Hold gang i din blog henover sommeren

Sommerferiens start kan også betyde starten på en længere pause fra blogging. Men det betyder det ikke nødvendigvis. Dette indlæg giver nogle konkrete tips til, hvordan du fortsat kan føle dig inspireret og holde gang i din blog – selvom solen brager uden for vinduet og computerskærmen måske ikke er det mest interessante at tilbringe mest tid ved.

Planlagte indlæg

En simpel måde at opretholde aktivitet og det gode flow i udgivelsen af indlæg er at planlægge indlæg. Du behøver ikke sidde og skrive et blogindlæg hver eller hver anden dag for at sørge for, at der kommer noget på bloggen. I stedet kan du måske nå at skrive tre indlæg på en dag, hvor den danske sommer viser sig fra sin kølige side. De tre indlæg kan du så indstille til at blive udgivet nogle dage ud i fremtiden og med nogle dages mellemrum – og så har du allerede sørget for blogaktivitet i en uge.

1 Planlagte blogindlæg
Planlagt udgivelse af blogindlæg i WordPress
Planlægning af blogindlæg på Facebook
Planlagt udgivelse af indlæg på Facebook.

Strukturer din tid

Selvfølgelig skal der være tid til strandbesøg og store isvafler selvom man er blogger. Langt de fleste bloggere har jo også tid til at passe en uddannelse eller et job ved siden af deres online skriblerier. Så det er slet ikke umuligt at finde tid til sin blog, selvom sommeren og den afslappede stemning indfinder sig.

Et konkret arbejdsværktøj for at få tid til bloggen er noget så gammeldags som en kalender. Gerne en, der viser en måned af gangen. For nogle fungerer det at have den på computeren/telefonen, mens det for andre giver mere overblik og fungerer bedre at printe en tom kalender ud og udfylde den i hånden. Først skriver du alle de planlagte og nødvendige ting i kalenderen såsom en koncert, en sommerhustur, udlandsrejser, spejdersommerlejr eller hvad pokker du nu har planlagt. Dernæst plotter du andre hverdagsaktiviteter ind som f.eks. kan være fitnesscenter, madindkøb, korsang eller fodboldtræning – altså de ting, der fast fylder lidt i kalenderen hver uge.

2 Benyttelse af Google kalender

Nu skulle du så have et overblik over den igangværende eller kommende måned. Og så er det ellers bare at få skrevet ”blogging” i kalenderen i de små pusterum. Det behøver jo ikke at være hele dage eller flere timer, du afsætter til computertid. I stedet kan det være 15 minutter én dag, hvor du får redigeret en tekstkladde eller et billede til et kommende indlæg, 30 minutter en anden dag, hvor du skriver udkastet til en indlægstekst, 20 minutter en tredje dag, hvor du sætter tekst og billede op og får udgivet indlægget. Med små intervaller af blogging når du langt.

Det er langt nemmere at overskue, og langt sværere at udskyde, at blogge, hvis det er smidt ind i kalenderen.

Brug sommeren som inspiration

Det kan være svært at finde på noget at skrive om, når ens tanker kun kredser om bare tæer i sandalerne, grillmad, strandture og sommerhusophold. Derfor er det oplagt at bruge det som indhold på sin blog. Naturligvis afhænger det af, hvilken form for blog, du allerede driver. Dine læsere skal jo fortsat kunne genkende dig, så hvis du driver en madblog giver det ikke meget mening at skrive om sommerens lækreste neglelak til tåneglene. Men mon ikke sommeren og den unikke sæson kan give anledning til blogindhold? Om ikke andet så er lyset fantastisk om sommeren og giver oplagte muligheder for, at rykke noget af sit indhold til bloggen, udendørs.

Måske kan du udgive et indlæg, hvor du netop viser din måde at holde sommerferie på. Det kan være gennem et opsamlende indlæg, hvor dine bedste mobil- eller instagrambilleder sættes sammen og viser dine læsere, hvordan du nyder den varme sæson. Alle indlæg skal ikke fyldes ud med mobiltelefonbilleder, men det gør ingenting ind i mellem at vise læserne den ægte vare og din sommer set gennem mobillinsen i små, sjove glimt. Du kan også lave et indlæg med idéer til, hvad dine læsere kan bruge sommeren på, hvor du har lavet nogle interviews med andre bloggere om, hvad de skal i sommerferien. Bruger du sommeren under fremmede himmelstrøg, så brug rejsen på din blog, hvor du enten viser små glimt hver dag, samler op en gang eller to på ferien eller laver en mere detaljeret rejseguide til destinationen, når du er hjemme igen og billederne er sorteret.

Uanset hvordan du tilbringer din sommer, så er der rig mulighed for stadig at holde bloggen kørende og levere indhold til dine læsere. Rigtig god fornøjelse og rigtig god sommer!

2 thoughts on “Hold gang i din blog henover sommeren”

 1. Sammen med de planlagte blogindlæg er det også en god idé at planlægge tweets, Facebook-opdateringer og nyhedsbreve med omtaler af blogindlæggene osv., så de blogindlæg der skrives, rent faktisk også bliver læst (af så mange som muligt).

  Hvis der ikke er mulighed for at planlægge opdateringer f.eks. på et bestemt socialt medie eller et forum i forvejen, så kan man evt. tage 10 minutter om dagen for at gøre opmærksom på blogindlægget manuelt. Det behøver ikke tage mange minutter ud af ferien, hvis alt er forberedt inden.

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Bjarke

   Ja, det er rigtig vigtigt også at gøre opmærksom på ens indlæg på diverse kanaler etc. F.eks. giver en række plugins disse muligheder fra din blog – en anden mulighed er planlægningen direkte på de sociale medier, hvor vi fremviser Facebook i selve indlægget.

   /Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top