Få styr på din hverdagsøkonomi

Pandemien har fået mange til at opleve, at de bruger langt færre penge i hverdagen. Det har selvfølgelig at gøre med alle de aktiviteter, der ikke har været tilgængelige. Men når verden begynder at vænne tilbage til normalen, kan dit forbrug let lige så hurtigt stige igen og blive som før.

Her kan coronakrisen være et glimrende udgangspunkt for at lære os, hvordan vi bedre administrerer vores økonomi i hverdagen, så vi ikke bruger lige så mange penge.

Læg et overskueligt budget

Uanset om du administrerer økonomien for en hel virksomhed eller blot din egen privatøkonomi, kan det være givende at arbejde med et fuldautomatisk regnskabsprogram. Om du starter ud således eller ej, kan det være en rigtig god idé at forsøge dig med at lægge et budget.

Start med, hvad du har af indtægter og udgifter i øjeblikket. Læg din gennemsnitlige løn eller anden indtægt ind i dit regnskab, og træk derefter de faste udgifter fra, altså husleje, el, internet, abonnementer og lignende.

Herefter lægger du overslag ind på de andre udgifter du har. Det kan være, du kan se i dine kontoudtog og regne sammen, hvor mange penge, du gennemsnitligt bruger på mad i løbet af en måned.

Når du har sammensat sådan et regnskab, bliver det langt lettere at se, hvor du bruger de fleste af dine penge. Måske kommer de faste poster kun op på et mindre beløb, end hvad du ender med at have brugt.

På den måde vil du måske opdage, at du bruger en masse penge på ligegyldige ting, som sagtens kunne spares væk.

Den opmærksomme forbruger

Uanset om du ender med at bruge dit budget til at skære ned i dit forbrug bevidst, eller om du bare laver budgettet, vil det sandsynligvis få effekter på dit forbrug.

For selve det at være bevidst om, at man har budgettet, og hvor mange penge der går til det ene og det andet, vil gøre dig bevidst om, hver gang du bruger penge.

Det vil sige, når du overvejer at købe en snack eller noget, som stikker udenfor budgettet, vil din underbevidsthed registrere det.

På den måde er det slet ikke sikkert, at du bevidst behøver at skære ned i forbruget. Din underbevidsthed kan klare noget af det for dig. Det er i hvert fald bedre at vide, hvor dine penge forsvinder hen, end bare at give slip og lade løbet køre sig selv.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top