Den ultimative guide til gratis fotoredigeringsprogrammer for bloggere

Man kan efterhånden nærmest ikke gå på diverse sociale medier og blogs uden at få se en masse redigerede billeder, med diverse effekter osv. De er overalt og ikke til at komme uden om. På Instagram er folk sågar begyndt at lægge deres billeder op med #nofilter, hvis billedet er uploadet uden brugen af filter, for at gør det endnu mere fantastisk. Er du blogger eller bare vild med at tage billeder, er det hellere ikke til at komme uden om et godt fotoredigeringsprogram, som kan hjælpe med til at gøre billerne endnu bedre, fjerne røde øjne, eller hvad der nu måtte ændres.

Et af de mest brugte redigeringsprogrammer er Photoshop. Det er desværre dog langt fra et gratis fotoredigeringsprogram da det koster en del at fremskaffe. Det er heller ikke et program, som er det nemmeste at bruge, hvis man ikke har kendskab til det (vi taler af erfarig, efter at have brugt utallige timer på programmet). Vi har derfor lavet en guide til gode gratis fotoredigeringsprogrammer, du kan benytte dig af, hvis du skal have dine billeder redigeret til din blog.

iPiccy

iPiccyNår det kommer til fotoredigeringsprogrammer, specielt nå det skal være gratis fotoredigering, skal det gerne være så simpelt som muligt – hvilket også vil være et krav for de fleste bloggere. Det er lige præcis hvad iPiccy er. Det er det perfekte gratis fotoredigeringsprogram til de mindre erfarne brugere med mange sjove funktioner at byde på. Med iPiccy har du mulighed for at uploade billeder f.eks. din computer, en URL, kamera, Facebook eller lave et billede fra starten. Du behøver ikke så meget vejledning, da grænsefladen er indbydende og simpel at betjene.

Efter du har uploadet det billede, som mangler redigering, er der et fint udvalg af redigeringsmuligheder som f.eks. cropping, størrelse ændring og rotation. Der er også en lang række muligheder for at lege med kontraster og farver på billedet. Det bedste ved iPiccy er, at det ikke er nødvendigt med en baggrund i billedredigering for at komme i gang.

PicMonkey

PicMonkeyPicMonkey er et andet super nemt og gratis fotoredigeringsprogram, som kan bruges til at redigere billeder med. Med dens lette anvendelighed og funktioner minder det meget om iPiccy. Når billedet er uploadet kan programmets funktioner, så som cropping, rotering, skarpning af billederne og kontraster og farver, anvendes. Programmet har et stort udvalg af rammer og teksturer, der kan anvendes. Selvfølgelig tilbyder programmet også de uundgåelige vintage-filter, som man efterhånden ikke kan komme uden om.

En af PicMonkey’s helt store fordele er programmets touch-up effekter, som gør det ideelt til redigering af portrætbilleder. Med dette har du mulighed for at fjerne alt lige fra rynker (indrømmet hvem vil ikke gerne have den mulighed?) og røde øjne til at tilføje en let spray tan.

Pixlr

PixlrPixlr  minder i sin opsætning en del om Photoshop, men fordelen er, at programmet tilbyder gratis fotoredigering, som opfylder alle de basale fotoredigeringsbehov. Programmet indeholder, næsten som en selvfølge, alle de basal redigerings redskaber, som cropping, rotering, viskelæder og meget mere. En af programmets store fordel er, at det også indeholder mere avancerede redskaber som klarhed og kontrast, farve og mætning, farve balance og historie værktøjskasse.Skulle du støde på problemer under din redigering har Pixlr en community-powered support side, som kan være behjælpelig.

Som en bonus kan Pixlr fås som en mobil app (iOS eller Android), så du kan redigere dine billeder fra mobilen direkte der på, uden at skulle have dem over på en computer. Vi er allerede van til muligheden for at blogge fra telefonen, og kan nu også tilføje denne mulighed, hvilket gør det nemt at være blogger hvor som helst og når som helst. En anden app som Pixlr også har udviklet er deres Pixlr-O-Matic app (iOS eller Android), som indeholder forskellige filtre og rammer. Begge apps er gratis at hente ned på telefonen.

GIMP

gimpGIMP  er et gratis fotoredigeringsprogram for de lidt mere øvede. GIMP skal, anderledes fra de andre gratis fotoredigeringsprogrammer, downloades ned på din computer, men som nævnt, er det stadig et gratis program. De har lavet små tutorials – step by step guides – som kan hjælpe en videre, når man har problemer.Programmet kan anvendes til blandt andet retouchering af et billede, billedkomposition og meget andet.

Hvis ikke man har pengene og tiden til Photoshop, så findes der nogle fantastiske alternativer, som du som blogger kan benytte dig af. En af de kombinationer som vi anbefaler er GIMP og Pixlr – GIMP til arbejdet foran computeren, når tiden er til det samt Pixlr, når du skriver indlæg på farten samt poster billeder til de sociale medier. Vi elsker selv friheden ved, at kunne blogge hvor end vi er i verden – da vi benytter en del tid på at rejse (sidder f.eks. og færdiggøre dette indlæg i et tog).

Er du på udkig efter flere tips og tricks til din blog? Så følg os på Facebook, hvor vi holder dig opdateret omkring alle vores indlæg og meget mere.

Følgende indlæg kan også have din interesse

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top