Flere blognavne til samme blog – viderestilling af domæner

En blogger kan stå i et tilfælde, hvor det vil være praktisk med flere domænenavne, som alle peger til den samme blog. Inden vi kigger på hvordan dette gøres, vil vi kort forklare i hvilke situationer dette kunne være interessant for en blogger.

4 grunde til at have flere blognavne/domæner til én blog

 1. Hvis ens blog-URL er svær at stave, og folk ofte staver denne forkert.
 2. Hvis man kører et tema på ens blog (eller sociale medier) som bliver så populært, at folk søger efter dette.
 3. Hvis man ønsker også at have tilknyttet sit navn til sin primære blog.
 4. Hvis man ønsker også at have .com, .co.uk etc. tilknyttede ens primære blog.

Nogle af de mest almindelige begrundelser for, at skulle benytte sig af flere blognavne er, at folk fra starten har valgt sig et besværligt blognavn og dertilhørende besværlig URL. Når dette er tilfældet så vil man opleve, at når man begynder at få faste følgere – så vil disse have svært ved at gå direkte til bloggen (da de ikke kan stave navnet eller ikke er nemt at huske). På sigt vil de lære det rigtige blognavn og URL, men det er dog irriterende at miste læsere som ikke gør. Løsningen til dette vil derfor være, at købe de mulige fejl URL’er som folk besøger, og viderestille disse til din blog (som er formålet med denne guide).

En anden kendt situation er, hvis man har valgt at have sin blog på .com (DITNAVN.com) og folk kommer til at skrive .dk (eller omvendt). Igen i dette tilfælde vil det være fordelagtigt, at folk bliver viderestillet til din blog, og du således ikke miste læsere.

Guide til opsætning af DNS og viderestilling af domæner

Vores guide vil tage udgangspunkt i, at du allerede har en konto på Unoeuro. Hvis du har din blog ved en anden udbyder, så kan du dog stadig bruge principperne i denne guide.

<Step 1> Køb af nyt domæne

På forsiden af Unoeuro indtaster du det domænenavn som du ønsker at gøre brug af, og trykker på søg.

1 Indtats domænenavn på Unoeuro

På næste side skal du blot vælge, hvorvidt du ønsker at oprette en blog med .dk, .com eller nogle af de andre muligheder. På denne side vil du også få oplyst hvorvidt nogle af de ønskede domæner er optaget. Vælg bestil ud for det domæne som du ønsker.

2 Bestil det domæne du ønkser

<Step 2> Betaling for domænet og DNS-service

Efter at have valgt domænet skal du blot bestille domænet, og således ikke bestille et webhotel (Vi antager at du allerede har et domæne tilknyttet til din Unoeuro-konto).

3 bestil kun DNS service ved Unoeuro

Prisen for køb af domænet og DNS-servicen bliver i alt 111,90 kr. Dette dækker over registrering af domænet ved DK Hostmaster samt selve DNS-servicen hos Unoeuro. Det eneste det vil koste dig efterfølgende er 45 kr. om året for domænet. Dette vil blive opkrævet af DK Hostmaster (du vil modtage et brev omkring dette).

<Step 3> Viderestilling af domænet

Næste skridt er at opsætte viderestilling af domænet igennem DNS-administration. Vælg det domæne du lige har købt i kontrolpanelet, og find DNS-administration som vist på billedet herunder.

 5 DNS-administration og viderestilling af domæne

Når du har valgt DNS-administration, så skal du blot benytte dig af indstillingerne under Hurtig URL viderestilling. Som det fremgår herunder, så skal du blot vælg ”Viderestil http://DITNYKØBTEDOMÆNE.dk og http://www. DITNYKØBTEDOMÆNE.dk til en given URL” (Det gøres ud for Vælg opsætning). Næste opsætning er under Metode, hvor du skal vælge http 301 viderestilling. Så snart du har valgt disse, så kan du indsætte den URL som du ønsker at domænet skal viderestille til. Så snart dette er gjort, kan du trykke på Opsæt viderestilling. Det færdige resultat skulle gerne være som herunder.

6 opsæt viderestilling
I dette tilfælde har vi redirected en koncept-side til vores primære blog Vinterfryd.dk.

Du kan nu gå ind på dit nyindkøbte domæne, som gerne skulle viderestille dig til den valgte blog. hvis du bliver mødt af en grøn side, så er det fordi Unoeuro og DK Hostmaster endnu ikke har snakket sammen. Dette kan tage op til 24 timer. Hvis den stadig ikke viderestiller efter 24 timer, så kontakt Unoeuro.

Har du fået viderestillet nogle blognavne, så smid en kommentar med hvorfor herunder!

3 thoughts on “Flere blognavne til samme blog – viderestilling af domæner”

 1. Har det nogle SEO effekt at have flere domæner tilknyttet sin blog? Min blog handler fx. om at rejse, og mit blog og domæne navn er palmtrips.dk

  Hvis jeg nu købet bare som et eksempel, rejseblog.dk så giver det mig ikke noget SEO mæssigt af rejseblog.dk viderestiller til palmtrips.dk vel?

  Ville det i stedet være bedre at have noget unikt indhold på rejseblog.dk også linke fra rejseblog.dk til palmtrips.dk?

  Eller vil det være bedst kun at køre med et domænenavn?

  1. Nicolaj Nielsen

   Grundlæggende; jo flere links, jo bedre placeringer i Google. Men at oprette sine egne domæner for at linke, er sjældent en god ide. Det vil ofte også være nemmere, at “skabe” links på andre måder.

   Herudover vil det ikke give nogen SEO-mæssig fordel, at opsætte en redirect fra rejseblog .dk til din blog 🙂

   Du kan sagtens have flere blogs, men det skal nok ikke være fra en SEO-vinkel du gøre dette – men for en generel interesse for at blogge 🙂 Og f.eks. hvis du har flere interesseområder, hvor det giver mening at oprette flere blogs.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top