

Sådan skal du tilgå din blog

Har du nu besluttet dig at styrke dine jobmuligheder ved, at oprette en personlig blog, så har vi sammensat en tjekliste du kan gå ud fra.

 1. Opsætningen af bloggen. Det tager blot 15 minutter at opsætte en blog, og dette kan du læse mere omkring i vores Hvordan laver man en blog –guide.
 2. Vælg din passion. Før du vælger hvad din blog skal omhandle, er det vigtigt at slå fast hvorfor du blogger? Ønsker du at blogge som en hobby, for at få et job eller begge dele! Dette betyder nemlig en del for dit valg af emne. Med fokus på fremtidige jobmuligheder kan du vælge et emne indenfor din relevante branche (se tidligere eksempler), eller du kan blot vælge et emne som er langt fra fremtidige jobs, men som du har passion for (selvfølge kan begge tinge være muligt på en og samme tid).
 3. Skriv indlæg jævnligt. Opstart, vækst og slutning – det er ligegyldigt hvor du er i bloggerprocessen, det er vigtigt at skrive indlæg jævnligt. Find din egen rytme, og overhold denne. Din løbende interaktion med blogverdenen og din læsere vil vise dig, hvor tit dette skal være.
 4. Udnyt dine talenter. Betragt din blog som et medie til at fremvide dine talenter. F.eks. kan der skrives omkring dine personlige succeser historier, hvor du har fremvist dine talenter. Eller benytte dine talenter til at lærer fra dig. Kort sagt, udnyt dine talenter på den ene eller anden måde – ingen talenter er for små.
 5. Skab gerne en diskussion. Stå ikke tilbage for at skabe en diskussion, ofte er det en fordel enten at være kontroversiel eller have en anden mening (læs mere omkring at være en unik blogger her). Stil gerne spørgsmål til dine besøgende, få dem til at være en aktiv del af diskussionen. Bliver du betragtet som en af eksperterne indenfor det områder du debattere, så vil en potentiel arbejdsgiver på sigt også komme forbi dit indhold/kommentar.
 6. Fremstå altid professionel. Du skal være stolt af din blog, og det indhold der er derpå. Den første vej til dette er, at tilgå sin blog så professionel som muligt. Din blog er i et offentlig rum, og fremgår lige så vigtigt og synligt som dit fysisk CV.

Læs også her, hvordan bloggen kan fungere som job for unge, hvor der er mange muligheder for unge mennesker, at tjene penge igennem deres blog.

Har din blog været med til at skaffe dig et job? Del gerne dine erfaringer herunder.

2 thoughts on “Hvordan kan en blog hjælpe dig til fremtidige jobs?”

 1. Det har jeg faktisk brugt min blog til en overgang, det virkede ikke helt…(jeg fik ikke de ønskede job) Men jeg brugte det også mest til at understøtte min egen påstand om at jeg er en kreativ person… Og så lavede jeg en henvisning til min blog i mit cv…

  1. Hej Christina

   Ærgerligt du ikke fik jobbet – men rigtig god pointe med, at man kan vise hvor kreativ man er.
   Som jeg skriver i indlægget, så er der ikke altid en direkte forbindelse imellem din blog og det job du ønkser – men så må man fremvise bloggen som en anden fordel = som f.eks. at man er kreativ.

   Det er altid godt at sætte ens blog på CV’et – og hvis man har mulighed for, at fremvise bloggen andre steder (som f.eks. igennem virksomhedens blog eller sociale medier) så er det også en god ide.

   /Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top