14 bloggere deler deres bedste tips

Cover billede - 14_2- top

Vi får ofte spørgsmål omkring, hvordan man får succes med sin blog, hvordan man får mere trafik samt hvad man skal gøre som helt ny blogger. I dette blogindlæg har vi fået en række top-bloggere til af afsløre deres bedste tips, således du kan gøre brug af dem. Vi ville gerne høre deres bedste råd til helt nye bloggere samt, hvad deres bedste tip ville være til, at få mere trafik til bloggen.

Følgende spørgsmål spurgte vi bloggerne omkring

Dit bedste begyndertip?
Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Kan det virkelig lade sig gøre, at få mere trafik til sin blog? Svaret er ja, og herunder afslører 14 bloggere, hvilke måder de synes virker bedste samt giver deres bedste tip, til alle jer der ikke er kommet i gang endnu. Svarene involvere trofaste læsere, sociale medier, kvalitets indhold, fællesskab, interview, planelægning, kommentarer og meget andet.

Listen af bloggere er lang, og du finder bloggere indenfor en bred række af kategorier for, at du kan finde de tips som passer bedst til din blog. Følgende typer af blogs finder du på listen.

[one_third]


Modeblogs Modeblogs

Morblogs Morblogs


[/one_third]

[one_third]


Boligblog-3 Boligblogs

Fitnessblog Fitnessblogs


[/one_third]

[one_third_last]


Madblogs Madblogs

Livsstilsblogs Livsstilblogs


[/one_third_last]

Nadia fra FoodFanatic.dk

Nadia-bund

Dit bedste begyndertip?

Jeg tror, at det er vigtigt, at man tænker lidt over, hvad man vil med sin blog, og hvor ens stærke sider ligger. Det vil ikke bare gøre det sjovere at blogge, men det vil også bivirke, at man kan differenciere sig i forhold til de utallige blogs, der findes herhjemme i Danmark. Når jeg kigger på blogs, der har succes, så er det ofte fordi, at de har en helt særlig vinkel. Det kan være søde sager, mad til mænd, sund mad osv. Selv er jeg nok lidt bredere, men jeg adskiller mig stadig ved at kunne byde læserne på autentisk asiatisk mad.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Jeg er ikke selv særlig godt til det tekniske, så her kan det være godt at alliere sig med en person, der ved noget om emnet. Ellers handler det bare om at lave noget kvalitetsindhold og gerne noget, som folk kan finde på at søge på. Engang var det sådan, at hvis opskrifterne og billederne inden for madblogs var gode nok, så skulle læserne nok komme, men i takt med at der kommer flere og flere bloggere til, er man nødt til at være lidt mere fremme i skoene, hvis man have læsere.

Hvem er Nadia fra FoodFanatic.dk?

NadiaJeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og både under og efter studiets afslutningen haft mad som hovedinteresse. I dag er jeg professionel opskriftsudvikler og freelancejournalist med fast tilknytning til det gastronomiske magasin smagogbehag. Jeg underviser også på madkurser, og i foråret 2015 er jeg aktuel med min første kogebog udgivet på Politikens Forlag. Bloggen kom til verden, da jeg ønskede at dele min passion med andre madglade danskere, som forhåbentlig kan finde inspiration til egne køkkeneventy

Besøg » FoodFanatic.dk

 

Lasse fra SidselogLasse.com

Sidsel&lasse-bund

Dit bedste begyndertip?

Det er svært at komme med ét tip, da der er flere overvejelser, man bør gøre sig, når/før man starter en blog. Jeg synes, det er vigtigt, at man finder sin niche og overvejer, hvorfor man egentlig skal have en blog. Har man noget på hjerte? Man skal ville det, og synes at det er interessant at blogge i sig selv, også selvom der måske ikke er nogen, der læser med. For det er der jo ikke i det første stykke tid, man blogger. Sørg for at korrektur, tekst, billeder og generel blogopsætning er i orden. Du skal give det bedste førstehåndsindtryk, når en person besøger din blog, ellers kommer de ikke igen.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Der er ikke nogen magisk vej til at få flere læsere på sin blog, men der er selvfølgelig nogle tiltag, der kan give lidt flere besøg. Selvfølgelig skal man bruge de sociale medier så meget, man kan. Facebook, Instagram og Snapchat er nogle af de foretrukne medier, selvom det kun er de to første, der kan give direkte trafik til din blog. Derudover har mange bloggere fået god gavn af at gå sammen i små fællesskaber, hvor en fælles topbar linker til de forskellige blogs i fællesskabet. Det skaber en god synergi i trafikken mellem de forskellige blogs. Hvis man kan blive nævnt på andre blogs, kan det også give rigtig god trafik, så forsøg at samarbejde med andre bloggere om forskellige småprojekter såsom interviews, anbefalinger og lignende.

Hvem er Sidsel og Lasse fra SidselogLasse.com?

LasseVi er et aarhusiansk kærestepar, der har blogget siden 2009. Lasse arbejder som PR & Marketing Coordinator hos Minimum og har en kandidat i Medievidenskab. Sidsel har en kandidat i Oplevelsesøkonomi fra Aarhus Universitet og arbejder som Digital Producer hos Hele Vejen, som er en del af M2 Film. På bloggen kan du læse om stort og småt – mode, mad, rejser, uddannelse, musik – samt om vores hverdag og de tanker, vi gør os om den.

Besøg » SidselogLasse.dk

 

Camilla fra FitnRun.dk

Camilla-bund

Dit bedste begyndertip?

Mit bedste begynder tip, må helt klart være at finde et gennemgående emne til din blog, så dine kommende læsere ved hvad du står inde for. Det er dermed ikke sagt at man ikke må skrive om andet end det enkelte emne, men blot så du har et gennemgående emne på din blog.

Derudover vil jeg anbefale at du tænker dig godt om før du vælger dit kommende bloggernavn – dette navn er besværligt at ændre på et senere tidspunkt, og skal derfor være valgt rigtigt første gang.

Du skal overveje hvor meget af DIG selv du har lyst til at udlevere. På nettet bliver ALT gemt, derfor er det svært at fortryde, hvis du først efter udgivelse af et indlæg alligevel ikke ønsker det offentliggjort. Denne overvejelse skal ikke alene omhandle dig, men også din familie, dine venner og hvad du ellers vil skrive omkring 🙂

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Et godt fif til at få trafik på din nye blog, er bl.a. ved at skrive og kommentere på andre større og mere populære blogs. Dog skal dine kommentar være relevant til det indlæg du kommentere på, ellers risikere du at bloggeren vælger ikke at godkende og offentliggøre din kommentar, da reklame kommentare blot er irreterende og uden relevans.

Derudover kan det anbefales at skrive en god mængde indlæg, før du vælger at offentligøre din blog. På denne måde vil folk have flere indlæg at læse, og derved blive fanget af din blog og dens emne.

Det er vigtigt at holde bloggen ved lige, især i starten. Derfor skal du lave en plan for hvor ofte du ønsker at opdatere din blog. Nogle opdatere bloggen flere gange dagligt, hvor andre kun skriver 1 indlæg pr uge.

Hvem er Camilla fra FitnRun.dk?

CamillaMin blog omhandler primært min passion for løb. På bloggen kan du blive inspireret til at opnå nye mål med din løbetræning, læse anmeldelser af diverse løbeudstyr samt læse om mine mål og bedrifter. Bloggen har dog på det seneste ændrede lidt fokus, da jeg skal være mor til december – så igennem graviditeten har jeg forsøgt at give min fortolkning på hvordan man kan holde sit løb og sin træning ved lige.

Besøg » FitnRun.dk

 

Mette fra FrkVilstrup.dk

Mette-bund

Dit bedste begyndertip?

Mit bedste tip er at overveje hvad man vil blogge om inden man starter, og vær tro mod stilen hele vejen. Er du fitness blogger, mommy, mad eller div? Læserne kommer hvis de kan lide dit tema, og det virker ikke hvis du skriver om fitness og om lørdagen skriver om pizza og byture. Så find dit udtryk og brug tid på billeder, det gør looket bedre.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Find nogle gode tags at knytte til indlæggene. Jeg lavede en müslibar i starten af min blog, som blev mit gennembrud, det var den folk søgte på, kom forbi, kunne lide hvad de så, og blev ved at komme tilbage. Find ord folk søger på, som tab 10kg hurtigt, bedste kage, nemmeste div eller hvad nu bloggen handler om.

Hvem er Mette fra FrkVilstrup.dk

MetteMit navn er Mette Vilstrup, jeg er livsnyder med stort L og kan kalde mig selv Bachelor, Stewardesse, Aerobicinstruktør, “Vægttaber” (har tabt 20 kg) og Mor og snart også frue. Jeg har blogget siden marts 2011. Siden begyndelsen har jeg nydt at dele positive oplevelser med mine læsere. Jeg elsker livet, champagne, rejser, venner, og vigtigst af alt tiden med min lille familie. Konrad kom til verden i sommeren 12, jeg deler gerne om de små vidunderlige øjeblikke han giver mig. På bloggen vil der altid være et positivt budskab, for jeg prøver altid at få det bedste ud af tingene.

Besøg » FrkVilstrup.dk

 

Malene fra Vinterfryd.dk

Malene-bund

Dit bedste begyndertip?

Der er en masse man skal have styr på i starten, som f.eks. bloggens navn, hvilket indhold der skal være på bloggen, tema/design, domæne osv. osv. Det kan ærlig talt virke som en ret stor mundfuld, men ta’ lidt af gangen, så skal det nok gå.

Når jeg ser tilbage på min start, vil jeg ønske jeg havde brugt noget mere tid på at finde ud af hvad det helt præcist var jeg ville skrive om. Jeg havde en hulens masse idéer og prøvede lidt af hvert, indtil jeg fandt ud af hvilken retning jeg ville gå i. Det er selvfølgelig også en måde at gøre det på, men tror jeg ville have hjulpet mig selv gevaldigt meget ved, at have haft en rød tråd fra starten af! Så skab den røde tråd allerede fra starten, så er du kommet rigtig langt.

Herudover kan det være en ide, at udvælge en række bloggere indenfor emnet, og bruge tiden på at finde ud af hvordan disse, skaber deres egen unikke røde tråd. Dette kan evt. hjælpe dig på vej.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Der er flere ting man konkret kan gøre for at få mere trafik, som f.eks. at være aktiv på de sociale medier, kommenter på andre blogs, SEO og selvfølgelig sørge for at lave spændende, inspirerende og brugbare indlæg. Fælles for alle disse er at de er utrolig tidskrævende, men det er bare med at komme op på hesten – for det betaler sig!

Jeg synes personligt at det er interessant at læse og følge med hos bloggere, som har ugentlige eller månedlige indlæg med et bestemt koncept. Dette er jeg selv blevet inspireret af og har blandt andet mit ugentlige Fredags INK indlæg samt boligreportager på bloggen fra tid til anden. Jeg oplever en stor interesse og øgede trafik i forbindelse med blandt andet disse to koncepter, og det giver mig blot endnu mere blod på tanden til, at fortsætte og hele tiden forsøge at tænke ud af boksen.

Hvem er Malene fra Vinterfryd.dk

MaleneÅrhusiansk pige på 26, som har blogget siden 2012. Jeg har utrolig mange interesser og da jeg startede Vinterfryd.dk, ønskede jeg at skrive om lidt af det hele. Med tiden har jeg dog valgt kun at fokusere på inspiration til boligindretning og tattoos!

Boligindretning er begyndt at fylde mere og mere på Vinterfryd, især efter jeg begyndte på TEKO, og jeg holder af at lave diverse boligrelaterede indlæg som f.eks. DIYs, boligreportager, inspiration, trends og selvfølgelig fremvisning af mine mange loppefund!

Besøg » Vinterfryd.dk

 

Stinna fra Stinna.dk

Stinna-bund

Dit bedste begyndertip?

Mit bedste begyndertip må være, at overveje bloggens emne, inden man opretter bloggen. Jeg har hørt om flere, der vælger et blognavn og senere fortryder, da de egentligt ikke ville blogge inden for dette emne. Når først navnet og emnet er valgt, er det bare at kaste sig ud i det. Det første stykke tid fik jeg meget lidt respons på min blog – men giv ikke op, hvis du blogger om noget der interesserer dig, så skal læserne nok komme.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Mit bedste tip til at få mere trafik på en blog, er at få ens budskab ud. Dette kan gøres på flere måder, men jeg vil anbefale disse få tips, som virkede for mig. Sørg for at din blog er tilgængelig på flere medier – fx instagram, facebook og twitter. Derved når din blog ud til flere læsere. Et andet tip, især for en nystartet blog, er at få lov til at gæsteblogge på andres blogs. Sørg for at dit indhold er relevant og send så andre bloggere en mail om, hvorfor du skal have lov at gæsteblogge. Det gjorde jeg et par få gange i starten og dette medvirkede til, at flere fik kendskab til min blog.

Hvem er Stinna fra Stinna.dk

StinnaMit navn er Stinna og jeg blogger om sund mad på www.stinna.dk. Da jeg har en stor interesse for sund mad, startede jeg i 2012 min blog, for at kunne dele mine opskrifter med andre. Bloggen omhandler lette vegetariske retter, med fokus på gode råvarer og at sund mad bestemt ikke behøver at være kedeligt.

Besøg » Stinna.dk

 

Linn fra FrokenKraesen.com

Linn-bund

Dit bedste begyndertip?

Mit bedste tip er at finde en niche. At tænke at du skal skrive om “lidt af det hele” virker ikke. Det kan godt være, det føles hårdt at skære nogle ting væk, men for mange emner gør læseren forvirret. Så find en lille niche og vær bedst inden for den.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Der findes to måder for at få mere trafik – at få flere læsere fra Google og/eller at få flere faste læsere. Begynd med at finde ud af, hvilken af kategorierne din blog skal satse på.

Hvis du primært er interesseret i at få mange hits på Google, kan du bruge SEO – f.eks. gennem SEO by Yoast, som er et godt WordPress-plugin. Det hjælper dig med at finde ud, hvordan du bedst optimerer dine indlæg. Du får en checkliste, så du kan gå hele indlægget i gennem for at undersøge, om det er “Google-friendly”.

Hvis du er interesseret i at få faste læsere, som vender tilbage dag efter dag, skal du bygge en relation til dine besøgende. Det gør du f. eks. ved at sikre, at de ved, hvad de får, når de trykker sig ind på din blog. Igen – find en niche, i stedet for at skrive om lidt af alt muligt. Sørg for at dine indlæg rammer målgruppen, så at dine læsere ikke klikker sig ind og bliver skuffet. Hvis halvdelen af dine indlæg rammer ved siden af emnet, som den faste læsere er interesseret af, forsvinder de hurtigt.

Hvem er Linn fra FrokenKraesen.com

LinnJeg hedder Linn Grubbström og står bag Frk. Kræsen. På Frk. Kræsen deler jeg opskrifter på hverdagsmad og hverdagskager og madguides fra forskellige del af Europa. Frk. Kræsen blev i 2013 og 2014 nomineret til mad+medier-prisen som en af Danmarks bedste madblogs.

Besøg » Frokenkraesen.com

 

Tine fra FITinspiration.dk

Tine-bund

Dit bedste begyndertip?

Find din stil og hold dig til den. Dette gælder både indenfor layout, opsætning, indhold og billeder. Når man klikker sig ind på din blog, så skal man ikke være i tvivl om at det er lige netop DIN blog man kom ind på. Så find en rød tråd og hold dig til den.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Opret en Facebook-side til din blog, hvor interesserede kan følge dig. Gør siden spændende, brugbar og sørg for at der også er andet indhold end blot dine henvisninger til blogindlæg. Det er så hurtigt at dele ting via Facebook og nå ud til potentielle følgere.

Hvem er Tine fra FITinspiration.dk

TineFitinspiration handler primært om fitness, træning og sunde opskrifter. Mit fokus for bloggen ligger på glæden ved den sunde livsstil, hvor inspiration og motivation er mine nøgleord. Derudover går jeg meget op i, at mine følgere har en idé om hvem jeg er. At mine indlæg viser lidt af min personlighed uden at blive for personlige 🙂

Besøg » FITinspiration.dk

 

Charlotte fra Fitmom.dk

Charlotte-bund

Dit bedste begyndertip?

Tålmodighed 😉 Ting tager tid – og der vil løbende komme flere og flere der læsere med. Det er super vigtigt man er helt klar omkring hvad bloggen skal handle om og at man til at starte med skriver til sig selv. Er man “tro” mod sig selv og bloggen – skal læserne nok følge med.

Så tålmodighed, tiden og klare mål med bloggen, er det vigtigste hvis du spørger mig.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Igen spiller tiden ind og at man skriver om noget som fanger folks interesse. Jeg har været super glad for facebook – som jeg flittigt har brugt til at dele nye opslag, indlæg og hvad jeg ellers havde på hjertet. Det smarte ved facebook er det bliver delt ud til mange på kort tid – via et like.

I starten brugte jeg tiden på at smide en kommentar til andre større blogs – hvor jeg underskrev med mit blog navn.

Konkurrencer er både en fordel og en ulempe. Jeg har brugt det en del tidligere for at skabe trafik og det virker super godt. Jeg vil dog hellere i dag have folk følger mig af interesse og ikke fordi de kan vinde et eller andet. Så konkurrencer kan være vejen til mere trafik, nye opdager din blog – men jeg vælger dog til og fra så det passer til min blog.

Få styr på overskrifterne – det er her du har mulighed for at fange ny folk.

Hvem er Charlotte fra Fitmom.dk

CharlotteBloggen er startet i december 2013, 3 måneder efter fødslen af mit første barn. Bloggen skulle være min”dagbog” i forbindelse med at komme i form efter fødslen. Bloggen fik lyn hurtigt mange besøgende, måske pga af emner som vægttab, i form efter fødslen og min rolle som mor.

Nu tager bloggen udgangspunkt i min travle hverdag som karriere kvinde, mor til 2 og de 1000 andre ting jeg gerne vil. Jeg vil vise danske kvinder man godt kan komme frem på arbejdsmarkedet– til trods for man er mor til 2 små piger på 9 måneder og 2 år.

Besøg » Fitmom.dk

 

Michala fra BastaBum.dk

Michala-bund

Dit bedste begyndertip?

Til dig der overvejer: Start med at lave en “plan” over din blog. Hvad skal være tema, primært målgruppe og hvad er generelle tanker omkring bloggen. Det er ret vigtigt at der er en rød tråd på bloggen, så læseren ved hvad de kan forvente når de klikker ind på netop din blog. Ikke sagt at man ikke kan spænde lidt bredt, men altid i den røde tråd. Når du har en plan og ideerne parat, så tænk over navn og design. Min anbefaling er at starte på eget domæne fra start, så er det gjort og skal ikke laves om senere hen. Med hensyn til platform og design så er WordPress rigtig let at arbejde i og der er mange gratis (og fine) designs som kan startes med.

Til dig der lige er startet: Samme råd kan bruges, hvis ikke du har din plan klar nu, så stop lige op og få styr på den. Tænk over hvad du selv godt kan li ved de blogs du selv følger, hvad gør dem gode? Måske det kan bruges som inspiration, uden at du selvfølgelig skal lave en tro kopi.

Personligt bliver jeg tit fanget hvis jeg også kan mærke personen bag bloggen i gennem billeder og velskrevede ord.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Gør dig synlig ved at kommenter på andre blogs og evt. Instagram, men altid relevant ikke bare “se min blog agtigt”…. Tag til blogevents og netværk. Er du f.eks Beauty blogger så skab netværk med dem.

Del dine indlæg på Facebook og evt. Instagram, så venner og familie kan se dem. Hvis de liker eller deler kommer det bredt ud og man skal ikke undervurdere en viral effekt, både som ny og “gammel” blogger.

Men bedste råd er at skabe godt og nærværende indhold, så skal de nok komme. Man får ikke læsere på 2 uger, men stille og roligt skal de nok komme, hvis du gør dig umage.

Kan du måske skabe noget unikt indhold som ikke kan ses alle steder, har du f.eks en viden, interesse eller lign som andre ikke skriver så meget om? Så er der måske læsere til det?

Hvem er Michala fra BastaBum.dk

Michala-nyBastabum.dk skrives af Michala Bastian, mor til Molly My på knap 4 år. Bloggen er en mommy og livsstilsblog om livet som børnefamilie i København. Bloggen drives med både en kommerciel og personlig vinkel.

Her finder du ud over børneliv, mor, mode, livsstil, bolig og rejser også personlige hverdags situationer som f.eks stop med sutterne, børnehave venner, trodsalder mm. Præcis som vi alle kender det, ikke alt er sort/Hvidt eller lyserødt, selvom man helst så det når man hedder Molly My.

Besøg » BastaBum.dk

 

Charlotte fra Livingbyckk.dk

Charlotte2-bund

Dit bedste begyndertip?

Der er rigtige mange ting som er vigtige, når man skal starte en blog, men jeg tror at mit bedste råd er at man skal dele ud af sin passion. Lad være med at lave en blog, fordi alle andre gør det eller fordi du kan se at folk får penge og diverse produkter. Gør det fordi du brænder for noget, som du gerne vil dele ud af. Fordi du føler at andre mennesker ikke kan leve uden din viden, så at sige. Så går det ofte meget bedre for bloggere.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

De sociale medier vægter selvfølgelig højt i denne kategori. Bruger man ikke de sociale medier, er der sikkert ikke nogle som vil besøge ens blog. Men det handler også om at bruge de sociale medier på den rigtige måde. Vær tro mod dig selv, del billeder der passer til din stil og del ud af den viden du har, som andre ikke kan leve uden. Både på bloggen og de sociale medier er det vigtigt at tænke: Hvad kan jeg bidrage med, som andre mennesker ikke kan leve uden? Hvad gør dig unik?

Jeg har selv oplevet en større stigning i trafik, efter jeg er begyndt at lave indlæg som: http://livingbyckk.dk/saadan-paavirker-lamper-din-indretning-7-gode-raad/ eller http://livingbyckk.dk/top-10-populaere-planter-2015/. Altså lister eller “how to” indlæg.

Hvem er Charlotte fra livingbyckk.dk

Charlotte2Living by CKK er en boligblog, hvor emner som, indretning, (dansk) design, interiør, bolig, kreative ideer og meget mere bliver berørt. Jeg vil give dig indretnings tips, bolig inspiration, DIY’s, nyheder indenfor design og dele ud af mit liv og mit hjem.

Bag skærmen finder du Chalotte Kamp Kruse på 22 år. Jeg er en bolig entusiast, interiør freak og passioneret indretnings blogger.

Besøg » Livingbyckk.dk

 

Louise fra lullumut.com

Louise-bund

Dit bedste begyndertip?

Mit absolut bedste tip til nye bloggere må være, at I skal gøre opmærksomme på jer selv og jeres blogs. Det kan gøres på mange måder, men en rigtig god idé er at kommentere på andre blogs. Og her mener jeg ikke “ligegyldige” kommentarer som “Fint outfit” eller “Fed blog. Kig forbi min”. Sådanne kommentarer kan have den stik modsatte effekt end det ønskede. Det der ønskes er at skabe nysgerrighed. Andre læsere af den blog skal gerne tænke “Den blog lyder spændende. Der må jeg hellere klikke forbi med det samme”. Det skal gerne være en konstruktiv kommentar, hvor I tilkendegiver bloggeren eller blogindlægget. Kom med ros, ris eller input, som bloggeren kan tage med sig. Når I kommenterer vil det selvfølgelig være godt at have et navn, som skiller sig ud. Her er f.eks. “Lullumut” et klart bedre valg end “Louise”. Sidstenævnte er intetsigende og skiller sig ikke ud fra mængden. Når I så har fanget læsernes opmærksomhed, og de klikker sig ind på jeres blogs, vil det være helt perfekt, hvis der samtidig er godt indhold med gode billeder, som de kommer tilbage igen. Hvad det definitionen af godt indhold og gode billeder er, er selvfølgelig subjektivt.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Del jeres blogindlæg. Personligt får jeg mest ud af at bruge Facebook, hvorimod jeg får minimal trafik via f.eks. Twitter og Instagram. På Facebook deler jeg mine daglige blogindlæg og Instagram posts, og jeg bruger gerne et par enkelt hashtags eller tagger virksomheder, hvis det passer ind. Fra starten af inviterede jeg min familie og mine venner til min blogs Facebook side. De vil ofte gerne følge med i min blog, men de forstår sig ikke alle sammen på Bloglovin’, så her er Facebook super. Jeg er med i en del bloggrupper inde på Facebook, f.eks. “DEL DIN BLOG” og “Os der blogger”, og har jeg lidt ekstra tid en aften, deler jeg et blogindlæg i de grupper. De er en god måde at opdage nye blogs på og samtidig få nye læsere. Nogle bloggere vil gerne holde deres blogs skjulte fra deres omgangskreds, men det går jeg ikke selv ind for. Hvis jeres blogs er gode, så del den.

Hvem er Louise fra Lullumut.com

LouiseJeg blogger på Lullumut.com, hvor jeg har blogget i mere end fem år. Min blog vil jeg beskrive som en mode- og livsstilsblog, men den er så meget mere end det. Jeg skriver også en del om skønhed og krydrer ellers med interiør, madoplevelser, sundhed og hvad der ellers lige falder mig ind.

Besøg » Lullumut.com

 

Kristina fra Labdecor.dk

Kristina-bund

Dit bedste begyndertip?

Det bedste tip må være, at du skal vælge at blogge, fordi du ikke kan lade være!
Din motivation er din egen lyst til at skrive tekster. En anden ting er, at indholdet i teksterne skal matche dig og den du er. Det er meget tydeligt at høre på en blog om forfatteren er oprigtig og er passioneret om det han/hun skriver om.

En anden ting er, at man ret hurtigt skal bestemme sig for, hvad bloggen skal indeholde – skal det være en modeblog, en mommy blog, en mad blog osv.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

For at få mere trafik kan man selv deltage aktivt på andre blogkollegaers blogge. Det kan man gøre ved at følge deres blog og komme med kommentar til de forskellige indlæg – og selvfølgelig kun kommentar, der viser, at du har læst teksten.

En den ting kunne være at oprette en Facebook profil til bloggen og skabe trafik til bloggen fra den.

Hvem er Kristina fra Labdecor.dk

KristianMin blog handler om mit interiør univers – nærmest bogstavelig talt, da der primær er billeder af mit hjem på bloggen. Jeg blogger fordi jeg elsker at style billeder og det gør jeg for det meste hjemmefra. Jeg elsker interiør, dog med en særlig kærlighed for keramik både nyt og gammelt. Det er især glasuren og det unikke jeg forelsker mig i.

Jeg bryder mig ikke om “brug og smid væk” kulturen, så jeg er stor genbrugsfan og er samler med en stor streg under. Jeg deler ofte de bedste genbrugsfund på bloggen og Instagram. Jeg skriver også nogle gange om butikker og  nye produkter på min blog, hvis de fanger min interesse, har en spændende historie og hvis de er relevante for min blog. En gang i mellem har jeg også et DIY eller en opskrift på bloggen, som igen er tilpasset min blog.

Besøg » Labdecor.dk

 

Michelle fra Stonemuse.dk

Michelle-bund

Dit bedste begyndertip?

Invester i dig selv og din kommende blog. Tag dig god tid til at finde den røde tråd, som din blog skal have og evt. en niche, som du gerne vil fokusere på. Det tog mig virkeligt langt tid at finde ud af hvordan min blog skulle se ud eller hvad den skulle handle om. Jeg ville ønske at jeg havde sat mig ned og gjort mig disse tanker inden jeg startede; saml evt. en mappe med blogs som inspirerer dig og tag de elementer ud, som du kan lide og ser dig selv lave.

Lav også en social medie strategi for dig selv og bloggen. Skal du være på Facebook? Vil du bruge din egen Instagram profil til blog-relaterede post eller vil du lave to? Skal du have snapchat? Eller måske en Youtube? Hvor tit vil du opdatere hvert medie? Der er mange ting at tage stilling til.

Udstyret er naturligvis også vigtigt. Det kan være dyrt at investere i et godt kamera, telefon og et godt redigeringsprogram, men det er det værd i sidste ende.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Det som virker, og som har virket for mig, er egentligt bare at blive ved med at skabe godt content, som min læsere kan bruge. Det handler om kvalitet from for kvantitet, så lav noget godt hver gang – så skal læserne nok komme.

Skal det gå hurtigt, så er Instagram også et godt sted at synliggøre sig selv.

Hvem er Michelle fra Stonemuse.dk

MichellePå STONEMUSE kan folk forvente en meget æstetisk modeblog, med stor stor fokus på det visuelle. Min blog er altid personlig men det er det visuelle, som oftest er i fokus. Det med den røde tråd er vigtigt for mig (og det er på tværs af alle de medier jeg benytter mig af) og det håber jeg skinner tydeligt igennem på bloggen.

Besøg » Stonemuse.dk

Lene fra fra Lenedybdahl.com

Lene-bund

Dit bedste begyndertip?

Begynd med at afdække din niche. Hvilken blog vil du gerne lave? Hvilke 3-4 emner har du tænkt dig at blogge om? Jo mere fokuseret du kan være fra starten, jo lettere er det at finde trofaste læsere. Det gør ikke noget, at andre blogger om samme emne, for du kan altid sætte dig for at gøre det bedre eller gøre det på en anden måde. Men bliv helt skarp på, hvilke emner, der er særlige ved din blog. På min forfatterblog er emnerne: mit forfatterskab og mine bøger (giver ligesom sig selv), og herudover blogger jeg om skrivetips, markedsføring for forfattere og blogging/grafisk design. På min anden blog www.vildmedspanien.com er emnerne også afgrænset til: spansk litteratur og film, spansk mad og spansk kultur/seværdigheder/turistmål. Dit privatliv, dine julegaveønsker, din kat, dit maletalent eller din nye opvaskemaskine er dermed ikke relevant for disse to blogs. Det betyder ikke, at du ikke kan skrive om disse emner på din blog. Du skal bare vinkle det på en måde, så det giver mening for de læsere der følger din blog, fordi de interesserer sig for bloggens emne. Har du f.eks. et maletalent, er det måske interessant at blogge om på VildMedSpanien, hvis det du maler er spanske tyrefægtere.

Dit bedste praktiske tip til at få mere trafik?

Jeg har tre enkle, men meget effektive råd.
1. Vær vedholdende. Blog den samme dag eller de samme dage hver uge. Lad være med at springe tre måneder over, så mister du dine læsere. Lige som en tv-serie i fjernsynet vil du gerne have, at dine læsere ved, hvornår der kommer nyt fra dig.
2. Skriv nøgleord i dine blogposter. Nøgleord er de ord, du gerne vil findes på. I mit tilfælde er det f.eks. mit navn ‘Lene Dybdahl’, titlerne på mine bøger ‘Nøglens Vogtere’ og ‘Den Sorte Paraply’ og så nogle generelle f.eks. ‘Fantasyforfatter’ og ‘dansk fantasy’. Prøv at flette dine egne nøgleord ind i din overskrift eller i selve brødteksten på dit indlæg på en måde, hvor de virker relevant og ikke kunstigt. Det giver god SEO.
3. Lav et nyhedsbrev. Et nyhedsbrev er din mulighed for at sende nyheder ud til dine læsere med links til dine nye poster. På den måde minder du dine læsere om at komme tilbage til bloggen. Tænk på, at 80 procent af dine besøgende aldrig vender tilbage …. Måske kan et nyhedsbrev fange nogle af dem, før du går.

Hvem er Lene fra Lenedybdahl.com

LeneMit navn er Lene Dybdahl, og jeg er dansk fantasyforfatter. Jeg er født i 1980 i Herning. Jeg har boet i Aarhus, London og Madrid, og livet i Europas storbyer smitter af på handlingen i mine bøger. På bloggen finder du artikler, som giver fans et blik ind bag kulissen og som hjælper kommende forfattere med tips og motivation. Jeg blogger om tre hovedemner: 1) mine bøger og mit forfatterskab, 2) forfattertips til forfattere og forfatterspirer, og 3) blogging, grafisk design og markedsføring.

Besøg » Lenedybdahl.com

 

Unitate.dk takker alle bloggerne for, at de ville dele deres viden. Sammen bliver vi alle bedre. Herudover skal en tak gå til Marianne fra BarnetsVerden, som har været behjælpelig med det grafiske arbejde.

Mangler du mere inspiration fra de store danske bloggere, så send også endelig en e-mail med hvilke emner du kunne have lyst til at høre mere omkring. Synes du selv du har noget som kan hjælpe andre bloggere, så send os endelig en e-mail, da vi jævnligt udgiver gæsteindlæg fra eksterne folk, som har viden at dele ud af.

9 thoughts on “14 bloggere deler deres bedste tips”

 1. Pingback: Sådan får du mere trafik til din blog og bevarer den - Erik Back

 2. Fremragende blog med gode ideer og forslag.

  Hvor mange indlæg/ord mener du man bør have dagligt, ugenligt eller månedeligt før google lægger mærke til siden?

  jeg har selv hjemmesiden/ bloggen http://stabilokonomi.dk hvor jeg bestræber mig på at lægge 1-2 indlæg i snit op om ugen med minimum 500 ord. Men er det nok?

  1. Hej Mark

   Det vil selvfølgelig være meget påvirket af branchen/emnet på bloggen. Ofte er mit tip, at kigge på ens “konkurrenter” og skriv oftere end disse – og som minimum i samme niveau. Fra en SEO-vinkel er det oftest kun vigtigt i starten, for at få noget indhold på. Fra en trafik-vinkel er det vigtigt at fastlægge sig et niveau og fastholde dette – således du får tilbagevendende læsere 🙂

 3. Hej. Rigtig godt indlæg. Jeg er selv startet med at blogge. Og nu har jeg da lidt mere at gå ud fra. Man er altid lidt i vildrede hvor man skal begynde, og hvor skal man lægge sin energi. Tak for alle de gode tips.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top