Hvordan skriver man en god blog kommentar?

En af de bedste måder at udvikle din blog på, er at forlade den! Hvad vi mener med dette er, at lægge kommentarer hos andre blogs og forums da, dette er en fantastisk måde, at skabe mere værdi til din egen blog. I den sidste ende øger det kun kendskabet til din blog. Ikke alle blog kommentarer er lige gode, så du stiller nok spørgsmålet hvordan skriver man en blog kommentar? Her er nogle tips, som måske kan hjælpe dig.

1. Tilføj noget til samtalen

Læs blogindlægget grundigt og tilføj dine egne meninger, til det behandlet emne. Du behøver ikke at være helt enig med forfatteren, tværtimod, de bedste kommentarer kommer ofte, når du forholder dig kritisk til emnet (dog uden at være kritisk, for kun at være kritisk). Du kan for eksempel komme med dine egne erfaringer og dele dine meninger, det vil adskille dig fra de andre kommentarer, som blot er ”medløber”. Dødssynden er derved, at du aldrig bare må gentage hvad de andre siger, da du herved bliver en intetsigende medløber.

2. Læg din kommentar tidligt

Selvfølgelig er det nemmest, at lade andre bloglæsere og bloggere lægge deres kommentar først, så du har noget at bygge på. Men hvad hvis du venter for længe, og alle har behandlet de vigtigste punkter, som du ønskede at fremhæve? Du risiker at indlægget ender med hundredvis af kommentarer, og din kommentar kommer til at ligge som nummer chok – og ikke alle vil læse den! Endvidere er det ikke alle som kommer igen for, at se hvad andre har skrevet af kommentar til emnet. Læg din kommentar tidligt, så ender du ikke med at blive glemt i mængden!

3. Fremhæv dig selv tilstrækkelig

Det eneste link som du altid må dele i kommentaren, er linket til din blog (som oftest fremgår i dit navn). Den hurtigste måde at få nye læsere på er, at forlade en kommentar, og når kommentaren er god vil det virkelig være god reklame for dig og din blog. Du har set dem, og de har bemærket dit link. I nogle tilfælde kan det være med til at give mere trafik, hvis du benytter dit blognavn (da dette står mere frem, end f.eks. ”Maria” eller ”Hanne”) og på denne måde, få folk til at blive nysgerrig omkring hvem du er. Indsæt links til ekstern blogs mv. i selve kommentaren, når det er meget relevant.

4. Du kan være uenig, uden at være ubehagelig.

Den bedste begrundelse for at skrive en kommentar er, at du fremsætter alternative punkter, der forstærker samtalen. Det giver flere mennesker muligheden for, at hoppe ind i samtalen og efterlader deres mening. Men husk blot at det altid er ok at ”angribe” ideer, men ikke de mennesker, som præsenterer dem.

5. benyt dig af en avatar

Blikfang er altid godt, især når din kommentar skal stå frem i mængden af mange. Derfor kan det være en god idé, at benytte sig af en avatar, som er det billede, som du får tilknyttet din kommentar.

Skærmbillede 2015-11-18 kl. 16.10.31

Der er flere måder at benytte dette på, hvor du anvender genkendelige egenskaber fra din blog eller dit personlige profilbillede. Vi har f.eks. ved Vinterfryd.dk valgt at benytte dele af logoet, som vi mener skaber blikfang.

Læs mere » Guide til opsættelse af blog-billeder/gravatar

Du opretter nemt en profil og tilknytter dit billede, til din e-mail på Gravatar. Opret blot en profil med den e-mail du benytter, når du skriver en kommentar på en anden blog. Når du har oprettet din profil, skal du blot uploade det ønskede billede, som kort efter, vil forekomme på alle dine kommentarer, hvor du har tilknyttet din e-mail (kan gå optil 24 timer).

6. Kig andres kommentarer igennem

For at kunne tilføje noget til samtalen, som vi omtalte i punkt 1, så kan det være en fordel, at gennemlæse eksisterende kommentarer. Hvis du tilføjer noget til samtalen, som allerede er blevet tilføjet, så vil din blog kommentar være overflødig. Hvis du derimod tilføjer endnu mere, end den tidligere kommentar, så kan du have en fordel.

7. Kontinuerlighed i din anvendelse af blog kommentar

Der findes ikke en magisk metode, som du kan bruge til, at skrive en blog kommentar. Det kræver at du følger disse tips, og forsætter med at følge disse fremadrettede. Du er derfor nød til, at forsætte med at skrive blog kommentarer på diverse blogs, hvor du har noget at bidrage med. Hvis disse råd følges, så vil folk på sigt ligge mærke til dig, og begynde at besøge din blog samt skrive tilbage til dig.

Praktisk vejledning til at skrive en kommentar

Nu har vi givet et par enkelte gode råd til, hvordan du skriver en god blog kommentar, som både kan benyttes af nybegynderne og eksperterne. Nu vil vi kort vise hvordan det praktisk forgår, når du skriver en kommentar på en blog (dette vil formentlig kun være til nybegynderne). 

Du skal blot på forsiden lede efter enten ”comment”, ”add comment” eller ”2 comments” (sådan vil det fremgå fra forsiden af bloggen). Når du er inde på selve indlægget, så fremgår antallet af eksisterende kommentarer ofte i toppen. Nederst på siden, har du muligheden for at skrive din egen kommentar, som det f.eks. fremgår af billedet herunder.

1 led efter kommentar feltet

I bunden af artiklen finder du feltet, hvor du kan skrive selve kommentaren, og alle dine oplysninger. Disse oplysninger omfatter ofte Navn, E-mail, Website/URL samt selve din kommentar.

2 Skriv alle dine oplysninger til din blog kommentar

Vær opmærksom på, at både udvidelser og selve CMS-system (Blogspot, WordPress etc.) kan påvirker hvorledes selve kommentarsystemet ser ud. F.eks. vil du ved visse blogspot-blogs opleve, at kommentarsystemet ser således ud.

3 kommentarsystem ved blogspot blog

Herved skal du nederst vælge, at logge ind med din Google-konto eller andre kontoer (f.eks. din WordPress-konto). Der gives også mulighed for blot, at indtaste navn og URL eller være helt anonym (visse af disse kan være frakoblet på enkelte blogs).

Som det også fremgår af billedet, så skal du også udfylde nogle tal, som benyttes til at teste hvorvidt du er en rigtig person, og ikke en robot. Denne type beskyttelse kaldes CAPTCHA-koder, og kan forekomme i forskellige formater (indlæg om dette kommer snarest).

Skal du have en blog kommentar policy?

Det er ikke alle bloggere der benytter sig af blog kommentar policy, men det kan være en fordel for dig, da du herved er på den sikre side. Det som denne policy gør er, at beskrive hvad folk skal overholde, når de skriver en kommentar, samt hvad du har ret til at gøre, hvis dette ikke bliver overholdt. Følgende er et udkast til en blog kommentar policy, som du kan benytte på din blog.

”Kommentarer er velkomne og opfordres på denne blog, men der er visse tilfælde, hvor kommentarer vil blive redigeret eller slettet, disse er som følger:

1) Kommentarer som anses for at være spam eller delvist spam vil blive slettet. Det er tilladt at linke til eksterne kilder, men selve kommentaren skal være relevant for selve blogindlægget.

2) Kommentarer indeholdende bandeord vil blive slettet, så frem disse er bestemt på andre personer. Kommentarer, der indeholder sprog eller begreber, der kan anses for stødende, vil blive slettet.

3) Kommentarer der angriber en enkelt person vil blive slettet.

Ejeren af ​​denne blog forbeholder sig ret til, at redigere eller slette indsendte kommentarer uden varsel. Denne kommentar politik kan ændres når som helst.”

 

11 thoughts on “Hvordan skriver man en god blog kommentar?”

 1. Pingback: Sådan får du flere followers på Instagram - Unitate

 2. Det er en rigtig god ide at have en kommentar politik, så man undgår spam og mennesker, der prøver at linkbuilde og lave reklame for deres egen side.

  Super godt indlæg!:)

  1. Hej Peter

   Jeg tror mange bloggere både er aktive på forums såvel som blogs (igennem kommentarer).
   Men de sammen egenskaber til at skrive en god kommentar, kan sikkert også anvendes i et forum.

 3. Tak for dine artikler.

  Jeg er et lille etmands firma, der beskæftiger sig med emballagedesign og særligt 3D emballager. Vi arbejder på at komme frem på søgeordene “3D visualisering” og “emballagedesign”.

  Jeg har brugt nogle af de små hits herfra og også ændret det man ikke må, og nu ligger min virksomhed Vizcatz rigtig godt placeret, og endda med flere URL’er.

  Så tak for at du deler din viden.

  Med venlig hilsen

  Michael

  1. Hej Michael

   Fedt at høre at du kunne bruge nogle af elementerne fra Unitate.dk til, at få optimeret din hjemmeside 🙂
   At få trafik fra f.eks. Google, er jo noget de fleste webshops/hjemmesider kan sætte pris på 😉

   /Nicolaj

 4. jacob henriksen

  En anden vigtig ting er også at huske at læse indlægget. Der er faktisk rigtigt mange, som overhovedet ikke læser, hvad blog-indlægget handler om. Det er altså det første, man bør gøre.

  Hvor aktivt bruger du, at kommenterer på andre blogs?

  1. Nicolaj Nielsen

   Rigtig godt råd – som vi selvfølgelig antager folk har gjort 🙂

   Vi gør det ikke så tit for Unitate.dk – måske et par gange om måneden – men er aktive i gruppe på Facebook 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top