Sådan vælger du det rette tema til din blog

Du har gjort det. Beslutningen er taget, og domænet måske allerede sikret. Så begynder spørgsmålene at ramme dig. Hvad nu hvis? Hvad skal min spritnye blog handle om? Er der overhovedet plads til flere blogs derude? Bare rolig – der er altid plads til flere kvalitetsblogs. Læs videre og opdag 5, enkle og praktiske metoder til at komme op med det perfekte blog tema allerede i dag.

Noget du brænder for

Når du vil starte en blog, er det en fordel at vælge et emne, som reflekterer dine personlige interesser. Måske er du vild med affiliate marketing, eller har en ubeskrivelig passion for dyr og natur. Ligegyldigt, hvilket område du er passioneret omkring, bliver det lettere og sjovere for dig at skrive om noget, som står dit hjerte nært.

Så snart du vælger et blog emne, du er lidenskabelig omkring, har du med garanti noget at sige om det. Og hvis du har noget at sige om det, er der stensikkert nogen derude, som er interesseret i at høre eller læse om det i din blog.

Brainstorm

Hvis alt andet glipper, er brainstorming en super nem og praktisk metode til at generere idéer. Prøv at notere alt, der kommer på sinde, når du tænker på nogle af følgende områder:

  • Det, som folk altid spørger dig til råds omkring
  • Din professionelle ekspertise og erfaring
  • Emner, som vækker stærke følelser i dig
  • Din liste over gennemførte online køb
  • Dit eget hjem, inklusiv alt inventar
  • Det, du kan tale om i timevis
  • Dine yndlings magasiner

Hvis du grundigt brainstormer en eller flere af disse kategorier, vil der naturligt dukke en rød tråd op. Den røde tråd er potentielt dit nye blog navn.

Hvem sagde ‘kun et emne’

Det står ikke skrevet i sten, at din blog kun må have et enkelt tema. Du kan med fordel vælge en række relaterede emner, alle sammen relateret til en hovedkategori. Se for eksempel dette finske eksempel på niccanet.fi Kan du gennemskue, hvad hovedtemaet er? 

Vælg en smal niche

For hvert emne kan du udpege en række nicheområder, og dermed nå ud til en super specifik demografi. Ofte er det en fordel at vælge en så smal niche som muligt, for at sikre din egen relevante plads i blogging landskabet. På den måde vil du også typisk se en bedre konverteringsrate, hvis du vælger at promovere affiliate produkter via reklamer eller nyhedsmails. Det er en god øvelse at notere dine niche idéer på et stykke papir, inden du endeligt beslutter dig.

Indkorporér temaet i navnet

Rent brandingmæssigt er den mest effektive og elegante løsning, at inkludere din blogs hovedtema i selve domænenavnet. Et krystalklart eksempel på det, kunne være https://sportsbonus.net/. Her ved modtageren omgående, hvad omdrejningspunktet er på blogsitet. I dette tilfælde er der naturligvis tale om sportsbonusser, som du kan finde alt omkring.

Direkte brug af hovedtemaet i dit blognavn er ikke den eneste strategi. Du kunne også vælge relaterede ord, eller nogle komplet urelaterede termer, som til gengæld frembringer de rette billeder og associationer hos læseren.

Kig på trends

Når du har kogt shortlisten ned til en håndfuld skarpe blog navne, er det tiden til at kigge på Google Trends. Værktøjet er gratis, og giver dig en god indikation om interesse for emnet over tid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top