Når andre kopierer dine indlæg

To aspekter

Hvad end man er madblogger, modeblogger, skønhedsblogger, fitnessblogger eller noget helt femte, har alle det til fælles, at der lægges kræfter og energi i at publicere godt indhold. Der bliver kræset for billederne, redigeret, researchet fakta, og skrevet en masse godt content så læserne har noget at tage til sig. Desværre oplever flere bloggere at få deres indhold kopieret, duplikeret eller stjålet – alt efter hvilken term man ønsker at kaste efter det der foregår.

Original versus kopi

Selvfølgelig kan der være billeder, opskrifter, træningsøvelser eller outfits der går igen i blogland, fordi tendenserne er de samme i hele Danmark, men så er god kutyme at linke til sin kilde og gøre det klart, hvor man har indholdet fra. Det er god blogger-stil og et link er ret værdifuldt, så det kan man som blogger kun være glad for, når der linkes. Det er både frustrerende og irriterende når man finder sit eget indhold publiceret under en andens navn uden credit og der er desværre flere historier om emnet. Danica bag bloggen Danica Chloe har oplevet at få kopieret sit indhold og efterfølgende stillede hun spørgsmålet om, hvor grænsen mellem inspiration og kopiering går. Hvis man oplever dette, hvad kan man så gøre? Ligesom med identitetstyveri i blogland er det svært, da der ikke sidder en administrator og kan åbne og lukke for indhold eller brugere som på Facebook og Instagram. I Danicas tilfælde kontaktede hun den pågældende pige, der havde kopieret indhold og bad hende holde op. Dette havde ingen effekt, hvorfor næste skridt blev at Danica på sin blog fortalte sine læsere, at de ikke skulle følge kopi-bloggen. Umiddelbart er det også den eneste vej frem, selvom det mest ønskværdige naturligvis vil være en god dialog blogger og blogger imellem.

Et helt andet aspekt af duplikerede indlæg er, hvordan Google indekserer det. Hvis du for eksempel har et indlæg, som popper op på Google, hvis folk søger efter emnet, vil Google pludselig blive forvirret over at se det samme content to steder. Her kan der efterfølgende ske to ting; enten bliver brugeren ledt ind på en af siderne med indholdet eller også bliver begge indlæg afskrevet og får ingen brugere på besøg. Det gavner ingen. Stop plagiatri og lad os bevare de gode, originale blogs.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top