Sådan finder du gratis billeder til din blog

polaroid photosBillederne på en blog er et vigtigt element af selve bloggen. Det er de færreste, som har lyst til at sidde og læse side efter side uden nogen form for illustrationer igennem blog billeder. Billederne fungere som en teaser for den pågældende tekst. Det er som oftest dem, der bestemmer om der læses videre eller ej. Har du behov for at få mere information omkring hvordan du gør dine eksisterende billeder bedre, så læs med her. I dette indlæg vil vi kigge på, hvordan du finder gratis billeder til din blog.

Har du ikke mulighed for selv at tage billederne, er der flere stedet på nette, du kan finde gratis billeder til din blog. Det nemmeste ville uden tvivl være Google. Du skriver, hvad du søger, vælger billedere og tada en masse billedere, og så kan der vælges og vrages mellem billederne. Men det er ikke så lige til, som det ser ud. Nok er det gratis billeder, som kan benyttes til egen brug, men mange af billederne har copyrights og må ikke bruges på offentlige sider – dvs. på din blog.

Vi har sammensat en guide med forskellige sider, hvor du kan finde gratis billeder på nette til din blog, således du kan få skabt nogle fantastiske indlæg.

Flickr.com

Flickr benyttes af nogle af de bedste fotografer i verden, til deling af deres private billeder.På Flickr er der mulighed for, at dele, opbevare og sortere dine billeder samtidig med, at du naturligvis kan lede efter billeder. Billeddatabasen er stor, så det skulle være muligt at finde gratis billeder til din blog og blogindlæg. Det er en database med gratis billeder, men for at være i stand til at uploade og redigere dine billeder, skal du oprette en bruger.

I forhold til rettighederne på de billeder, som findes på Flickr, er det fotograferne, som bestemmer betingelserne for brugen af deres billeder, så sørg for at læse tilladelserne inden du bruger billeder herfra. I visse tilfælde skal du enten spørge om lov, eller skrive fotografens navn (som det f.eks. ofte gøres under billedet i avisartikler).

SXC.hu

Stock.XCHNG er en gratis billeddatabase med mere end 350.000 billeder. Billederne tages af amatør fotografer fra hele verden, hvilket giver en stor variation i billederne. Det er den individuelle fotograf, som bestemmer betingelserne for brugen af hans eller hendes billeder, så det er vigtigt at læse betingelserne for hver enkelt billede.

Ved søgninger præsenteres man også for billeder fra istockphoto.com, hvor der skal betales for brug af disse billedere. Det kan være en smule forvirrende i starten, men man vender sig hurtigt til det. Det er som regel billederne i toppen og bunden der er fra istockphoto.com, og de er repræsenteret med en vandmærk med istockphoto.com i billedet.

FreeDigitalPhotos.net

Free Digital Photos har over 2.000 billeder til fri afbenyttelse. Billederne er inddelt i kategorier, men det er også muligt at lave specifikke søgninger, på præcis det du skal bruge. Bruger man billeder fra Free Digital Photos skal både FreeDigitalPhotos.net og fotografen krediteres for. Denne begrænsning kan undgås hvis man vælger at betale for deres medlemskab.

Freephotosbank.com

Ikke nok med at Free Photo Bank har en almindelig søgefunktion, så giver hjemmesiden dig også mulighed for, at lave avancerede søgninger, så det er nemmere for dig, at finde lige præcis det billede du skal bruge til din blog. En anden funktion Free Photo Bank har er, at du kan se de mest populære billedere, og hvilke som har de højeste rankings i forhold til downloades. Dette kan både benyttes således du får billeder som folk kan lide, eller du finder billeder som ikke særlig mange har benyttet sig af. 

Danske sider med gratis billeder

Der er også nogle danske sider hvorpå man kan finde gratis billedere. Udvalgt af billedere er dog langt fra lige så stort som på de mange udenlandske sider. Fordelen ved at bruge de danske sider er, at mange af billederne på disse sider er relateret til Danmark og danske forhold. F.eks. kan det være svært at finde billeder til danske helligdage og traditioner eller andet dansk, som ikke er tilstedeværende eller upopulært i udlandet.

Gratis-billeder.dk

Billederne på Gratis-billeder.dk er 100% gratis, så du behøver derfor ikke at kreditere hverken siden eller fotografen. Det er en mindre samling med billeder fra Danmark.

Foto-arkiv.dk

Billederne på Foto-arkiv.dk er billeder, som er gratis at benytte for fx studerende, undervisningsbrug, privat og velgørende formål, da de ønsker at gøre det nemmere for denne målgruppe at finde og benytte billeder.

Bruges billederne til kommercielt brug og lignende er der en række regler der skal overholdes, så sørg for at læs dem grundigt.

Pixabay.com

Hurtig voksende side med rigtig mange billeder, som hurtigt og gratis kan hentes. Du kan efterfølgende donere en kop kaffe til fotografen, hvis du er tilfreds med billedet. Besøg dem her.

Men husk, selvom det ikke er påkrævet, er det god skik at kreditere indehaveren af billedet, som du benytter. Har du f.eks. fundet en fotograf, på en af de store sider, som du foretrækker at benytter, så kan du i ny og næ kreditere ham under billedet.

Vælg hvilken dør

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top