Flyt dine investeringer til online platforme

I takt med internettets udbredelse de seneste 25 år er flere og flere ting flyttet online. Det gælder ikke mindst vores bankforretninger, der i dag i høj grad foregår online, og det er efterhånden de færreste, der ikke har adgang til netbank.

Sammen med NemKonto, realkreditlån og andre finansielle ydelser er også privatinvesteringer flyttet online. Den tid, hvor du henvendte dig i din lokale bank, når du ønskede at investere i aktier, obligationer eller andre værdipapirer, er efterhånden ovre. Det er stadig muligt, men der er efterhånden så mange fordele ved at investere online, at det ikke længere kan betale sig at foretage investeringerne via fysisk fremmøde.

Billigere at investere online

Internettet har revolutioneret investeringsverdenen, og fordelene ved at investere online fremfor offline er da også til at få øje på. Den første helt klare fordel er prisen på investeringer. Tager vi udgangspunkt i aktier, kan du f.eks. i dag handle aktier til 0,1% kurtage på Saxo Banks online investeringsplatform – og det sker vel at mærke uden, at der betales en minimumskurtage ved mindre handler. Går du ind i din fysiske murstensbank og placerer en tilsvarende handel, kan du forvente, at prisen for at gennemføre din handel mangedobles.

Større udvalg af finansielle instrumenter

En anden og nok så vigtig fordel ved at investere på en online investeringsplatform er udvalget af finansielle instrumenter. Handl med CFD’er på en platform foregår f.eks. nemt og hurtigt, men prøv engang at skulle investere i CFD’er i din lokale bank. Det vil være meget besværligt, hvis ikke direkte umuligt. Online kan du ikke blot handle med aktier og CFD’er, men med alle tænkelige finansielle instrumenter lige fra oliefutures til Bitcoins.

En ting er udvalget af forskellige finansielle instrumenter – noget andet er udvalget af forskellige markeder. Selv hvis du investerer i et relativt simpelt finansielt instrument som f.eks. aktier, vil du opleve at være meget begrænset i dit udvalg af markeder så snart, at du bevæger dig uden for landets grænser. Det sker ikke på online investeringsplatforme, hvor der er masser af markeder at vælge imellem.

Data

En tredje og nok så vigtig fordel er adgangen til data online. Når du investerer online, har du hele tiden adgang til seneste kurser og ordredybder, og samtidig kan du på de fleste investeringsplatforme nemt danne dig et overblik over instrumentets nuværende og historiske værdi. Har du brug for data til at understøtte din handel, er det umuligt at komme udenom online investeringsplatforme, når du skal investere for private midler.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top