Annoncering på Instagram i Danmark 2015

Som de fleste bloggere, webshops etc. formentlig allerede har oplevet, så er der nu åbnet op for mulighederne for annoncering på Instagram. Derfor har vi fået Michael fra Ekspertvalg.dk til, at fortælle omkring mulighederne samt hvorledes Instagram annoncering kan benyttes – også for bloggere. Vi overlader ordet til Michael. 

Instagram annocnering-top

Denne artikel omhandler annoncering på Instagram, som der blev åbnet op for i september 2015 i Danmark. Før jeg ser nærmere på annoncering, vil jeg kort blotlægge, hvad Instagram er for et socialt medie.

I 2010 blev Instagram lanceret af skaberen Kevin Systrom, og blev opkøbt af Facebook i 2012. På Instagram er det primære formål af dele fotos og socialisere omkring egne og andre brugeres fotos.

Der gik ikke lang tid før Instagrams markedsføringspotentiale blev opdaget, hvilket bl.a. skyldes den betydelige brugertilslutning. Brugertilslutningen i 2015 ligger på ca. 400 millioner aktive brugere om måneden globalt set.

I 2015, er kønsfordelingen fortsat meget ligelig fordelt:

 • Cirka 50% mænd
 • Cirka 50% kvinder

Aldersfordelingen på Instagram, hører primært til de relativt unge segmenter:

 • 90% af brugertilslutningen er under 35 år.
 • Cirka 41% af de unge under 35 år, er mellem 16-24 år.
 • De resterende er derfor under 16 eller 25-34.

Hvis Instagram forbliver populært, og brugerne fortsat benytter Instagram, ser vi nok en stigning i alderssegmentet over de næste år og målgruppen bliver derfor bredere.

Annoncering på Instagram

I dette afsnit, ser vi nærmere på, hvad Instagram-annoncering 2015 i Danmark omfatter af forskellige muligheder.

Førhen markedsførte virksomheder sig primært ved, at sponsere produkter på kendtes profiler. Dette ved at få dem til at promovere produkterne i deres tidslinje – eventuelt mod, at de fik lov til at beholde produktet. Dette gav mulighed for at promovere produkter til de brugere som fulgte de kendte. Endvidere krævede det også, at de profiler, som skulle promovere dit produkt, var villige til at gøre det.

Med det nye Instagram-annoncering, er det blevet langt lettere at føre en effektiv kampagne på Instagram, som ikke kræver den store tidsinvestering. Det nye annonceringsystem gør annoncering effektivt for såvel store som små virksomheder.

Det nye Instagram-annoncering, omfatter billedannoncer eller indlæg som vi kender dem på Instagram, hvor der dog kommer til at være et lille ikon. Dette ikon kendetegner blot, at det er en annonce eller et sponseret indlæg.

Udover sponserede billedindlæg, bliver det endvidere også muligt at lave video-indlæg, som kan vare op til 30 sekunder. Det er godt, at der er valgmuligheder for annoncørerne, da visse produkter eller budskaber markedsføres bedst med video.

Samtidig med, at der kan annonceres på Instagram, bliver integrationen mellem Instagram og Facebook en del større. Det bliver med dette tiltag en langt lettere at holde styr på sine kampagner på begge de sociale medier.

Læs mere: guide til Facebook annoncering

Før vi går videre til guiden, fremvises en Instagram-annonce. Det der gør disse annoncer så særdeles effektive, er udseendet, som i høj grad ligner et almindeligt Instagram-indlæg. Disse annoncer, lægges der i høj grad mere mærke til end traditionelle banner-annoncer på nettet.

Annoncering på Instagram

Guide til oprettelse af annonce på Instagram

Denne guide forklarer relativt kortfattet, hvordan du opretter en annonce på Instagram via din Facebook-annoncekonto, som på nuværende tidspunkt skal benyttes til dette. Hvis du ikke har en Facebook-annoncekonto, skal du oprette dette for at kunne oprette annoncer (se mere her). Herunder gennemgås i punktform, hvordan du annoncerer på Instagram.

1. Gå ind på Facebook: Business Manager, opret en bruger eller log ind. Herfra kan du styre kampagner på Facebook og Instagram, samt sider, apps og annoncer på Facebook.

Facebook Business Manager

2. Når du er logget ind, skal du efterfølgende tilknytte din Instagram-konto. Vælg den konto, som du ønsker at annoncere fra. VirksomhedsindstillingeràInstagram-kontiàGør krav på Instagram-konti

Instagram annoncering igennem Facebook business manager

Instagram annoncering - 33. Hvis du ikke har tilføjet en Annoncekonti, skal du også oprette dette og tilføje dine oplysninger heri. Derefter skal du gå tilbage til dine Instagram-konti og tilføje din annoncekonti.

Instagram annocnering - 4

4. For at opsætte annoncer på Instagram, skal du benytte følgende: Facebook: Power Editor. Tryk på linket eller gå tilbage til startmenuen og vælg Power Editor, som set nedenfor.

Instagram Annocnering - Facebook Power Editor

5. Opret en ny kampagne og udfyld de nødvendige informationer. Angiv en forbrugsgrænse for kampagnen.

Untitled

6. Opret derefter dit annoncesæt ved at gå ind i oversigten ude i venstre side og vælg ’’annoncesæt’’.

Facebook annoncering - Annoncesæt

I dit annoncesæt, skal du specificere følgende:

 • Målsætning (Klik til website, synes godt om for side, videovisninger etc.)
 • Budget
 • Tidsplan
 • Målgruppe
 • Placering (Vælg Instagram, hvis du er blevet godkendt)
 • Prisfastsættelse

7. Annonceopsættelse – Nu skal du ordne den visuelle del af din annonce. Dette gør du ved at vælge den Instagram-konto, som din annonce skal vises på. Udfyld de nødvendige variable (Du kan ikke sponsere nuværende indlæg, men kun nye indlæg som du opretter i værktøjet.)

Instagram Annoncering

Den mest optimale opløsning på Instagram er 1080×1080. Det anbefales du anvender den opløsning for at få den bedste kvalitet på Instagram. Du har endvidere mulighed for at skrive op til 300 tegn. Her er det godt at anvende hashtags som relaterer sig til emnet.

8. Inden du ’trykker’ annoncen, bør du sikre dig, at alt er som det skal være, således du ikke trykker noget som ikke er optimalt eller måske er helt forkert i forholdt til konto eller andet. Du trykker din kampagne ved at trykke øverst på den grønne knap ’’Overfør ændringer’’.

Instargram ann.

Det kan være fordelagtigt, at have sin egen Instagram-konto, da man dermed kan følge sin annonce tættere og se hvad de andre brugere skriver. Det giver en god forståelse af, hvordan ens annonce opfattes.
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top