2 bloggere, 1 blog – Disse overvejelser skal I gøre

Overvejelser I bør gøre jer, inden I starter en blog sammen med en anden person

Sommerferien er godt i gang for langt de fleste på nuværende tidspunkt, og netop sommerferien er det tidspunkt, hvor mange vælger at starte en blog op. Det er tidspunktet, hvor mange unge er mellem uddannelse og derfor har ekstra god fritid. Selv valgte jeg at starte min blog op i slutningen af juli måned for nu 5 år siden, fordi jeg oplevede en hel del og havde lyst til at dele det med andre ligesindede.

Da jeg startede min blog op, var en af mine store overvejelser, om jeg skulle starte en blog med en anden person. På det tidspunkt var alting knap så velovervejet, og jeg valgte at spørge to af mine veninder, om de ville dele blog med mig. Det var de ikke interesserede i, da de ikke kendte blogmediet, og det gjorde udfaldet for, at jeg begyndte på egen hånd.

Starte blog med andre

For at gøre det nemmere for jer at tage valget, har jeg her opsat nogle fordele og ulemper, som I kan overveje, hvis I går med tanken om at begynde at blogge eller dele blog med en anden person.

Fordele ved at starte en blog med en anden person

En af de store fordele ved at dele en blog med en eller flere andre personer er, at der er nogen at dele oplevelserne samt sparre med. Der er nogen at spørge til råds om indlæg, tekster, til at tage billeder af og med, til at tage til events med m.m. Det er hermed ikke sagt, at det er kedeligt at blogge på egen hånd, men det kan ofte blive en smule ensomt at holde en blog alene.

I travle tider som f.eks. under en eksamen eller ved en flytning, er det rart at dele blog med anden person. På den måde kan I aflaste hinanden med at skrive og udgive indlæg, så ingen af jer føler, at I svigter bloggen på samme måde, som hvis I var alene om en blog. Det skal være sjovt at blogge, men det kan også hurtigt blive tidskrævende, og her er det rart med en backup til at skrive indlæg. Er I to eller flere om en blog, er der også mulighed for at holde f.eks. sommerferie med god samvittighed (læs “sådan holder du gang i bloggen henover sommeren“), uden at bloggen går helt i stå, eller der skal stresses med at skrive indlæg inden afrejse.

Hvis jeres blog vokser sig større med tiden, er I måske heldige at blive at blive inviterede med til diverse bloggerevents. Det kommer selvfølgelig an på, hvad I blogger om, og hvor I befinder jer geografisk. Men uanset er det altid nemmere at være flere fra samme blog til stede. Hvis jeres blog handler om mode, kan I f.eks. tage outfit billeder af hinanden før eller efter events. I har også mulighed for at dele opgaverne imellem jer. En af jer tager billeder, mens en anden tager noter og interviewer eventuelle personer ang. det, I er inviterede til. En anden fordel i forbindelse med events er også, at I kan dele jer op og deltage ved to forskellige events, hvis I er inviterede til to på samme tid. På den måde kan I slå to fluer med et smæk og ikke gå glip af et event.

Det kan være, at I skriver om samme emne, f.eks. på en boligblog. Men det kan også være, at I har en blog, hvor den ene af jer skriver om mode, mens den anden skriver om make-up. Et glimrende eksempel herpå er pigerne Camilla og Caroline fra Scent of Fashion. I begyndelsen havde Camilla bloggen alene, men med årene begyndte hun at dele den med sin veninde og roomie Caroline. Camilla skriver hovedsagligt indlæggene om mode, mens Caroline tager sig af størstedelen af indlæggene om skønhed. Som læser er det en fin og konsistent fordeling, hvor man aldrig er i tvivl om, hvem der har skrevet indlægget.

2 bloggere, 1 blog

Ulemper ved at starte en blog med en anden person

For nogle personer kan det have stor betydning, at bl.a. skrivestilen på en blog er den samme. Især hvis den ene af personerne er meget perfektionistisk anlagt. For mit eget vedkommende kan jeg have svært ved at fralægge mig kontrollen, og derfor vil det være en større ulempe for mig at dele min blog med en anden person, end det vil være en fordel. Og det er ikke kun skrivestilen, der har betydning. Billeder bliver også taget på forskellige måder, med forskellige kameraer. Nogle er ok med at vise billeder taget med et kamera fra en mobiltelefon, mens andre gerne vil have billeder taget med et spejlreflekskamera eller lign. Det er derfor en god idé, at I taler dette helt igennem, inden I starter en blog sammen. Lav evt. en brainstorming, så I kommer rundt om alle emner; herunder kommentarer, sponsorerede indlæg m.m.

Hvor det før var en fordel at være to bloggere til events, kan det nu også vendes som en ulempe. Det er lidt ligesom at starte i skole og kende nogen i forvejen. Det er I sikkert flere, der kan nikke genkendende til. Når man kender en anden person til et event, er der større tilbøjelighed til at snakke med vedkommende frem for at lære nye mennesker at kende. Det kan hæmme udviklingen hos jer selv og også for jeres blog. Sørg for at være opmærksomme på det og skabe en balance. Det er rart at kende nogle på forhånd, især i begyndelsen, men det er mindst lige så rart at møde nye mennesker. Bloggere som virksomheder.

På et tidspunkt vil en af bloggerne fra en fælles blog måske overveje at sige stop eller starte for sig selv. Overvej hvilke konsekvenser det vil have for jeres blog og snak om det. Hvad skal der ske med bloggen, hvis den ene vælger at stoppe? Hvem skal køre videre med den, og skal den evt. lukkes helt ned?

Det var de fordele og ulemper, jeg havde i hukommelsen. Kan I komme på nogle, som ikke er nævnt her?  Kom meget gerne med jeres input. Hvad tænker I over, når I sidder med tankerne omkring at blogge alene eller med en eller flere andre bloggere?

Hvis I sidder med overvejelser omkring at blogge med en anden, kan I med fordel kigge forbi nogle af de bloggere, som I dag blogger sammen med stor succes. Se listen her og bliv inspireret:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top