Skab bedre interne links automatisk

Vi har tidligere omtalt, hvordan interne links (dvs. links fra et blogindlæg til et andet på din blog), kan være godt for din blog. Disse interne links gavner fordi, de sender dine besøgende rundt på din blog samtidig med, at de har en positiv effekt på din blogs SEO. Men selvom det er vigtigt, så kan det være svært at huske hver gang. Derfor vil vi i dette indlæg se på, hvordan du på en WordPress blog, nemt kan gøre dette automatisk.

Sådan skaber du interne links automatisk

Der findes en række plugins du kan benytte til dette, men vi anbefaler at du anvender WP Optimize. Det som plugin’et gør, er automatisk at indsætte links i ord – enten som den frit udvælger eller som du har udpeget.

1. WP Optimize plugin

Som standard giver plugin’et dig muligheden, automatisk at indsætte links på sider/indlæg i ord, som plugin’et finder relevant. Plugin’et kan efter installationen gennemgå alt indhold, og automatisk indsætte links. Det er ofte ikke fordelagtigt at indsætte links i alt, uden at du har kontrol over dette, og vi anbefaler at du udvælger de ord og links, som plugin’et automatisk skal indsætte (jf. billedet herunder).

2. Korrekt opsætning af WP Optimize - interne links

Som det fremgår af billedet herover, så har vi på Unitate bedt plugin’et om, automatisk at indsætte links i en række ord. Disse ord vil automatisk få indsat det rigtige link, på tværs af indlæg og sider på Unitate.dk.

Disse ord kan du automatisk indsætte links i

Plugin’et giver dig muligheden for automatisk at indsætte links, uden at du fastsætter hvilke sider der skal indsættes links til, hvilket ikke altid er en fordel. Derfor vil vi anbefale, at du fastlægger en liste med ord og dertilhørende URL’er (som fremvist herover) for, at opnå det bedste resultat.

Det er her du kan bruge din viden omkring SEO samt dine læsere til, at fastlægge hvilke ord og URL’er der skal linkes til. Det kan være en svær opgave, men heldigvis kan den klares løbende, når du finder på nye fokusområder. Herunder har vi sammensat et par tips til ord/URL’er du kan anvende.

 1. Link automatisk til forsiden med det ord, som beskriver din type af blog (f.eks. boligblog, fitnessblog, skønhedsblog etc.)
 2. Gennemgå alle dine kategorier/tags for, at finde de vigtigste for din blog. Udvælg en række ord/sætninger du ofte anvender, som beskriver denne kategori/tag, og få plugin’et automatisk at indsætte link hertil til
 3. Lav opsamlingssider for vigtige søgeord, som fremviser dine bedste indlæg indenfor emnet (f.eks. en madblogger som har en opsamlingsside omkring ”aftensmad opskrifter”). Link automatisk til disse.

2 thoughts on “Skab bedre interne links automatisk”

 1. Jeg er helt enig i at det er smart at få opsat automatiske interne links – men jeg synes det er så risikabelt og robot-agtigt, at jeg aldrig selv ville gøre det, fordi jeg forestiller mig, at Google vil have en mere naturlig version. Hvad tænker du om det?

  1. Nicolaj Nielsen

   Det har du helt ret i Anton. Det kan være risikabelt, men har dog kun set tilfælde med overdrevet brug.
   Hvis metoden skal anvendes, så skal det derfor kun gøres i udvalgte vigtige kategorier, med helt konkrete ord/sætninger. Udvælger man evt. 5 af sine vigtigste kategorier og 5 af sine vigtigste indlæg, og hertil 1-2 ord/sætninger, så vil jeg ikke være bange. Ideen er selvfølgelig også at være meget præcis i kategorier og ordvalg således, at du ikke får denne konstante interne linkbygning, som kan være farlig 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top