Få Google Adsense på din blog

I vores indlæg omkring hvordan du tjener penge på din blog (LINK), fremviste vi muligheden for, at benytte Google Adsense. I dette indlæg vil vi guide dig til, hvordan du opretter en Google Adsense profil, indsætter Google Adsense på din blog samt enkelte tips til, at optimere din Google Adsense indtjening.

<Step 1> Opret en Google Adsense profil

Følg dette link til Google Adsense, hvor du nederst skal trykke på Opret en konto. Så snart dette er gjort, vil du komme til følgende profil.

1 opret Google adsense profil til din blog

Udfyld oplysningerne korrekt, da du skal benytte oplysningerne senere for, at kunne modtage din Google Adsense betaling. Hvis du har oprettet en Google analytics blog profil, så kan det være en fordel, at benytte samme e-mail som du benytter der.

<Step 2> Giv Google Adsense oplysninger omkring din blog

De første oplysninger du skal give, er hvilken blog du ønsker at benytte Google Adsense på, lande oplysninger samt godkende at du har læst deres retningslinjer.

2 Tilføj oplysningerne til Adsense

Der er flere vigtige elementer i deres retningslinjer, som du skal være opmærksom på. Følgende punkter fremgår af deres retningslinjer, og kan få din Google Adsense profil lukket, hvis de overtrædes.

 1. Du må ikke have flere Adsense profiler.
 2. Du må ikke indsætte Google Adsense på sider som benytter beskyttede indhold (f.eks. hvis du har stjålent tekst eller billeder fra en anden hjemmeside).
 3. Du må ikke klikke på din blogs Google Adsense reklamer (vigtig!).
 4. Du må ikke indsætte Google Adsense på hjemmesider med pornografik indhold.
 5. Du må maksimalt indsætte tre reklameenheder pr blogside.

De næste oplysninger (som fremgår af punkt 3) vil være vedrørende indbetaling af din Google Adsense indtjening. Vigtigt at alle disse oplysninger er rigtige, da du ellers ikke vil modtage din betaling fra Google Adsense.

3 sidste oplysninger

<Step3> Login på din Google Adsense blog konto

Så snart du har oprettet din konto, så kan skal du logge ind (her) og påbegynde på at tjene penge på din blog. Så snart du er logget ind, så vil du få fremvist dit Google Adsense panel (jf. billedet herunder). Dette vil se langt sjovere ud, når du begynder at tjene penge på din blog igennem Adsense.

4 dit google adsense panel

(Der vil indledningsvist være en godkendelse af dig som person, som involvere, at du modtagere et brev fra Google. Så snart dette er modtaget og indtastet vil alle dele af Google Adsense være tilgængelige for dig).

Hvad kan du gøre når du er logget ind på Google Adsense?

Der er rigtig mange ting du kan foretage dig, når du er logget ind på din blogs Google Adsense profil – men for nybegyndere, så skal du blot springe til step 5 for, at få koblet din Adsense profil til din blog.

Mini annoncer, her kan du oprette de forskellige typer af annoncer du ønsker at benytte. Så snart disse er oprettet, så får du den kode, som du kan indsætte direkte på din blog. (For nybegyndere findes der en smart måde, som vi fremviser i step 5).

Tillad og bloker annoncer, kan benyttes hvis du har bestemt annoncer/hjemmesider, som du ikke ønsker bliver fremvist på din blog. Dette kan både gøres direkte på webadresse-niveau men også på kategori-niveau.

Effektivitetsrapport, fremviser hvorledes din indtjening er på dag, uge eller månedsniveau. Du kan se oplysninger, annoncer størrelse, platforme etc. Dette kan bruges til at optimere din indtjening på et senere tidspunkt.

<Step 4> Valg af Google Adsense plugin (nybegynder hop til step 5)

Der findes flere metoder hvorpå du kan tilknytte Google Adsense til din blog, den metode som vi har valgt at benytte her er Google Publisher plugin. Da der er flere plugins på markedet, så vil vi hurtigt fortælle fordele og ulemper ved, at benytte denne metode til at få Google Adsense på din blog.

NB: dette plugin er ikke længere aktivt

Fordele..

 • Nemt og hurtigt.
 • Ikke behov for teknisk viden omkring HTML-kode.
 • Du overholder automatisk reglerne.
 • Ingen mellemmand der minimere din indtjening.

Ulemper..

 • Du er begrænset ift. at vælge størrelse.
 • Du er begrænset ift. at vælge banner contra tekstlinks.

På trods af disse ulemper ved brugen af Google Publisher, så er det langt det nemmest plugin at benytte, og hvis du er nybegynder på området, så er dette altid at foretrække.

<Step 5> Tilknyt din blog til din Google Adsense

Først skal du have installeret pluginnet Google Publisher på din blog. Dette gøres nemt under Plugins og Add New, og søg på Google Publisher.

5 Installer Google publisher

Efterfølgende vil du have adgang til Google Publisher under Settings og Google Publisher Plugin. 

6 google publisher installeret på en blog

For at kunne styre dine annoncer, så skal du være logget ind på din Google Adsense konto i et andet vindue. Når du er logget ind kan du trykke på Manage ads for, at påbegynde indsættelsen af annoncer.

<Step 5.1> Indsættelse af annoncerne

Du er nu klar til at vælge hvor dine Google Adsense annoncer skal være på dit website. Der er flere valgmuligheder for, hvor dine Google Adsense reklamer skal være, men dette vil også være afhængigt af dit tema (nogle temaer giver mindre muligheder pga. deres opbygning).

7 Google analytics analysere dit website

Valg af side til Google Adsense reklamer

Øverst får du muligheden for, at vælg hvorvidt det er forsiden, dine enkelte sider eller dine enkelte indlæg, du ønsker at indsætte Google Adsense reklamer på.

8 vælg forside eller post i Google adsense

Indsættelse af  selve reklamerne

Når du har valgt hvilken side du vil indsætte reklamerne på (du kan vælge at have på dine enkelte indlæg, forsiden og/eller enkelte side), så skal du blot vælge hvor reklamerne skal være.

9 her kan du indsætte dine adsense reklamer

Som det fremgår af de røde kryds, så har du mulighed for at indsætte Adsense reklamerne hvor du ønsker (dog maksimalt 3 reklamer på samme side).Du indsætter reklamerne hvor du ønsker, ved at trykke på de røde kryds. Resultat vil være som vist herunder.

10 indsat reklame igennem Google publisher

TILLYKKE. Du har nu fået indsat din første Google Adsense reklame på din blog. Før selve annoncen bliver vist på din blog, kan der gå op til 24 timer. Dette sker fordi Google først skal indeksere din blog, og udvælge passende annoncer baseret på dit indhold.

Ønsker du flere informationer omkring brugen af Google Adsense og optimering af din indtjening, så følg os på Facebook, og vi holder dig opdateret.

De tekniske aspekter af Google Adsense

Google Adsense er et værktøj med mange muligheder, og mange måder hvorpå du kan tilpasse og optimere. Vi arbejder pt. på en guide således, at nybegynderne kan blive eksperter! Imens vi udarbejder denne, så læs f.eks. dette indlæg, og få lidt teknisk information.

17 thoughts on “Få Google Adsense på din blog”

 1. Pingback: Den ultimative guide til at tjene penge på blog – Unitate guider dig!

 2. Jeg har prøvet denne men når jeg klikker på Administrer annoncer (Manage site) jeg får en fejl.

  Ups! Noget gik galt. Prøv igen.

  Dette skyldes højst sandsynligt, at du bruger et WordPress-cacheplugin. Hvis det er tilfældet, skal du følge anvisningen fra dette plugin om at rydde cachen og derefter prøve igen.

  Ved du hvordan jeg kommer forbi denne fejl.
  Jeg har installeret et cache modul.

 3. Tak for en side, hvor man kan blive klogere på Adsense på dansk. Jeg kan dog ikke komme videre end step 1. Når jeg udfylder min mail, kommer jeg automatiske ind på en side hvor der står en masse om indtjening, og at jeg har tjent 0 kr. Der er ingen formular hvor jeg skal udfylde noget om min blog mm. Jeg har også oprettet to annonceenheder (uden indhold), men min blog har kun to tomme felter. Hvad er en hosted account, det kan jeg se, at jeg har. Har det noget at sige?

  Jeg har faktisk siddet og rodet med det her over flere dage – og er meget i tvivl om hvad der er galt.

  Har du nogen ide om hvad det handler om?
  På forhånd mange tak.

  1. Hej Janne

   Har også selv oplevet problemet med Google Adsense de seneste par dage (problemer med at logge ind på eksisterende bruger), så jeg vil tro problemet ligger generelt ved Adsense i øjeblikket. Har du stadig problemer?

 4. Hej Nicolaj

  Jeg kan simpelthen ikke finde google publisher i plugin, når jeg søger. Ved du hvorfor?

  dbh
  Simone

 5. Hej Nicolai.
  Vi er et lille nystartet firma og har overvejet at bruge adsence. Vi ønsker ikke annonce på forsiden, men overvejer at lave en ny side med tilbud, tips og triks. Kan det have betydning for om man får mulighed for at bruge googleadsence?
  Et andet spørgsmål , jeg har en blog, med omkring 100 læser, vil jeg kunne bruge adsence der?
  Mange hilsner
  Annette

  1. Hej Annette

   Det giver sjældent særlig meget at have Adsense på sin blog/hjemmeside, og særligt hvis kun er dele af denne. Hvis i kun ønsker det på dele af hjemmesiden, så det ofte give mere mening af kigge efter affiliate marketing (hvor der dog er mere arbejde). Om man kan bruge Adsense afhænger sjældent af besøgantal, men indtægten derfra gør selvfølgelig – ofte skal man have 10.000+ besøgende om måneden, før det giver en indtjening der er af betydelig størrelse 🙂

   1. Hej Nicolaj.
    Tak for svar. Når du siger en betydelig størrelse, hvad mener du så i kroner-øre.
    Vi kæmper for at få vores nu 9 mdr gamle forretning igang så et hvert tilskud vil være velkommen.
    Mange hilsner
    Annette

    1. Hej Annette

     Det er meget forskellige fra branche til branche, hvad man får pr. klik. Det afhænger af, hvad folk vil betale i Adwords. Derfor vil man kunne tjene flere penge pr. klik i visse brancher end andre – f.eks. lån, telefoner etc. Derfor har jeg selv tidligere haft sider med adwords, som har tjent imellem 50-400 kr. pr måneden (den sidste med en side på 10.000 besøg/mdr). Jeg har aldrig arbejdet aktivt med det, så selvfølgelig er det muligt at få det højere op.

     1. Hej Nicolaj.
      Du skriver hvad folk vil betale for AdWords ? Skal man bruge adwords for at bruge Google adsence? Vi er helt nye i alt det her, så undskyld, hvis vi ikke fatter så godt og hurtigt. Vi er heller ikke helt unge længere.😉

     2. Adsense er den “anden ende” af Adwords, kort fortalt. Det fungerer således, at webshops (etc.) betaler penge igennem Adwords (hos Google), for at blive fremvist i deres netværk, som består af f.eks. blogs der har indsat Adsense på bloggen. Derfor vil prisen I tjener på, at folk klikker på deres Adsense annoncer, være afhængig af hvad folk vil betale ovre i Adwords.
      (Det skal lige siges, inden I går i gang, at det plugin der fremvises heri ikke længere er aktivt).

 6. Hi Nicolaj,

  Unfortunately, the Google Publisher plugin is deprecated since 2017 and has been removed from the WordPress repository. Google recommends using the free plugin Advanced Ads (https://wordpress.org/plugins/advanced-ads/) for the integration of AdSense units now. If you are going to update this article at any time, you may add a note about this change.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top